iknowthatmagazine.com

Nyttårsforsetter for 2014?

2014 ligger foran oss, og ordet nyttårsforsetter popper opp i det vi endelig er på vei til å fordøyde mesteparten av julemiddagen, bytta gaver og handla på romjulssalg som om det ikke fantes en morgendag!

Å begynne med noe nytt, slutte å gjøre noe, kutte uvaner, etablere nye vaner, øke en ønsket aktivitet eller minske en uønsket, går alle under dette løftet man avgir, for å gi seg selv en høyere livskvalitet.

Enkelte bedrifter og media drar stor nytte av denne tradisjonen. Det er ikke for ingenting at reklamene for nikotintyggis, og vervekampanjene for treningssenter blir heftig og intenst oppgradert i romjula!

Det er jo vel og bra, men la oss være ærlige folkens! Mange av de løftene vi gjør, går til helvete! 

Likevel; ingen fare!

Som Alf Prøysen så godt uttrykker det:

 

Du ska få en dag i mårå, som rein og ubrukt står

med blanke ark og fargestifter tel,

og da kan du rette oppatt alle feil i frå i går

og da får du det så godt i mårå kveld…

 

Vi trenger forsåvidt ikke å vente på en spesiell dag, du skal jo få en dag i morra! Men et nytt år er mer høytidelig, og kanskje lettere å holde enn et løfte avgitt fra dag til annen…eller?

Når nyttårsforsettene er bestemt, vil du på magisk vis oppleve at dette går som en drøm! At det usunne livet du hadde i 2013 ikke lenger eksisterer…det er som et vagt mine fra fortiden…

SÆRLIG!

Om det bare hadde vært sånn! For enkelt er det IKKE! Jeg har tidligere satt meg nyttårsforsetter som går på både røykeslutt, mer trening, og flere sunne måltider.

Forsetter1

GRUSOMME meg, har tidligere fått hodet fullt av fikse og fine tanker, om hvordan den nye FANTASTISKE meg skulle se ut og være i det nye året. Sunnere, friskere, penere, tynnere, snillere, mer generøs, være ajour med alt arbeidet mitt, og gjerne starte prosessen mot å bli en skikkelig flink scrapbooker! YEAH!

Men problemet var at jeg hadde for mange, eller for store mål.

new-years-resolution-apple-300x246

Så kommer kanskje den kjedelige delen med løftene vi gjør til oss selv…

Det som skal gjøre i at vi føler oss bedre, kan ende i dårlig selvfølelse fordi vi i stedet for å forbedre livskvaliteten vår, mislykkes i noe. Å mislykkes er en vond følelse, og da mister man motet…så er man gjerne tilbake til gamle vaner igjen. Jeg gremmes!

Men misforstå meg rett; å sette  opp mål for hva man vil med livet sitt; store eller små, er en god ting! Spesielt hvis man lykkes!

Et godt tips for å lykkes er:

Sette seg små mål, som er mulige å gjennomføre. Skrive ned og lage en plan for hvordan man skal gjennomføre dette!

Det er forskjell på å si:

Mitt nyttårsforsett er å bli sunnere…

Contra…

Jeg ønsker å bli sunnere, slik at jeg kan få mer energi i hverdagen. Dette vil jeg gjøre ved å trene minst to ganger i uka, Jeg vil kutte ned på unødvendige søtsaker i ukedagene, som f.eks brus.

(Hva unødvendige søtsaker er, er jo opp til hver enkelt…jeg kan neppe leve uten sjokolade…og da har jeg aldri det som noe mål…aldri! he he)

Ikke glem da folkens…at vi er gode nok fra før av (uvaner eller ei), og at de løftene vi gir oss selv, kan gjøre livet vårt bedre – men KUN hvis vi ønsker det, ikke fordi det er det riktige å gjøre! Eller hva?

Dessuten trenger man ikke å vente på et helt nytt år, bare man selv ønsker å gjøre de endringene. Jeg selv tok valget om å slutte å røyke to uker før jul. Noen sa dette var dumt, og at jeg burde vente til det nye året. Men jeg var klar. Det var min julegave til meg selv! 🙂

Nå, de siste dagene har jeg sett mange rare nyttårsforsetter…folk er oppfinnsomme – og gale. Hva er det villeste nyttårsforsett du har sett?

Har du et nyttårsforsett for 2014?

Comments

comments

Maria er bortskjemt, spesielt med tiden sin, og jamrer stadig om at døgnet skulle hatt 48 timer slik at hun får mest mulig ut av dagen. Hun tar seg ofte en lur på ettermiddagen, som igjen fører til sene netter med skriving, retting av oppgaver, facebooking/spilling, snusing på nye reisemål og ikke minst impulskjøp av klær på nettet. Maria er sosial, ansvarsfull, utålmodig og dumsnill. Mest av alt er hun kjent for å ikke gi seg når hun virkelig vil noe i livet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.