iknowthatmagazine.com

FILMENE VI DIGGER AKKURAT NÅ!

Nytt år betyr nye filmer. Og i år er det veldig mye å glede seg til!

Her er mine anbefalinger for hva du bør se på kino i månedene januar-mars.

 

JANUAR

17/1

Mandela: Veien til frihet

Mannen alle vet hvem var, og som kjempet hele livet sitt for frihet, både for seg selv og sitt folk. Jeg gleder meg virkelig til å lære mer om Mandela, og ukjente sider ved han. Filmen er basert på Mandelas egen bok.

 

17/1

Det regner kjøttboller 2

Oppfølgeren til animasjons suksessen «Det regner kjøttboller» – moro for hele familien!

 

 

Boktyven

17/1

Filmen har fått bra omtale allerede, og har av kritikere fått stempelet «årets storfilm».

Filmen handler om ei ung jente som i 1939 blir sendt til fosteforeldre i Tyskland. Hun kan ikke lese, men fosterfaren hennes lærer henne å lese, og hun får en dyp fascinasjon for bøker. Og siden nazistene brenner bøkene i landsbyen ser hun seg nødt til å stjele bøker. I tillegg gjemmer fosterfamilien hennes en ung jøde i kjelleren. Jeg ser for meg at denne filmen vil bli nominert til neste års Oscar!

 

Karsten og Petra på vinterferie

24/1

Jeg storkoset meg på kino sammen med datteren min da den forrige Karsten og Petra-filmen ble vist. Nå gleder jeg meg til å ta hun med på en ny film!

 

12 years a slave

31/1

Filmen har allerede vunnet en Golden Globe for beste dramafilm. Basert på en sann historie om en svart mann, Solomon, som bor med familien sin i New York på 1800 tallet. Solomon ble født en fri mann, men blir forrådt av noen han stolte på.De kidnapper han, og Solomon må tilbringe 12 år som slave på en plantasje. Filmen er om hans kamp for å igjenforenes med familien sin, og få friheten tilbake.

 

FEBRUAR

7/2

Anchorman: The legend continues

Gjør deg klar til å le, for Ron Burgundy er tilbake!

 

 

Død snø 2

12/2

Jeg lo så tårene spruta under den første filmen! Og skvatt så jeg nesten tissa på meg. Akkurat slik seg hør og bør under en skikkelig slasher-komedie! Gjør deg klar for nazi-zombier, motorsager, litervis med blod, og hysterisk morsomme kommentarer!

 

Dallas buyers club

21/2

Filmen jeg har ventet lenge på! Helt siden jeg leste om at den var under produksjon, har jeg ventet i spenning. Og ut ifra traileren ser det lovende ut.

Matthew McConaughey spiller cowboyen Ron Woodroof som i 1985 får diagnosen HIV. Ron får beskjed om at han har 30 dager igjen å leve, men nekter å godta dødsdommen og reiser til Mexico for å skaffe illegale medisiner. Han begynner å smugle medisiner til andre med HIV, og opplever fort at han plutselig får veldig mye å leve og kjempe for.

 

Robocop

21/2

Remake av 80-tallsfilmen Robocop hvor det opprinnelig var Peter Weller som hadde hovedrollen. Nå er det svenske Joel Kinnamann som har overtatt rollen (kjent fra Snabba Cash og Johan Falck-filmene). Jeg gleder meg til ett par timer med overdådig action!

 

MARS

300: Rise of an empire

7/3

«THIS IS SPARTA!»… Mange kjenner nok igjen det ikoniske brølet til Gerrard Butler i forrige film. Han er jo ikke med denne gangen, da karakteren hans døde i forrige film. Men de fortsetter å kjempe videre på Spartansk vis.

 

Doktor Proktors prompepulver

14/3

Filmatiseringen av Jo Nesbø sin ekstremt populære barnebok! Ta med deg barna på kino, eller se filmen gjerne uten barn også – denne er nok like morsom for voksne!

 

Need for speed

14/3

Filmen basert på den populære spillserien med samme navn. Kanskje ikke den filmen med best plot eller manus, men Aaron Paul er med, så da må den sees!

 

 

Divergent

21/3

Basert på en bokserie for ungdom, som ligger i samme gate som The Hunger Games og Twilight. Og det kan jeg like! Er nemlig en sucker for sånne filmer…

Handlingen i filmen er lagt til ett fremtidig skrekksamfunn hvor mennesker blir delt inn i ulike grupper basert på personligheten deres.

 

 

Captain America: The Winter Soldier

28/3

Film basert på tegneserie? Oppfølger? Ja, takk – begge deler! Jeg løper på kino for å se denne!

 

Men dette er ikke alt våren har å by på av filmer på kino, så følg med videre for flere filmanbefalinger!

Hvilke kommer DU til å løpe (for så å sette deg rolig ned for å ikke søle popkornet) å se??

Comments

comments

Når Jeanette ikke løper etter en vilter treåring, trives hun best i sofakroken med sin mann, en tv-serie eller ti og ett glass rødvin. Ellers er hun glad i å lage mat - og dele den med gode venner og famile. Hun har dessuten kronisk munndiarè og elsker å skravle!

9 Comments

 1. Maria Terzan

  januar 16, 2014 at 10:01

  Mandela, Boktyven og 12 years a slave tenkte jeg å gå på… 🙂 Norsk filmår sies det av ekspertene?

 2. Maria Terzan

  januar 16, 2014 at 10:05

  Mente uten spørsmålstegn. Sies det av ekspertene. (punktum) Hvilke er dine favoritter Jeanette?

  • Jeanette

   januar 17, 2014 at 20:29

   De jeg gleder meg mest til er Boktyven, Dallas byers club, 12 years a slave og sist men ikke minst Død snø 2!

 3. Tove Eggen

  januar 16, 2014 at 11:08

  Åh, nå fikk jeg lyst til å gå på Kiiinoo!!

  Gleder meg aller mest til Mandela, Dallas Buyers Club, Boktyven og Anchorman…Man, for en digg kino-vinter dette var da 🙂

  Håper bare jeg ikke må se dette på spansk…haha…;)

  • Jeanette

   januar 17, 2014 at 20:32

   Du får prøve å få med deg noen filmer på kino når du er i Norge da Tove 🙂 Men hvordan er det i Barcelona- sender de kun filmer dubbet til spansk?

 4. Linn Didriksen

  januar 16, 2014 at 19:20

  Boktyven høres bare så bra ut! Gleder meg masse til å se kino i år! Blir nok mye bra. En annen film som også kommer på kino, er Divergent! Den tror jeg blir kjempebra!

  Klemmer fra Linn <3

  • Tove Eggen

   januar 17, 2014 at 05:21

   Ja, blir å ta med en boks med kleenex til den! tror det står om Divergent her også? Virkelig veldig spennende for ei som så Twilight for første gang før jul, haha 🙂

  • Jeanette

   januar 17, 2014 at 20:30

   Filmer som omhandler 2.verdenskrig har en tendens til å røre meg lett, så jeg er veldig spent på den filmen 🙂

 5. Pingback: HERREJEMMINI – VI FYLLER 1 ÅR OG FEIRER MED GAVEDRYSS TIL DERE! - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.