iknowthatmagazine.com

Gjør 2014 til et virkelig godt år!

Her er 20 tips til hva du kan gjøre for å få et virkelig godt 2014 – for deg selv, og ikke minst for de rundt deg! 

YES YOU CAN! (Jeg blir liksom aldri lei av det uttrykket)

1. Slutt å snakke dritt om kjendiser på nett – de gir faen i hva DU syns om sveisen deres, eller tungeaktiviteten for den saks skyld. Om ikke annet, tjener de mer penger på det!

gossip

2. Gjør noe som skremmer deg litt. F.eks jeg er livredd for spinning…eller det vil si, jeg er redd for sårhet mellom rumpeballene. Men for en glede å overvinne denne frykten!

3. Slutt å røyke – seriøst! Det finnes INGENTING positivt med det. Det er ikke lenger sosialt engang!

4. Prøv å tilgi de du er sint på, det er ikke verdt det. Livet er for kort!

5. Slutt i jobben din hvis du ikke trives! Men ha gjerne en backup…mat og tak over hodet må man ha…men mistrives du, så PRØV Å GJØRE NOE MED DET! Ellers er du bare litt feig, eller litt lat! Eller begge deler 😉

6. Gjør noe morsomt som du har lovet å gjøre i livet. Noe du kan krysse av på «bucket-lista» di. Hoppe i fallskjerm, i strikk, dra til et eksotisk land…hva som helst, bare bestem deg, og gjør det!

7. Slutt å ha dårlig samvittighet for at du ikke rekker trening en dag! MEN ikke skulk treningen de dagene du faktisk HAR TID!

8. Meld deg ut av medlemskapet på treningssenteret. Javel, så var ikke treningssenter noe for deg, men vil du virkelig betale 500 kr i mnd, så du slipper å skrive en epost hvor det står: «Hei, jeg ønsker å si opp mitt abonnement på…»

9. Bestill eller spis dessert hvis du vil, SELV OM ingen andre rundt bordet skal ha. Hvis du vil ha…TA!

10. Bruk mer tid sammen med familie og venner. Mer tid med de som faktisk bryr seg om deg. Ikke bruk tid på de som ikke har tar seg tid til deg.

11. Slutt å sende fyllemeldinger, det fører bare til fyllenerver heeele neste dag! Mens du holder på å dø av skam og rister i sofaen, tar eksen et blikk på meldinga og sletter den, slik at den nye dama ikke ser den. Så tenker han ikke mer på det. Du derimot…$%&/()(/&%$#%&/

IMG_20140101_095946

 

 

12. Se filmen «Pay it forward» – Gjør en god gjerning, tilby hjelp til en kjent/ukjent. Noen vil takke ja, andre nei. Det koster så lite, men kan bety mye for en annen 🙂

13. DO that don´t! Kle deg eller bruk noe som er fullstendig «UT». Kanskje du starter en ny trend? Uansett…if you like it – you wear it!

14. Slutt å sjekke sosiale medier når du er med venner. Den andre personen vil føle seg dum og ensom, og finne fram sin mobil…så sitter dere der som to idioter og glor ned i en liten skjerm. Spar det til du sitter på bussen, på do eller på jobb!

15. Klag på dårlig service. Betaler du, skal du få. Ikke alle restauranter er like gode på dette med service. Jeg gjorde noen oppmerksom på dette nå nylig, og ble tatt seriøst. Det føles bra!

16. Vil du ha noe, SI DET. Gutter er ikke synske, og hadde de vært det, er de uansett gutter. Stav det gjerne: D-I–A-M-A-N-T-R-I-N-G! (Bare et eksempel…kan godt være noe annet da…) S-T-Ø-V-S-U-G-E? 😉

17. Vis følelser: Le ofte og tillat deg selv å gråte og å bli sint! Det er ikke godt å sitte med slikt inne. Men ikke gråt foran elever hvis du er lærer. DET er IKKE LOV! Det er det personaldoene er til!

18. Ikke vær redd for hva andre vil tenke om deg i sosiale medier. Legg ut de bildene du vil, selv do-bilder…vi er såå over det stadiet hvor det var snakkis! Slutt samtidig med sutring i sosiale medier!

