iknowthatmagazine.com

TRENINGSLOGG UKE III: NY REKORD!

Denne dagen har jeg vært SKIKKELIG spent på folkens!

Jeg hadde nemlig den fantastiske månedlige frem til i dag, og da er det vanskelig både å veie seg, føle seg vel og trene – men det gikk!

Vekta viste 108.7 i morges, så denne uka har jeg gått ned 1,2 kg!

Ideelt sett vil jeg ikke gå ned så mye mer enn 1 kg i uka, for som jeg skrev om i sist uke så trenger kroppen og mentaliteten å henge med på hva som skjer. Så at jeg gikk ned 5 kg forrige uke var gøy, men ikke noe jeg vil eller tror at kommer til å gjenta seg 🙂

Jeg har sagt at 2014 er året jeg går ned 20 kilo – så med i gjennomsnitt 1 kg i uka så har jeg 14 uker igjen 😉

MEN – det betyr ikke at etter 14 uker er forbi eller målet er nådd at jeg skal gi meg, langt der i fra!

Selv om jeg ikke ønsker å gå noe særlig mer enn 20 kilo ned, så er lchf og trening en livsstil for livet, for å holde helsa og ryggen i sjakk. Det er så lett å glemme når man hiver seg på typiske slanke-dietter (som dette ikke er), og alt fokuset ligger på å gå ned og se tynn ut.

Sånn er det ikke for meg denne gangen, og jeg merker hvor mye det har letta på presset og jaget – for jeg har jo ganske mange leveår igjen så jeg har et hav av tid til å venne meg til den nye levemåten og sakte men sikkert på helsa under kontroll. (Les om målene mine og fremgangsmåten HER)

Denne uka har egentlig vært veldig enkel, selv om jeg har blitt utsatt for en del utfordringer som:

 • Tok med minstemann på Mc’ern, som jeg hadde lovet han siden før jul
 • Bærte halvspist favoritt spansk bakevare av butterdeig med ost, skinke og bechamel + crispy ostekant i hånda 20 minutter, som minsten ville spare
 • Fant sjokoladeskuffen til mannen
 • Hadde mensen – nuff said….

Det fine, og som overrasket meg mest, er at i alle disse situasjonene så minnte absolutt hjernen min meg på at dette er ting jeg liker, og vanligvis ville hivd meg over. Men jeg følte ikke noe sug eller behov etter å faktisk spise det. Jeg tror det er noe med lchf, som gjør det mye lettere å begrense seg. Man er jo aldri sulten, for man spiser masse mat. Det eneste som er forbudt er karbomat så da kan jeg ikke lure meg selv ved å si «hvis jeg spiser denne, så skal jeg ikke spise noe annet resten av dagen» – som mange gjør når de er på kalori-dietter.

Det ville vært helt utenkelig for meg, akkurat nå i det minste, å spise en bit av et brød, eller et flak potetgull – for da er alt jeg har gjort meningsløs og jeg VET, fra erfaring, at når man får i seg litt – så er det jævlig vanskelig å stoppe.

I tillegg så blir man jævlig dårlig…og gazy…haha

Karbo/sukker er jo litt som dop – så, just say no!

photo 4  photo 3

Jeg måtte til og med sjekke om pastaen jeg lagde til gutta var ferdig, ved å lett tygge den i munnen og spytte den ut – haha, now that’s control!

Jeg har ikke hatt noe vondt i hodet, som jeg har sliti med MASSE i hele høst og vinter – og jeg har en fornemmelse om at det kommer fra sukkerkuttet.

Med andre ord – TOPP stemning her i gården, og da jeg i går klarte å løpe hele 51 minutter på elipsemaskina, som er ny rekord for meg, OG 8 minutter av de var bokse-løping (noe jeg er ganske sikker på at jeg har oppfunnet, og funker helt sykt bra – så skal forklare det i et senere innlegg).

Jeg aner ikke hvor styrken og motivasjonen kom fra på en søndag kveld, men det føltes HELT fantastisk!

photophoto 2 (1)

 

I tillegg er det så klart deilig å merke at klærne sitter bedre, eller løsere i noen tilfeller – men jeg prøver å ikke shoppe noe særlig akkurat nå, fordi jeg vet jo at kroppen kommer til å forandre seg enda mer.

Denne uka har vært ekstremt hektisk hvor mannen har jobba 15-timers opptak hver eneste dag stakkars – han har forresten også gått ned 5 kilo! Så jeg har vært litt alenemamma i tillegg til masse jobb og ting som skal gjøres klar før jeg stikker til norge i 3 uker (!) i morgen 🙂

Jeg har absolutt ikke trent like mye som første uka, som er helt ok – så lenge jeg får inn minst 3 økter er jeg fornøyd 🙂

outift

 

OPPSUMMERING:

 UKE 1

Kg: 115

Trendingsøkter: 2

LCHF-dager: 1

UKE 2

Kg: 109,9 (- 5,1)

Treningsøkter: 4

LCHF-dager: 7

UKE 3

Kg: 108,7 (- 6,2)

Treningsøkter: 3

LCHF-dager: 7

 

Så det var uka mi – men hva med dere, hvordan går det der hjemme? 

Jeg heier på DERE så klart!

Klemmer fra Tove

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

5 Comments

 1. ~Lin

  januar 20, 2014 at 15:49

  superflinke du med stålkontroll 😀

  kan være kutting av sukker og av gluten i melet som gjør at du føler deg bedre.
  Andre FÅR hodepine av å ikkje spise karbs. Vi er like forskjellig inni kroppen som utenpå ikkje sant.

  Syns du er veldig disiplinert 🙂

  Lykke til :))

 2. Henriette

  januar 20, 2014 at 18:39

  Gratulerer! Vær stolt over deg selv! Mye av de 5 kiloene er sikkert vann, ikke for å ødelegge – men det er uansett driiit bra jobba! :)) Unn deg selv en skikkelig god gullerot som en spabehandling eller en veske du har sikla lenge etter når måneden er omme! 🙂

  • Tove Eggen

   januar 20, 2014 at 18:44

   Haha, tusen takk! Det var absolutt mye vann – så jeg skrev det i treningsloggen uke 2 🙂 skal nok unne meg noe fint, men akkurat nå er den største gulleroten en sunn kropp – og det er så digg!! Yeah! Klemmer fra Tove

 3. Anine

  januar 20, 2014 at 19:13

  Ikke dårlig! Du er kjempeflink, Tove! 🙂

 4. Anne M

  januar 20, 2014 at 22:18

  Du er super flink! Veldig motiverende og inspirerende!
  Har selv kommet igang ordentlig med trening (5 økter forrige uke), og har begynt å lage ordentlig mat. Aldri hatt lysten eller interessen før…. Ganske fornøyd med meg selv. Kan hvis jeg vil og bestemmer meg for det! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.