iknowthatmagazine.com

DE STØRSTE TRENDENE FOR VÅREN 2014

Hæ? Er det ikke vår enda sier du?

Pfff…

Som en del av mitt nye liv, så skal jeg også bli flinkere til å planlegge – så hva er vel da en bedre start enn å kartlege hva vi kan fråtse oss i av trender fremover!?

Og jeg er ganske gira for den kommende sesongens trender – kanskje typ hundre ganger mer enn jeg var våren 2013. Det var virkelig en stygg mørketid for mote ass.

METALLISK

collage trend vår 2014 spring summer sommer (800x400)

Jeg var IKKE fan av metalltrendene, sportet spesielt hos Burberry Prorsum i fjor, men i år har flere designere bestemt seg for å gi den en ny sjanse (selv om jeg først tenkte det var litt unødvendig) og i det minste fått til en litt mer anvendelig approach.

I motsetning til i fjor hvor all inspirasjon virket å komme fra 80-tallet, og ble en litt grotesk affære som ingen uansett brukte – har de nå gått enda lengre tilbake i tid, og brukt silhuetter som er flatterende i metall. 20-tallet er sterkt representert, det samme er barokken og victoriansk tid. Det hele blir mye «penere» med andre ord, men mange av elemente KAN helt fint mixes inn i de andre røffere trendene som sporty og suits.

Ja – jeg tror egentlig at fjorårets mareritt har blitt til årets favoritt! Aint fashion heavenly weird?

SPORTY

collage trender vår 2014 spring summer sommer sporty (800x693)

Ok, de siste – tja, 6 årene så har sporty-looken vært inn og ut av bildet, og det tror jeg passer oss nordmenn godt! Vi liker komfortable klær, men vet også hvordan vi kan sprite opp en løs t-skjorte med en blazer, eller en joggebukselignendebukse med litt hæler. Det kan virke som en relativt safe look, MEN – sjansen for at man bare ser ut som om man skal på trening er der, så tunga rett i munnen!

SKJORTA

collage trend vår 2014 spring summer sommer skjorte shirt (800x400)

Blusa har leeenge spilt hovedrollen fra navelen og opp, men i år kommer den crispy hvite (som oftest) jobb-skjorta tilbake, i både tradisjonell og nytt design. Den kan styles til absolutt alt – og er en sikker vinner da den holder seg i garderoben i åresvis. Og – come on, alle trenger en fin hvit skjort!?

POP ART

collage trend vår 2014 spring summer sommer pop art (800x400)

Er du fan av Andy Warhol og pop art generasjonen fra kunstverdenen generelt? Ikke? Da kan du skrolle videre…Men hvis du er fan, og/eller liker klær med slogans – så funker denne for deg! Man kan ta den helt ut og kle seg i en pose påtegnet tomatsuppe-boks, eller man kan ha en skrift i bold bokstaver ett eller annet sted på kroppen. Ikke verdens enkleste trend, men den er veldig gøy!

MAGETOPP

collage trend vår 2014 spring summer sommer magetopp crop top (800x693)

Åja, magetoppene – eller crop tops er her fortsatt, og jeg for min del akter å bruke flere av dem i sommer. Jeg er ikke egentlig så stor fan av looken fra catwalken, men jeg føler jeg må! De som forstår det, forstår det…Personlig liker jeg best når man viser hud fra midten av midja (over navelen) og opp cirka ti cm – men sommerens trender byr faktisk på skikkelig 90-talls revival, og bar hud fra pubis til bryst….DEN kommer jeg ikke til å kjøre, dessverre….;)

VIDE HVITE BUKSER

collage trend vår 2014 spring summer sommer hvit bukse vide ben wide legg white pants (800x693)

Hvis jeg ikke var verdens største kløne, og hundreprosent sikker på at jeg kom til å søle disse ned innen fem minutter, så hadde jeg bodd i de vide hvite buksene som er rett rundt hjørnet. Ahhh…det bare ser så digg ut, og jeg ser for meg at de er smurt med Aloe Vera på innsiden…det er bare spekulasjoner, så klart… 😉 Denne kan også styles med ALT, gjerne helhvitt hvis du vil se ut som om du vet hva du gjør når det kommer til trender – men jeg syns det er kulere med kontraster. Skinnjakke, okergul-genser – it’s all good!

FRYNSER

collage trend vår 2014 spring summer sommer fringe frynser (800x693)

Helt siden Kate og Sienna sin storhetstid på britiske musikkfestivaler, så har vi ikke blitt kvitt frynser – den hører hjemme både hos bohemene og i 20-tallslooken, som er begge her for å bli!

I don’t mind, jeg liker frynser – men årets genserfrynser må jeg svelge unna en stund før jeg er helt med på notene. Ellers er frynser tipp topp!

 

PANG-BLOMSTER!

collage trend vår 2014 spring summer sommer flowers blomstrete (800x693)

Ja, ja – vår, blomster; we know! MEN – disse designerne prøver jo alltid å komme med en liten vri til oss, og jeg må si jeg liker denne. Blomstrene regelrett popper fra plagget og ser nærmest røft ut – men det er fortsatt blomster! Sold!

ETNISK

collage trend vår 2014 spring summer sommer etnic etnisk tribal (800x693)

Tribal, etnisk, globalt – kjært barn har mange dustete forklaringer. Vi blir ikke kvitt dette fra catwalken, men butikken vet å justere det til å funke til hvermannsen. Poenget er å bruke tradisjonelle mønstre, silhuetter, farger og stiler fra forskjellige kulturer. Hos oss ville det vært type budnaden, rosemaling, gákti, skinn og tykt ull. Men det folk flest vil ha er Isabel Marant-mønster og evt. safarilignende materialer og farger. Ikke prestelignende telt…så det får vi! 🙂

Dette er bare en liten del av trendbildet for våren 2014 – så flere av disse breakdownsa kommer fortløpende!

Og tro meg – jeg vet at mange sitter og bare «herregud så stygt…», and I hear ya! Heldigvis så er det slik at klærne folk flest finner i butikker, ikke er identiske som fra catwalken – men inspirert. Det er her tankeprosessen starter, og man utvikler ideer om hva som funker, hva som ikke funker og hvordan gjøre klærne enda mer flatterende.

Så ikke tenk så mye på hva du aldri ville gått med, man trenger jo ikke bruke trender i det hele tatt engang – så klart! Men det er litt gøy å se om man kanskje har noe liggendes i skapet allerede, som minner litt om det som kommer (penger spart) og være forberedt FØR alt kommer i butikken og ikke får helt sjokk (angstanfall spart).

Deal? 😉

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. Veronica Lauritsen

  januar 8, 2014 at 18:52

  YES! Lenge leve hippiestilen..Jeg lever for frynser 😀

 2. Sonja Durand

  januar 8, 2014 at 19:03

  Jeg kan helt se for meg å sprade rundt i flagrende hvite bukser, en slapp hvit skjorte med et langt hvitt skjerf som sett hos By Malene Birger og delvis Chloe. Yup, upraktisk, men så chic:)
  Synes det er fint at trender holder seg litt, slik at en kan ta med seg plagg over mange sesongen (ja, de man liker da, man må jo som du nevnte ikke følge noe slavisk, men moro er det med forandring).
  Jeg har fått litt dilla på det metalliske, og liker også å blande metall (ja, ikke som en alkymist altså, bare blande farger:), bare et par metalliske småsko kan freshe opp et ellers straight antrekk. Har noen i sølv som venter på våren:)

 3. Pingback: VÅREN & SOMMERENS TRENDER 2014 FINNER DU HER! - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.