iknowthatmagazine.com

Vi elsker julefilmer!

Desember – måneden hvor kosen står i fokus.

Fyr i peisen, levende lys, pledd, gløgg og pepperkaker. Ja, og film da. Vi må ikke glemme film!

Resten av året er jeg en «action girl» men når jula kommer snikende synes jeg sukkersøte romanser og hjertevarmende familiekomedier er best.

 Det er mange å velge mellom, men her kommer ti av mine favoritter som alltid blir en slager i jula!

1:

Love Actually

Du ble garantert ikke overrasket nå, for utrolig mange har dette som sin julefavoritt film. Og det med god grunn!

Denne filmen tar deg med inn i forskjellige par sine kjærlighets historier, samtidig som du kommer i skikkelig julestemning.

En feelgood film du bør se minst en gang i løpet av julen!

 

2:

Alene hjemme 1&2

Alle sammen i kor nå: KEVIIIIIIIIIN! Filmen(e) man aldri blir for voksen til å le av. Uansett hvor mange år på rad man har sett de. Juleklassikere! (styr for all del unna de nyere filmene uten Macaulay Culkin!)

3:

The Holiday

Enda en film som gir deg en overdose romanse, men det tåler vi i jula.

En nydelig historie om to kvinner i hver sin krise, som bestemmer seg for å byttelåne hus i julen. Og det viser seg at det vil endre livene deres for alltid. (Klisjé, I know! Men trust me, denne filmen er fin!)

4:

Flåklypa Grand Prix

Denne filmen har de aller fleste fra 10 år og oppover sett. Men du og du for en klassiker.

Ikke noe julehandling, men dette er en film som ofte ble sendt i romjulen/på nyttårsaften da jeg var liten. Derfor kaller jeg det for en julefilm. Så da er det bare å slenge seg ned i sofaen og svinge med Reodor Felgen i racet.

5:

Tre nøtter til askepott

Barndomsminner! Ikke en julaften uten – sverget jeg på da jeg var yngre. Vel, slik ble det ikke for nå som jeg er voksen og har barn er det andre ting som ofte skjer rundt den tiden den blir sendt på tv. Men nå er den jo å få kjøpt på dvd, så da står den nok på filmmenyen i julen i år også! 😉

6:

Reisen til julestjernen

Og her snakker jeg om den gode gamle filmen. Ikke nyinnspillingen. En skikkelig julaften klassiker.

7:

Polarekspressen

En nydelig laget animasjonsfilm, med en hjertevarm historie.

8:

Grinchen

En morsom familiefilm (passer ikke nødvendigvis til de helt små) om Grinchen som hater julen, og alt som har med jul å gjøre. Derfor bestemmer han seg for å stjele julen

9:

Joyeux Noël

Fiender på hver sin side av skyttergravene under første verdenskrig blir enig om en våpenhvile på julaften. Mange rørende øyeblikk og en annerledes julefilm/krigsfilm.

10:

Die hard

Yippy kay yey Mother F*****! Oooops, der snek det seg inn en action film gitt! Kanskje ikke så «julete» men handlingen er lagt til julen, og vi trenger vel alle en liten dose action i jula for å balansere ut alt det sukkersøte både på tv’en og i godteskåla 😉

 Så da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god (film) jul!

Comments

comments

Når Jeanette ikke løper etter en vilter treåring, trives hun best i sofakroken med sin mann, en tv-serie eller ti og ett glass rødvin. Ellers er hun glad i å lage mat - og dele den med gode venner og famile. Hun har dessuten kronisk munndiarè og elsker å skravle!

2 Comments

 1. Tove Eggen

  desember 11, 2013 at 22:12

  Jeg er skikkelig sucka for julefilmer, og tv-opplegget på Juleaften er HELLIG for meg, selv med barn – de får se det jeg vil seg…haha 😉

  I tillegg til disse filmene (bortsett fra Polarekspressen som jeg aldri har fått sett) så må jeg alltid se en eller annen versjon av Scrooge, Hjelp det er juleferie!, Elf, The Santa Clause, Beetle Juice (dont know why…), The nightmare before Christmas og Gremlins!

  Ahhh…elsker julefilmer ass…;)

  • jeanette

   desember 12, 2013 at 18:15

   Gremlins hadde jeg helt glemt!:-O 80talls klassiker 😉 Drømmer fremdeles om at det skal være mulig å få tak i en Gizmo som kjæledyr 😉
   De andre filmene har jeg faktisk ikke fått sett. Må sjekke de ut 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.