iknowthatmagazine.com

TRENINGSLOGG: UKE IV – NED I VEKT UTEN TRENING, OH YEAH!

Egentlig burde jeg skifte navn på denne loggen til «Helselogg» eller no, for hovefokuset mitt til vektnedgangen for bedre rygg ligger jo ikke på trening, men på kostholdet.

(Les intro om vektnedgangen min hvis det er første gang du leser loggen HER)

Jeg kom til Norge forrige tirsdag, og det har virkelig gått i ETT siden da.

Vixen Awards onsdag, Costume Awards torsdag, pressemøter og Jilani fashionshow fredag og julebord lørdag….jepp!

I tillegg har jeg jo en dagjobb og artikler som skal skrives for kamille.no, så det har vært travelt…mildt sagt.

Jeg var litt spent på hvorvidt jeg kom til å klare å holde meg unna karbohydrater – på disse eventene er det jo alltid masse mat og snacks.

Så da vekta viste 107.90 søndag morgen, som er nesten 1 kg mindre enn forige uke, var jeg mildt sagt stor fornøyd!

vekt uke 4 (800x500)

Jeg har jo ikke fått trent denne uka – og tviler på at jeg egentlig får trent de neste to ukene som jeg skal være i Norge og København – så da blir det ekstra gøy å se hvor stor effekt LCHF-kostholdet i seg selv egentlig har 🙂

Trening er viktig for meg i forhold til ryggen min, muskelaturen og for å holde kroppen stram mens jeg går ned i vekt, men er ikke min hovedmetode for et sunnere liv.

Jeg tror også mange føler at de failer når de ikke kommer seg på trening en uke, og dermed spiser usunt (hva enn det er for en selv) fordi man lurer seg selv til å tro at slaget er tapt. Men det er det ikke – selv fitnessfolk kan fortelle deg at six-packen starter på kjøkkenet 😉

Noe skjult karbo har jeg nok fått i meg på ymse middager denne uka – selv om jeg ikke har rørt det som tydelig er karbo som potet, pasta, ris og godisting så klart.

Torsdagens pressemøte på The Thief hotellet på Tjuvholmen bød på juice, croassaint, frukt og yogurt – med andre ord bare ting som jeg ikke spiser.

lchf frokost (800x500)

Men det var ikke mer vanskelig enn det er for de som er allergisk mot gluten, eller fisk eller hva det nå måtte være. For jeg er jo på en måte allergisk mot karbo! 😉

På Costume Awards fikk vi servert baguetter backstage, så jeg er glad jeg hadde med meg ost og en Atkinsbar – selv om sistnevnte kun er nødløsning.

Rødvin inneholder litt karbo det også – men jeg er fortsatt i Ketose, som er veldig viktig for oss som har LCHF-kosthold så har tydeligvis klart å holde meg på riktig side av kostholdet stort sett. Jeg skal skrive eget innlegg om Ketose denne uka.

I tillegg kommer en skikkelig artikkel (endelig) om hva LCHF egentlig er + ett innlegg med matforslag, eller ukesmeny om du vil!

Veldig mange av dere har spurt etter det både her og på instagram (@iknowthatmagazine) – så det skal dere jo få 🙂

Jeg merker nå en forskjell på kroppen og klærne, selv om 7 kg vektnedgang ikke vises på samme måte på meg som det ville gjort på noen som veier mindre i utgangspunktet.

Jeg ser det nok mest i ansiktet og på bena, men jeg prøver fortsatt ikke å fokusere på utseende – da kan det lett bli en ond sirkel føler jeg.

Men det er klart det er digg å føle seg lettere, når man er så tung som jeg er – så her er det absolutt god stemning om dagen!

Jeg har jo fått masse spørsmål fra venner og kollegaer denne uka, og selv om jeg egentlig ikke har lyst til å gå inn i diskusjoner om hvorvidt LCHF er sunt eller ikke, så har jeg ikke mistet motet.

Det som er viktig for meg at alle forstår at dette er noe jeg gjør for meg, og har studert i ti år allerede. Dette er ikke en ny hype eller en form for diett.

Med andre ord kan jeg ta på meg en hver diskusjon rundt temaet, og servere svarene – men det betyr ikke at andre skal/må/burde gjøre som meg.

I det minste ikke før man kan og forstår kostholdet helt.

Men jeg vil understreke at dette er noe jeg kommer til å fortsette med for resten av livet, og jeg spiser så mye digg, er aldri sulten og koser meg – så det er absolutt ikke synd på meg.

Det var mer synd på meg da jeg spiste karbo for da overspiste jeg, følte meg oppblåst og gasy konstant og hadde alltid hodepiner.

Jeg la plutselig merke til her om dagen at de voldsomme hodepinene, og anspennelse migrene, som jeg har slitt mye mer med det siste halve året, er HELT borte!

Er ikke det utrolig i seg selv? Sånt blir jeg så utrolig happy for og lykkelig over å endelig være på riktig spor for bra helse.

Så om jeg må ty til litt anderledes snacks, når andre hiver i seg baguetter,  som Babymel ost i veska eller en Atkinsbar i ny og ned (som er fryktelig mektig!), så er det heeeeelt i orden, så lenge jeg får helsa på plass!

lchf snack (800x500)

Så det var min overraskende bra uke – hvor jeg tror vi kan være enige om at jeg ikke har måtte gått glipp av noe sosialt, «bare fordi» jeg har en LCHF-livsstil – HURRA!

 

OPPSUMMERING:

 UKE 1

Kg: 115

Trendingsøkter: 2

LCHF-dager: 1

UKE 2

Kg: 109,9 (- 5,1)

Treningsøkter: 4

LCHF-dager: 7

UKE 3

Kg: 108,7 (- 6,2)

Treningsøkter: 3

LCHF-dager: 7

UKE 4

Kg: 107,9 (- 7,1)

Treningsøkter: 0

LCHF-dager: 7

Men hva med dere, hvordan går det der hjemme? 

Jeg heier på DERE, uansett fremgangsmåte for et sunnere liv – så klart!

Klemmer fra Tove

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

2 Comments

  1. Pingback: TRENINGSLOGG UKE 5/6/7: TRODDE DU JEG HADDE GITT OPP? - iknowthatmagazine.com

  2. Pingback: TRENINGSLOGG UKE 8: UKES-MENY FOR LCHF - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.