Bilde tatt 11

19. Lag hjemmelaga vårruller, det er latterlig enkelt, og fullstendig verdt det i forhold til pris og innhold! NAM!

20. Få deg er kjæledyr! Den som sa «Money can´t buy love» tok feil. I 2009 kjøpte jeg meg en svart, hårete ball med store ører. Hun heter Pia og gir meg ubetinget med kjærlighet, t.o.m. når jeg har PMS og ingen andre vil være i nærheten av meg!

pia

Skal du gjøre tipsa fra lista? Du har kanskje gjort noen allerede?

Comments

comments

Maria er bortskjemt, spesielt med tiden sin, og jamrer stadig om at døgnet skulle hatt 48 timer slik at hun får mest mulig ut av dagen. Hun tar seg ofte en lur på ettermiddagen, som igjen fører til sene netter med skriving, retting av oppgaver, facebooking/spilling, snusing på nye reisemål og ikke minst impulskjøp av klær på nettet. Maria er sosial, ansvarsfull, utålmodig og dumsnill. Mest av alt er hun kjent for å ikke gi seg når hun virkelig vil noe i livet.

9 Comments

 1. Gyda

  januar 5, 2014 at 09:21

  12! <3 elsker den!

  • Maria Terzan

   januar 5, 2014 at 10:04

   Jeg også Gyda, den kan jeg se igjen og igjen 🙂

 2. ~Lin

  januar 5, 2014 at 18:58

  Vel Maria du vet hva eg syns om deg og denne listen -I luv ju <3

 3. Maria Terzan

  januar 5, 2014 at 21:08

  Tusen takk Lin! 🙂

 4. Veronica

  januar 6, 2014 at 10:53

  Er fullstendig enig i denne listen utenom 2 punkter 😛
  Den ene er våruller -Sist jeg lagde det brukte jeg 22 ingredienser, samtidig som arkene krøllet seg i for liten kjele, og etterpå sprakk de i stekepanna så fyllet tøyt ut (noe jeg har gjort feil kanskje) ? !!

  Røyking smaker dritt, men likevel har jeg ikke klart å slutte. Nettopp fordi med en pils eller to så smaker røyken himmelsk. Det må være noe bra med å kutte fra 20 til 5 på ett år, eller hva!!

  • Maria Terzan

   januar 6, 2014 at 17:37

   Hei Veronica 🙂 Takk for kommentar! Først vårrullene: Kål, gulrot, risnudler, krydderblanding for vårrull, ferdige vårrulark, egg = 6 ingredienser(+ krydder og olje til steking). Jeg lager de veldig enkelt da. Men de smaker himmelsk! Når du skal steke de må du enten ha frityrkoker(det bruker jeg) Eller en stor kjele med mye olje i som skal være varm når du legger rullene oppi. Jeg er ingen mesterkokk, heller tvert i mot, men tror ikke du skal steke de i stekepanna… Lykke til neste gang! Jeg tror du klarer det!

  • Maria Terzan

   januar 6, 2014 at 17:41

   Veronica: Glemte det med røyken i sted…ja selvsagt. Kan du kutte ned på mengden er det også en KJEMPEGOD ting! Jeg vet så altfor godt hva du snakker om, og jeg har flere mislykkede forsøk bak meg med å stumpe røyken. Jeg syns jo det smaker fantastisk, spes. og helst sammen med den første ølen! He he. Jeg har «jukset» litt da…og gått til hypnose. Har skrevet en sak om det som kommer senere her…MEN, hvis du klarer å kutte ned så mye/har klart det…så all ære til deg! Det er IKKE lett! Så det skal du ha! Babysteps sant? 🙂 Lykke til med det også!

   • Veronica Lauritsen

    januar 8, 2014 at 15:26

    Takk fot tips 🙂 tror det med mindre ingredienser er tingen altså! Og kanskje skal jeg teste hypnose. Gleder meg til å lese saken om det! Har testet det ut før, men ikke i forb med røykeslutt! Babysteps er nok tingen, youre right 🙂

 5. Maria Terzan

  januar 8, 2014 at 19:05

  Hei Veronica, nå ble jeg nysgjerrig på hvordan du opplevde hypnose også. Men ja, mindre ingredienser, kjøttrike…funker for meg, og alle i fam. digger de. Saken kommer ut snart tror jeg 🙂 Jeg var inne på bloggen din, fin og enkel layout 🙂 Jeg har lagt igjen kommentar! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.