iknowthatmagazine.com

Mandelmuffins med eple – Det er lov å kose seg midt i uka!

Enten du er på lavkarbo-diett, ikke kan spise gluten, ikke tåler melk eller bare rett og slett vil prøve noe nytt så er dette muffinsen for deg!

Disse lagde jeg her om dagen og delte visst fristende bilder på facebook, fordi jeg fikk sporenstreks streng beskjed av Tove om å dele oppskriften med all – så her kommer den 😉

Bakt med mandelmel og deilige norske epler blir dette en digg snack som er «lov» å spise midt i uka 😉

Til ca 10 muffins trenger du følgende:

* 2 mellomstore/store egg (Helst romtempererte)

* 3 spiseskjeer sukrin. (Kjøpes f.eks på iHerb under navnet Erythritol til en mye billigere penge)

* 3-4 toppede spiseskjeer mandelmel (hvor mye du har i kommer an på hvor faste muffins du vil ha – jeg synes det holder med ca 3 spiseskjeer.)

* Ca en kvart teskje bakepulver

* 2 middels store epler (Bruk norske nå som de ennå finnes i butikken!)

* Kanel til å strø oppå muffinsene

Sett ovnen på 200 grader og pisk så luftig eggedosis av egg og sukrin. Rør deretter inn bakepulver og mandelmel inn med en slikkepott før du fordeler røra i små muffinsformer. Ca. én stor spiseskje i hver form.

Skrell eplene og del de opp i biter. Fordel deretter bitene i muffinsformene og strø kanel over. Stek midt i ovnen i ca 10 min. Det varierer veldig fra ovn til ovn, så det er lurt å sjekke de etter det har gått 7 minutter.

Så er det bare å spise og kose seg!

muffins lchf low carb uten mel

Litt fakta:

Erythritol (sukrin) er et naturlig alternativ til sukker.

Det har null kalorier og  inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen, og er perfekt for deg som ønsker lite kalorier og et stabilt blodsukker. Med Sukrin kan alle nyte søtt i hverdagen med god samvittighet.

Sukrin blir framstilt ved en naturlig gjæringsprosess (fermentering), hvor man bruker druesukker som råstoff. Dette er samme metode som brukes for å lage blant annet vin og yoghurt. I etterkant av denne gjæringen blir produktet renset, oppvarmet og filtrert, slik at det ikke er noe spor av gjær igjen. Det er derfor helt tryg å bruke Sukrin, også dersom du ikke tåler gjær/sopp, eller har Candida-intoleranse.

Mandelmel er et bra alternativ til hvetemel da det er glutenfritt og inneholder gode fettsyrer som er bra for kroppen. Det er svært anvendelig, og kan brukes i baking og matlaging av alle som ønsker å spise sunt. Det gir lav blodsukkerstigning, og er godt egnet for de som vil spise mat som er snill mot blodsukkeret.

I tillegg kan mandelmel erstatte mel i enkelte oppskrifter, men egner seg dårlig til gjærbakst.

(Kilde:  funksjonellmat.no)

Comments

comments

Når Jeanette ikke løper etter en vilter treåring, trives hun best i sofakroken med sin mann, en tv-serie eller ti og ett glass rødvin. Ellers er hun glad i å lage mat - og dele den med gode venner og famile. Hun har dessuten kronisk munndiarè og elsker å skravle!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.