iknowthatmagazine.com

HVOR GAMMEL SER DU UT?

De siste månedene har jeg gjort intet mindre en to undersøkelser på gata for å finne ut hvor gammel jeg ser ut.

Haha – nei, ikke fordi jeg kjeda meg på en søndag formiddag og horisontalen med ymse godteposer på magen og i sofasprekken just didn’t do it for me (selv om det ofte stemmer), men for å bruke informasjonen i artikler for kamille.no.

Jeg har alltid vært fascinert av alder og som oftest blitt tatt for å være eldre, spesielt i Norden – OG jeg har alltid ønsket å være eldre.

De eneste landene jeg blir oppfattet som yngre i er Usa og England – I have nooo idea why…

Noen var livredde for å fylle 25, jeg gledet meg – akkurat som jeg nå gleder meg til å fylle 30 neste år.

Jeg har vel alltid vært tidelig ute (i livet – ikke til møter, jobb, avtaler…you name it, SORRY!). Pubertet som 12-åring, 1.80 høy som 14-åring, utvekslingsstudent som 16-åring, eier av egen bedrift som 21-åring.

Men det rare er at jeg nettopp derfor har følt meg for ung. For ung til å undervise jenter mange år eldre en meg selv, for ung til å lede andre og noen ganger for ung til å stå på krava (spesielt før fylte 25).

Derfor tok jeg bevisste valg for å virke eldre på jobb i det minste. Språket som er rimelig grovt, snøvlete og på grensen til harry til vanlig, ble bytta ut med veldig tydelig og korrekt tale (for det meste), klærne var ikke fullt så neon, lag på lag og naglete som ellers og sminken dro frem modnere trekk.

Jeg elsket det! Og jeg forsto hvor stor påvirkning klær, sminke og fremtoning egentlig har – og at dette var noe jeg burde bruke, og ikke la bruke meg. Det vil si; bruke sminke og klær akkurat som jeg selv ville, når jeg ville det – og ikke fordi jeg ikke kunne bli sett uten.

collage front alle helfigur (1500x750)

I helga tok jeg med meg kjæresten på kjøpesenteret for å teste ut hvorvidt alderen min endret seg uten sminke, med naturlig sminke og med full festsminke – og svarene var like morsomme som de var overraskende.

Jeg håper at dere som leser disse artiklene ikke tenker at «Ja, da må jeg sminke meg sånn for å se yngre ut» – for det handler ikke om det.

For meg har det jo alltid handlet om å se eldre ut. Og hvis du satt en pistol til hodet mitt og tvang meg til å si noe jeg var missfornøyd over med kroppen min, så ville jeg faktisk sagt Barnslige hender uten opphevede blodårer og Ikke nok kvinnelige linjer rundt munn og øyne.

Jeg vet at dette er crazy for noen  – men det er helt sant! Ok – jeg er ikke overbegeistra over dobbelthaka mi heller, men la oss ikke ta helt av her 😉

Det handler om at vi har større kontroll over hvordan vi ser ut og hvordan vi blir oppfattet en det vi selv tror. Som til syvende og sist har en effekt på hvordan vi føler oss.

Ofte hører jeg damer klage over at de feks. ser slitne og gamle ut, også tenker jeg «hhmmm…du gjør egentlig ikke det, men du har ikke helt fått det frem».

Eller kanskje føler man at man ikke blir tatt seriøst nok – og tro meg, her har klær og sminke stor effekt. Ikke bare direkte på personen du vil skal ta deg seriøst, men på selvfølelsen. Kroppspråket ditt – alt kan endre seg, eller; bli en forhøyet versjon av seg selv.

Hvordan man velger å ta til seg og bruke enhver form for informasjon, bestemmer man helt selv – og jeg håper dere synes det er like gøy som meg å se effekten vi har på folk 🙂

Spesielt er forskjellen mellom hvordan menn og kvinner dømmer veeeldig interessant – så sjekk ut artikkelen «Så gammel gjør sminke deg».

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. Madeleine

  november 19, 2013 at 19:13

  Jeg gleder meg også til å bli 30 Blir som regel tatt for å være ca ti år yngre.. *baretoogethalvtårigjen*

 2. Pingback: DRIT I TV’EN – SE DENNE DOKUMENTAREN I KVELD! - iknowthatmagazine.com

 3. Anine

  november 28, 2013 at 16:22

  Haha, igår for første gang på lenge gikk jeg ute uten sminke, og bussjåføren spurte meg hvor gammel jeg var (om jeg skulle ha barnebillett eller voksenbillett). Jaja, i en alder av 21 ble jeg tatt for å være under 16 år, fordi jeg ikke hadde på sminke.. Takk for den! (Ble ikke fryktelig glad for det) haha

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.