iknowthatmagazine.com

KLARER DU LESE DETTE?

Det er én ting å klø seg i hodet og lure på hva de forskjellige ingrediensene på baksiden av et produkt egentlig betyr, men hva hvis du ikke klarer å lese teksten i det hele tatt?

For mange kan liten og utydelig tekst bli et stort problem, være seg om det er for å finne ut av om et produkt inneholder nøtter eller for å lese en busstabell for å finne ut av når siste buss hjem går.

Ja, faktisk så mange som to millioner nordmenn sliter med å lese teksten på alt fra medisiner, offentlige dokumenter, skilt og alt der i mellom.

Norges Blindeforbund har nå startet en kampanje for å forbedre viktig tekst på alt fra skjønnhetsprodukter og matemballasje til informasjonsplakater, websider og reklame gjennom uleselig.no

Annonse – OPP MED SKRIFTA!

Uansett om en er langsynt, har en øyesykdom eller kanskje har dårlig nattesyn, så fortjener alle et tilgjengelig samfunn.

Selv om produsentene av dårlig merkede varer ikke er ute etter å lage en utydelig tekst, har det vært liten bevissthet rundt temaet og det er ganske så enkle justeringer som skal til for å forbedring.

Vi snakker så enkle tiltak som økt kontrast – sort på hvitt er den mest tydelige kontrasten, riktig valg av font og størrelse, samt ukomplisert lay-out.

På uleselig.no kan du også sende inn bilder av produkter eller tekster som er vanskelige å lese og lese mer aksjonen OPP MED SKRIFTA og hvordan du som produsent kan forbedre dine varer!

 

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

2 Comments

 1. Lin

  november 11, 2013 at 21:46

  Kunne ikkje vært mer enig -kan du ringe til Loreal og si de s***er på å ha forståelig ingredienser og nummer og navn på sine produkter????
  Eg hadde ansvaret for å pakke dem ut og fylle i hyllene før -når har eg fått nytt ansvarsområde -det var umulig!!! Halve tiden må eg be kunden selv lese for meg hahaha -skikkelig kundeservice 😛

  Det er forresten mange steder skriften er for liten eller dumme farger oppå hverandre.

  Syns også i samem slengen at ingrediensene burde være mer forståelig -but thats another topic

  • Tove Eggen

   november 11, 2013 at 21:48

   Haha – helt enig! Ja for mer forståelig tekst over hele linja!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.