iknowthatmagazine.com

Latmannstips: Dropp nyttårsforsettene!

For de av oss som bare grøsser ved tanken på et løfte som skal vare i 365 dager!

For de av oss som allerede er flinke til å ta vare på oss selv og andre!

For de som rett og slett gir blaffen og orker ikke tanker på mer «jobb» enn det vi allerede har!

For de av oss som tenker at vi egentlig har det veldig fint med oss selv og tenker livet er godt, selv om ikke alt er perfekt!

calvin-and-hobbes

Lag en såkalt «bucket list»! Uttrykket kommer fra «kick the bucket» som betyr på godt norsk «å legge inn årene».

Dropp nyttårsforsettene og lag en ønskeliste/nå-eller-aldri-liste, men for åre(ne) som kommer! Den kan likevel få deg til å nå ønskede mål, uten å egentlig ha løfter og regler. Det vil eventuelt følge som en naturlig del av det…eller hva tror dere?

Min nå-eller-aldri-liste skulle kunne se slik ut:

1. Jeg skal reise til New York (skjult nyttårsforsett –  fornuftig bruk av penger)

2. Jeg skal være mer tilgjengelig for venner og familie (skjult nyttårsforsett – gjøre noe godt for andre/disponere tid bedre)

3. Jeg vil prøve rafting (skjult nyttårsforsett – bli sterkere i armene/trene)

Kanskje ikke den sprekeste lista, men det er jo opp til hver enkelt…

Poenget med en slik liste er at det noe morsomt man ønsker å gjøre i livet, bruke penger på, eller oppnå. For å få til disse tingene, må man gjøre noen fornuftige valg (om man ikke er millionær da, og hvor mange av oss er det?).

Det fører med en naturlig liten forpliktelse her, men kun fordi det er noe morsomt man VIL gjøre!

Noen lager slike lister for hva de vil gjøre i sommerferien, eller mer langsiktig: Dette vil jeg gjøre før jeg dør!

Høres veldig dramatisk ut, men hvorfor juge for oss selv? En ting vi vet helt sikkert er jo nettopp det; at vi lever en gang, den såkalte YOLO blinker mot oss med store bokstaver…

– man kan jo ta livet som det kommer, eller sette seg opp noen mål over ting man ønsker å gjøre i livet 😉

Nå er jeg ikke ekspert her…det eneste jeg har prøvd er nyttårsforsetter, og det har gått til h…….! Så kanskje jeg skal gå for den lista i år…jeg har allerede New York-turen nesten i boks 😉

Men hva syns dere?  Nyttårsforsetter, nå-eller-aldri-liste eller bare ta det som det kommer?

Comments

comments

Maria er bortskjemt, spesielt med tiden sin, og jamrer stadig om at døgnet skulle hatt 48 timer slik at hun får mest mulig ut av dagen. Hun tar seg ofte en lur på ettermiddagen, som igjen fører til sene netter med skriving, retting av oppgaver, facebooking/spilling, snusing på nye reisemål og ikke minst impulskjøp av klær på nettet. Maria er sosial, ansvarsfull, utålmodig og dumsnill. Mest av alt er hun kjent for å ikke gi seg når hun virkelig vil noe i livet.

11 Comments

 1. Sonja Durand

  januar 1, 2014 at 11:19

  Jeg har aldri nyttårforsetter, mest fordi jeg tror ppå at dersom jeg skal endre noe, må jeg være klar for det (og det er jeg ikke nødvendigvis 1.1:) Men det er fint å ha noen ting man ønsker seg, ting man har lyst til å oppnå…så fåt tiden vise når det skjer, da. Jeg skal ihvertfall fortsette med å gjøre de tingene jeg vet er bra for meg; yoga, meditasjon, ha gode stunder med venner og familie – og kanskje gjøre litt mer av det:)
  Godt nytt år!

 2. Maria Terzan

  januar 1, 2014 at 12:28

  Jeg er ganske enig med deg 🙂 At man må være klar. Jeg tror også nyttårsforsetter er en trend som som ikke gjelder lenger hos den yngre generasjon. Angeline som er ganske «opplyst» av seg til alderen å være, visste ikke hva dette var…

  Jeg er også for gode stunder med venner og familie 🙂 Godt nytt år til deg også Sonja!

 3. Annelen

  januar 1, 2014 at 22:31

  Jeg er så enig, jeg tenker at nyttårsforsetter egentlig er (for meg hvertfall) et pust i bakken.Ha noe å grue eller glede seg til. Oh nå har jeg jobbet hardt og lenge så nå trenger jeg noe nytt å tenke/fokusere på. En pause, man må stoppe opp litt innimellom og puste, hente seg inn, bokse litt i lufta for og så sette igang med nye mål og drømmer. Og da er begynnelsen på et nytt år en fin tid og ta denne pausen, stoppe opp litt. Ha noe å grue eller glede seg til. Mitt «nyttårsforsett» går stortsett ut på at jeg skal prøve og bli litt flinkere, utfordre meg selv -man må jo ha noe å bryne hodet sitt på… og opplevelser- nye destinasjoner!:) Men jeg må innrømme at jeg ikke legger så mye i det, jeg tenker ikke på at det er et forsett. Godt nyttår!

  • Maria Terzan

   januar 2, 2014 at 00:54

   Ja 🙂 Annelen 🙂 er greit med litt utfordringer ja…selv om mange av oss har de «daglige» utfordringene så er d fint å ha noe å strekke seg etter…uansett hva man velger å kalle det. Godt nytt år til deg også!

 4. Pingback: Gjør 2014 til et virkelig godt år! - iknowthatmagazine.com

 5. Marlin

  januar 18, 2015 at 00:52

  Jeg hater nyttårsforsetter !!!
  Det bil sikkert si regler og løfter om noe som skal vare i 1år… For min del er det å be om å skuffe seg selv og andre.. Dette gir meg ingen mestringsfølelse heller, noe jeg virkelig trenger i livet mitt..

  Men jeg burde kanskje setteeg med å se på ting (engangshendelser) som jeg kanskje lan bli bittelitt lykkelig av

  • Marlin

   januar 18, 2015 at 00:54

   Jeg hater nyttårsforsetter !!!
   Det vil vel si regler og løfter om noe som skal vare i 1år… For min del er det å be om å skuffe seg selv og andre.. Dette gir meg ingen mestringsfølelse heller, noe jeg virkelig trenger i livet mitt..

   Men jeg burde kanskje setteeg med å se på ting (engangshendelser) som jeg kanskje lan bli bittelitt lykkelig av

 6. Marlin

  januar 18, 2015 at 00:55

  Ops…

  Ser det gang seg litt opp her.. Hehe..

 7. Maria Terzan

  januar 18, 2015 at 01:59

  Ha ha – ja ser det

 8. Maria Terzan

  januar 18, 2015 at 02:00

  Den henter seg opp her også, jeg gav et mye lenger svar… Hmrf!

  • Marlin

   januar 18, 2015 at 02:04

   Hehe…

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.