iknowthatmagazine.com

OM KJÆRLIGHET OG SÅNN: FORHOLDET DU SKAPER

Har du noen gang tenkt på hva slags forhold du skaper deg? Ja, nettopp, jeg mener det: ikke har, men skaper deg. Et forhold er dynamisk, ikke sant, og vil forandre seg over tid.

Nå er vi vel så voksne at vi har sluttet å tro på eventyrene om at hvis man bare finner den rette, vil man leve happily ever after (eller???).

Aller først: når du møtte din partner eller prøver å møte en partner, er du mest opptatt av om du liker ham (eller henne), eller om han (hun) liker deg?

Nå funker jo et forhold best om begge liker hverandre, det er ikke helt det jeg mener…nå skal vi se…det er klart i mitt hode, skal vi se om vi får det ut like klart 😉

Mange som ikke har så god indre selvfølelse og stor tro på seg selv, kan når de møter noen nye, fort bli opptatt av om den andre personen liker en. Man kan faktisk bli så opphengt i det, at man glemmer å spørre seg selv om den personen i virkeligheten er et partnermateriale (been there, done that,he he).

Noen ganger kjenner man faktisk personen så lite, at man danner seg et drømmebilde om at man passer godt sammen.

Jeg tror vi kvinner er flinke til å danne oss slike drømmebilder, og hvis noe ikke er slik vi ønsker hos den andre, tror vi gjerne også at vi kan forandre det! Er ikke det passe arrogant, da?

OK, har man allerede en liten crush, så kan man strengt tatt regnes som om man har en mindre mental lidelse, he he. Fulle av følelser er vi ikke de beste til å reflektere over om «jeg passer med deg», er vi vel? Men, lurt hadde det vært, vil jeg påstå!

For du kan bare glemme å forandre den andre – det sier jeg først som sist!

Hvis du selv synes at du fortjener det beste, så vil det være lettere å kaste noen fisker tilbake i havet, til tross for litt nye spennende følelser, fordi du vet at i det lange løpet passer dere ikke sammen.

er det ekte kjærlighet?

Hva bør du prøve å ta hensyn til da, midt oppi denne lille crushen?

 • Viser begge interesse i det den andre har å fortelle? Mange liker å snakke om seg selv, noen blir naturlig bare lyttende, hvordan er denne balansen, og er du komfortabel med den rollen du har tatt?
 • Når dere snakker sammen, kan han anerkjenne dine følelser? Ok, vi vil vel ikke at menn skal bli lik oss kvinner, nødvendigvis, og regne med at han vil prate like mye som venninnene dine – men det kan være greit å vite om du har tenkt å gifte deg, at det er med en person som har littegrann forståelse for andre personers indre liv! Og for Gud’s skyld, ikke la ham måtte gjette, det er da ingen av oss som er tankelesere! Si klart og tydelig hva du mener, ellers kan han ikke forholde seg til det!
 • Får han deg til å føle deg vel? Ok, så kan man ikke være enig om alt, og man kan vel ha sine krangler (eller, hva mener dere om det?). Mitt varsko er når du innimellom føler deg som en prinsesse og innimellom krenket…er det din egen usikkerhet eller har han det med å komme med krenkende bemerkninger? Viktig å bringe på det rene, ikke sant?
 • Liker dere hverandres måte å gi oppmerksomhet og kjærlighet på? Noen setter pris på å høre «jeg elsker deg», andre liker å bli oppvartet, noen liker å få gaver eller små post-it’s i hverdagen. Vet du hva din partner liker? Og liker du måten han gir uttrykk for kjærlighet på? Mange menn er mer hands-on enn vi kvinner, og viser sin kjærlighet ved å gå ut med søpla eller å stelle bilde for deg. Det er hans måte å si «jeg elsker deg, jeg bryr meg om deg som en familie». Vi kvinner har lett for å overse dette språket, og føle oss oversett når han ikke strør om seg med roser eller fine ord.
 • Har du begynt å henge deg opp i alt han IKKE er eller gjør? Igjen, ikke regn med å kunne forandre partneren din. Livet kan fort bli surt hvis vi går og irriterer oss over alt. Jeg har lest litt om hvordan kvinner og menn fungerer ulikt hormonelt sett, som gjør at vi prioriteterer ulikt. Det har hjulpet meg i mitt forhold, og det skal jeg dele med dere i del 2 og 3, så følg med!!

Comments

comments

Sonja Gundersen Durand: Det har blitt sagt mang en gang at Sonja passer så godt som terapeut og som yogalærer, fordi hun har et så rolig og vennlig vesen. Merkelig da, kanskje, at hun har fått så store problemer med å sove om natta. Typisk eksempel på kvinner i dag, muligens? Hun har lyst til å gjøre alt, særlig dersom det omhandler skole eller reising....eller jobb...eller yoga...eller.....:-) Så nå har hun også blitt nyklekket moteblogger og artikkelskribent, for diktene hun skriver blir man ikke rik av:-) Blogger på www.sonjadurand.com

7 Comments

 1. Pingback: Hvilket forhold skaper du deg? | sonjadurand

 2. Lin

  november 11, 2013 at 20:25

  OMG Sonja vi burde bare starte vårt eget parterapi konsept -skjønner vi tenker veldig likt og eg kunne kaste meg ut i en tirade , men eg skal ikkje det 🙂

  Lenge siden eg har lest så mye vettugt og noe av det viktigste er jo at man skal elske når man er HEL ikkje når man er deperat.
  Ellers ender man ikkje opp med Mr Right,men MR Right NOW -not who you wanna build a life with .

  Supert innlegg Sonja! <3

  • Sonja Durand

   november 12, 2013 at 06:35

   He he så artig da, at du er med meg på dette, Lin. Og skriv gjerne en tirade.,,ja, jeg mener det, hvis du kommer med utfyllende innlegg, er det bare kult!!

 3. Tove Eggen

  november 11, 2013 at 20:59

  AGREEEED! <3

 4. Pingback: OM KJÆRLIGHET OG SÅNN: EKTESKAP ER IKKE FOR “DEG”! - iknowthatmagazine.com

 5. Pingback: ER VI FOR FOKUSERTE PÅ BELØNNING? - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.