iknowthatmagazine.com

DETTE LÆRTE VI I 2013!

Snart er 2013 over, og det har vært et år fylt med samfunnsdebatter.

Vi har lært mye i 2013, og de fleste av oss har nok tatt noen runder med seg selv for å finne ut av hvordan vi egentlig stiller oss bak enkelte temaer.

Så vi byr på en aldri så liten kavalkade for å mimre litt på tampen av året 🙂

JANETELOVEN LEVER I BESTE VELGÅENDE

Du skal ikke tro at du er noe! Det har vi sett gang på gang i media. Kollektiv mobbing har på en måte blitt godtatt i året som gikk. Bare se på fotballfrue og den massive kritikken hun fikk av sin «post-babybody». Jeg innrømmer at jeg var en av dem som var raskt ute med å kritisere, helt til jeg stoppet opp litt og fant ut at jeg bør jobbe med min egen selvfølelse isteden for å rakke ned på andre.

KROPPSFOKUSET HAR TATT HELT AV I 2013 

Instagram, facebook, flickr, twitter og nettaviser har bombardert oss med bilder av jenter med sixpack og biceps som kunne tilhørt en bodybuilder. Nå holder det ikke lenger å være tynn, nå skal du være skikkelig trent også. I tillegg av vi lært oss ord som «thinspo» og «Thinspiration» som er en tagg som ofte har blitt brukt på instagram og andre sosiale medier. Dette for å være en inspirasjon til jenter som vil bli «size zero».

NORDMENN DØMMER OG DELER ALTFOR RASKT

Hvor mange har ikke kastet seg på diskusjoner i år om muslimer, det norske flagget, kors og julefeiring. Og det uten å tenke seg om. Bare fordi enkelte bloggere legger ut tullesaker om at det norske flagget skal endres, og gamle artikler fra 2 år tilbake om barnehager som sluttet med Luciafeiring, så kaster vi oss på diskusjonen og begynner å spy ut en haug med styggedommer om hvor fæle muslimene er og hvordan de vil ta over landet vårt. Halvparten av de som roper ut om at vi må bevare korset i flagget, at vi må få gå med kors rundt halsen osv, er ikke engang kristne! Slapp av folkens, pust med magen…. Flagget skal ikke endres, korset skal du få bære, vi skal fortsette å feire både 17.mai, jul og lucia.

BEVISTHET RUNDT BARNEARBEID, KLESFABRIKKER OG DYRENES VELFERD 

Angoraull, og merinoull har vi fått se bli produsert på grusomme måter. Vi har lært oss å undersøke produsenter og bli mer bevisste når vi handler klær, sko og tilbehør. Dette gjelder også i forhold til barnearbeid og forholdene på mange av fabrikkene i asia. H&M ble tidligere i år avslørt gjennom et svensk dokumentarprogram som en av klesgigantene som benytter seg av medarbeidere som kun får betalt 2 kr timen, og som både jobber og bor under veldig dårlige forhold. Klesgiganten skyldte på fabrikkeiere og myndighetene i de aktuelle landene. Nå gjenstår det bare å se om de store kleskjedene har tatt lærdom, og begynner å ta ansvar for produksjonen sin.

FOLK ER EKSTREMT OPPTATT AV PENGER OG STATUS

Og de bruker gjerne barna sine for å «vise seg frem» ved å kle de opp i rådyre designer plagg. Lue til 1400 kr til minsten, eller hva med en jakke til 5000 kr? Give med a break! Minsten har garantert vokst ut av både det ene og det andre før sesongen er over. I flere artikler kom det frem at foreldre nærmest tappet kontoen sin for å kjøpe dyre plagg, slik at de skulle bli mer «godtatt» i vennekretsen. Hva sier dette om oss egentlig? At vi bør få oss nye venner, eller at vi bør tørre å være oss selv, på godt og vondt?

Men som en motbør til en del av disse tingene kom forhåpentligvis iknowthatmagazine inn som ett friskt pust, og oppfordret til at: 

 

Håper dere vil bli med oss inn i ett nytt år. Det er dere lesere som driver magasinet fremover! Takk!:)

Comments

comments

Når Jeanette ikke løper etter en vilter treåring, trives hun best i sofakroken med sin mann, en tv-serie eller ti og ett glass rødvin. Ellers er hun glad i å lage mat - og dele den med gode venner og famile. Hun har dessuten kronisk munndiarè og elsker å skravle!

1 Comment

 1. ~Lin

  desember 31, 2013 at 00:24

  Ja vi lærte mye i 2013,det vi bør fokusere mer på i 2014 er fei for egen dør og bli snillere med alle inkl dyr og degselv.

  Handle mer bevisst, kjøp crueltyfree klær,kosmetikk og husholdningsartikler.

  Vær åpen,men stol på intuisjonen, den feiler aldri -i såfall var det neppe intuisjon.

  Takk for Det Gamle 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.