iknowthatmagazine.com

MIN HISTORIE: 25 ÅR MED HÅRAVFALL

Jeg har aldri hatt det «tjukkeste håret i gata», men det har vert helt OK.

For ca 4-5 år siden hadde vi en spa kveld med jentene og ei venninne flettet håret til alle som var der. Da mitt hår var ferdig flettet begynte hun å le, for jeg hadde jo så utrolig tynne fletter.

Da jeg så meg selv i speilet den kvelden var vel første gang jeg for alvor la merke til hvor tynt håret mitt faktisk var. Det er utrolig hvor opphengt jeg har blitt i håret mitt etter jeg ble oppmerksom på hvor tynt det var/er.

Panikkfølelsen tok over meg da jeg for to år siden følte at det hadde blitt mye tynnere og at hodebunnen var veldig tydelig fremme ved pannen og på sidene. Jeg har ikke tellinga på hvor mange youtube- og google-søk jeg har foretatt på temaet. Som alle jenter er jeg jo opptatt av hvordan jeg ser ut og jeg hadde aldri trodd at håret mitt kunne påvirke selvbildet og selvfølelsen så mye som det har gjort.

Jeg tok en tur til legen i fjor og skuffelsen var da stor da jeg nesten følte meg ledd av og ikke tatt på alvor. Legen min dro litt i håret mitt og så litt i hodebunnen og sa at det så helt fint ut. Har nå mannet( damet) meg opp til en ny legetime (med ny lege) for å prøve å bli tatt på alvor.

hårtap ii

Det er utrolig frustrerende å bli tynn i håret når man bare er 25 år. Etter mye «selvdiagnosering» er jeg imidlertid kommet frem til at jeg mest sannsynlig lider av arvelig kvinnelig håravfall. Da jeg har flere kvinner i familien som også er tynne i håret.

Venner jeg har pratet med forteller om kosttilskudd jeg bør prøve, men etter litt research er det lett å finne ut at effekten av disse ikke er dokumentert noe sted. Håpløsheten når man skal pynte seg for en tur på byen sammen med venner er det verste. Jeg har hatt flere diskusjoner med samboeren om hår og hårfrisyrer da jeg nå føler eneste håp er å klippe det kort.

Håret mitt nå er utrolig tynt og circa skulderlengde. Jeg kan aldri gå med det løst, det er enten i ei flette på siden som jeg drar og sliter i for å få den til å se noelunde normal ut, eller i en hestehale som ser ut som en av toppene til Emma ifra SpiceGirls. 😉

Det å være tynn i håret er noe som sliter utrolig mye på selvbildet. Noen ganger tenker jeg at det hadde vert lettere å miste alt, så kunne jeg bare gått med parykk isteden for å ha det lille pjusket jeg har nå.

Det føles håpløst og man føler seg sutrete, for det er jo tross alt bare hår.
Skulle ønske flere jenter/damer var mer åpne om det å miste hår, for man føler seg så enormt alene der man står å leter i hodebunnen etter dun.
Caroline

 

Comments

comments

4 Comments

 1. Maria Terzan

  november 19, 2013 at 22:19

  Huff, dette er ingen bagatell og jeg føler veldig med deg. Vi vil ikke ha hår på resten av kroppen, men hodet skal vi helst ha masse hår. Det er en viktig greie for både menn og kvinner. De med mye og de med lite…

  I Chile, der jeg har vokst opp, raker/shaver de hodet på babyene når de blir født for at håret skal gro sterkere.

  Så det er ikke syting, dessuten er det er reelt problem for deg, og jeg tror ikke du er den eneste, så det er bra du tar det opp.

  Lykke til med neste lege, håper han/hun er mer forståelsesfull!

 2. ~Lin

  november 20, 2013 at 18:23

  Alpha og Omega er en som tar DEG på alvor og innser ditt problem og vil ditt aler beste.
  Det KAN være arvelig,men det kan jo også være andre ting som lager ubalansen i kroppen. Merkelig nok mener kroppen vår at vi ikkje trenger negler eller hår i større gradså derfor er de ofte det som ryker om det er ubalanser i kroppen.

  Masse lykke til med lege eller annen behandling , hva som enn måtte hjelpe <3<3<3

 3. Line

  mai 2, 2014 at 10:33

  Har det på akkurat samme måte som deg! Har snart ikke hår igjen, og prøver så godt jeg kan å sette opp håret slik at det ikke synes alt for godt… Men hjelper lite da jeg får verdens minste flette/hestehale 😛

  Godt å lese at vi er fler som har det slik!

  Skal til legen igjen om ca en uke… blir spennende å se om jeg får noen hjelp der… :O :/

  • Tove Eggen

   mai 2, 2014 at 10:35

   Takk for at du deler, Line! Håper du får noen svar hos legen og del de gjerne med oss hvis du vil 🙂 er nok mange der ute som lurer på mye angående dette temaet, klemmer fra Tove

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.