iknowthatmagazine.com

5 TING DU IKKE VISSTE OM PARFYME

Ok, parfyme er en sånn greie som alle elsker – men å sitte igjennom pressemøte etter pressemøte å høre på toppnoter, bunnoter, planter blablabla er fryyyktelig kjedelig. Sorry.

Så den verdenskjente parfymemakeren/viteren/skaperen/altmuligen, må man vel nesten kalle han, Frédéric Malle, har klart det umulige – gjor parfymelære gøy!

På nettisden hans,fredericmalle.com finner man en hel badebalje av parfymeinfo som faktisk er interessant å lese, til og med parfymeaccessories du ikke ante fantes.

MEN – det er mye å gå igjennom så her er fem av de mest interessant faktaene:

Teknologi kan gjenskape lukten av nesten hva som helst 
På 1980-tallet , utviklet forskerne en teknologi kjent som » headspace «, en teknikk som bruker en sensor for å oppdage , analysere , og gjenskape duften av de fleste objekter . (Selvfølgelig; parfymemakere fokusere som oftest på planter, blomster og mat) . Enkel forklart plasseres sensoren på et objekt, duften blir absorbert og deretter analysert . Dataen som samles (en liste over ingrediensene som fordampet fra objektet , og deres forhold til hverandre) – hjelper parfymemakere til å generere en matchende duft komposisjon som de kan bruke i sine formler.

Det er normalt å miste evnen til å lukte din egen signatur duft
Tilsynelatende så blir alle vant til sin egen parfymelukt over tid, på samme måte som vi bli vant med andre elementer i vårt direkte miljøe (feks. hvordan noe kan lukte jævlig når du først kommer inn i et rom, men over tid så virker det som om lukta forsvant fordi nesa vente seg til den) Ifølge Malle, når du er blitt vant til din egen duft, vil du bare kunne merke den akkurat når du sprayer parfymen, eller når du bevisst prøver å legge merke til den. Men det betyr ikke at andre ikke kan lukte den. Derfor advarer Malle sterkt mot å spraye seg ekstra for å kompensere. «Jeg har råder alltid å huske hvor mange sprayer du brukte da du først begynte å bruke en parfyme , og hold deg til det antallet. Kanskje en ekstra ‘ pshitt ‘ for spesielle anledninger , men ikke mer !»

Sensitive typer kan prøve å spraye klærne
Hvis du har veldig sensitiv hud, så har du ikke så alt for mange alternativer når det gjelder duft. Et naturlig alternativ vil ikke nødvendigvis avverge reaksjoner mer enn det en syntetisk formula ville. Derfor anbefaler Malle at du prøver å forsiktig sprøyte utenpå klærne dine istedenfor.  Test et lite synlig område først, og hvis du har på deg spesielt delikate plagg i feks silke er det bedre å bare skippe parfyme!

Pulsområder er ikke nødvendigvis de beste stedene for parfyme
Ifølge Malle, er håret sannsynligvis det beste stedet å spraye parfyme hvis du vil at duften skal merkes. På grunn av oljer, holder håret duften lengre enn det huden klarer. I tillegg så varmes håret kontinuerlig opp av hodeskallen, fordeler duft rundt seg når lokkene beveger på seg. Men for å være på den sikre siden: » Vær forsiktig med å spraye håret for ofte, da alkoholen som finnes i duften kan tørke det ,» forklarer Malle.

Dyrere betyr ikke bedre
Selv om Malle er en leverandør av high-end dufter, innrømmer han at pris ofte er et markedsføringsverktøy som brukes til Posisjon-parfymer.  «Dufter er som mat, de kan være deilige og billige. En talentfull parfymemaker kan lage en fantastisk duft for lite penger», forklarer han. Merkene priser sine produkter basert på bekostning av sine råvarer og deres konsentrasjon. I tillegg kan syntetiskbasert parfyme ofte være dyrere enn de naturlige, som kanskje føles motsigene i og med at naturlige og organiske ingredienser er trendy og ofte dyrt. Dette er fordi sjeldne, high-tech råvarer ofte er dyrere enn naturlige oljer og essenser.

En siste ting som er verdt å sjekke ut: dette spørreskjemaet er utviklet for å hjelpe deg å finne din signatur duft!

Fyll det ut, og Malle vil selv sende personlige råd om hva som best kan passe deg . Så kult!? Jeg biter på og sender av gårde 🙂

Selv bruker jeg aller mest herreparfymer – guuud som jeg elsker de duftene, og favoritten over alle favoritter, som jeg kommer til å bruke så lenge jeg lever (dramatisk, i know) er YSL sin La Nuit de L’Homme..ahh….første gangen jeg lukta den, på et sånt pressemøte på Annen Etage i Oslo, klart jeg ikke å holde den profesjonellemaska lenger og stønna høyt etter å ha lukta…haha…jeg trengte ikke mer info, bare flaska 🙂

 

FLERE FAVORITTER

Naomi fikk jeg av søstern i slutten av tenårene, og blir fortsatt overlykkelig av den lukta, Jean Paul vet jeg mange hater – men jeg står 100% inne for at jeg elsker den, og jeg strekker meg etter dufta når noen går forbi meg på gata med den og husker fortsatt akkurat hvem det var som lukta sånn da vi var 16 😉 Gucci er bare en perfekt baseparfyme som funker til det meste, Chloé må man jo bare ha (hvis man heter Tove Eggen og gleder seg til å bli voksen og jobbe i motebransjen, og stjeler små spruter fra badet til dama til broren sin) og The Beat er en veldig funky kool duft – if that makes sense!

Hva er din favoritt? Og er jeg den eneste som bruker herreparfyme??

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

7 Comments

 1. Katrine

  november 26, 2013 at 20:02

  The beat for menn er sex på flaske, den er så sinnsyyyykt digg! Om du liker den er også Clean Shower fresh for menn verdt å lukte på.

  • Tove Eggen

   november 26, 2013 at 20:56

   I knooooow, right? Åh – takk for tipset, godt å se det er flere enn meg som liker å lukte som en digg mann! haha 😉 Klemmer fra Tove

 2. Lin

  november 26, 2013 at 21:58

  Enig med Katrine ang Clean for menn. Ellers elsker eg -på rette mannen -sergio tacchini 😀

  Min favoritt er den orginal Fendi so desverre er ute av produksjon og eg lette i 10 år

  etter en ny -nå er det Rain fra Clean -e jo Bærgensarr

  😀

 3. Pingback: Coco Noir, Chanel og James Bond 007 | beparfymania

 4. Pingback: NEIDA, GLOSSYBOX ER IKKE BARE TULL! - iknowthatmagazine.com

 5. Cathrine

  januar 9, 2014 at 16:53

  Jeg bruker som oftest Jean Paul femme og noen ganger Insolence fra Guerlain (men denne syns jeg er sterk så det holder lenge å «løpe igjennom» en sprut.

  • Tove Eggen

   januar 10, 2014 at 08:44

   Ahhh….Jean Paul femme – love it!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.