iknowthatmagazine.com

KAN MAN LÆRE SEG Å SLAPPE AV?

Slapp av!!

Ja, det skulle vi vel alle gjort, ikke sant?? Enklere sagt enn gjort, tenker du kanskje? Og det er helt sant – dessverre. Å slappe av er en treningssak det også, på linje med å jogge. Men langt mindre slitsomt da, selvfølgelig:)

Hva er egentlig forskjellen på avspenning og mindfulness meditasjon? Det virker kanskje som same s###? Det kan jo virke sånn, og begge deler er bra, men det er faktisk en viktig forskjell. Jeg kommer til det snart…ja…litt tålmodighet, please, og les videre:)

Det som stresser oss er sjelden det som skjer AKKURAT NÅ, men det vi gjorde i går og det vi synes at vi burde ha gjort, og det som skjer i morgen….vi er sjelden i NUET, vi er ALL OVER THE PLACE:)

Da jeg begynte å meditere og prøve å være i NUET, begynte tankene mine ikke bare å surre, men de ropte, HØYT! Faktisk ropte hele kroppen min, at dette ER UBEHAGELIG! “Jeg er ikke vant til dette, så jeg liker det ikke…”

yoga avslapningteknikker stress mindfulness Og sånn er det med alt nytt, enten vi liker det eller ikke, er vi i stor grad vanemennesker.

Det er for meg en oppløftende tanke at å forsøke å fokusere på noe (som pusten, musikk el.l ) bare i 2-3 (helt sant!) minutter gjør at nevesystemet vårt senker blodtrykk, puls, bedrer immunforsvaret, gjør oss mer avslappet, vi håndterer smerte bedre, og listen er lang av positive endringer! Og 2-3 minutter høres vel ikke så avskrekkende ut, gjør det vel? Selv om hodet og kroppen SKRIKER, kan vi klare det – ikke sant? For det slutter etter hvert, og så vil du oppleve noen gode, små, pauser i tankespinnet…

All avspenning er bra, og har mange fordeler. Man kan finne et fokuspunkt for å holde oppmerksomheten der som et indre bilde, pusten, musikk, stirre på et lys…finn det som funker for DEG! Men ikke tro at jobben er gjort da, he he. Da stikker tankene av igjen, og så må du dra de tilbake til fokuspunktet…TUSEN GANGER… Og etter hvert sjeldnere og sjeldnere….SUKK…gudskjelov 🙂

I mindfulness meditasjon bruker man ikke et fokuspunkt, men lar tankene flyte forbi (noen synes det hjelper å forestille seg dem som en elv som renner, eller som skyer som glir forbi på himmelene). Øvelsen er å ikke henge seg opp i tankene og spinne videre på de, men gi slipp til nesten kommer.

Den store forskjellen på mindfulness meditasjon og avspenning, er at i mindfulness meditasjon er man opptatt av å ØVE seg på å ikke dømme seg selv for tankene man har.

Yup, det er SKIKKELIG utfordrende, for let’s face it, vi dømmer oss selv mye hver eneste dag! Forskjellen den gjør, i følge mye research som er gjort på det, er at vi blir mer glad i oss selv og at vi blir mer empatiske mot andre, og kan håndtere livets utfordinger med en mer positiv holdning.

HØRES UT SOM DEN PERFEKTE PILLE, IKKE SANT?

En pille som det tar noen minutter om dagen å ta…. 😉

yoga avslapningteknikker stress

Comments

comments

Sonja Gundersen Durand: Det har blitt sagt mang en gang at Sonja passer så godt som terapeut og som yogalærer, fordi hun har et så rolig og vennlig vesen. Merkelig da, kanskje, at hun har fått så store problemer med å sove om natta. Typisk eksempel på kvinner i dag, muligens? Hun har lyst til å gjøre alt, særlig dersom det omhandler skole eller reising....eller jobb...eller yoga...eller.....:-) Så nå har hun også blitt nyklekket moteblogger og artikkelskribent, for diktene hun skriver blir man ikke rik av:-) Blogger på www.sonjadurand.com

5 Comments

 1. ~Lin

  januar 13, 2014 at 19:29

  er så sant -og Mark Twain sa hans liv besto av endeløs rekke med forferdelige hendelser som aldri skjedde.

  Derfor han var en god fortfatter kanskje,men folk bruker for mye TID på å tenke på alt mulig fælt og eller er fæl med andre -istedetfor å glede seg over nuet. Trekke pusten og bare være og kjenne at stresset slipper taket og skuldrene senkes seg ned på plass 🙂

  🙂

  • Sonja Durand

   januar 14, 2014 at 10:20

   Ja, vi er alle litt for mye i fremtiden eller fortiden, og det er det streset som sliter. Minfulness er tilgjengelig når og hvor som helt, bare man kommer på å trekke pusten, og være i akkurat det man holder på med:)

 2. Maria Terzan

  januar 13, 2014 at 22:01

  Høres ut som noe for meg, altså noe jeg hadde hatt godt av. Om jeg klarer det, er en annen sak. Jeg skal uansett tipse mamma 🙂 Kanskje hun vil teste det ut! 🙂

  • Sonja Durand

   januar 14, 2014 at 10:21

   Jeg tør å påstå at alle har godt av det, og at alle klarer det også. Practice, and all will come:)

 3. Pingback: SHOPPING-TUREN FOR VÅREN 2014 ER KLAR ! - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.