iknowthatmagazine.com

VI INTERVJUET SILYA, OG FORELSKA OSS ENDA MER <3

HJEMMELAGA, TALENTBØTTE, FULL AV ENERGI OG SMINKER SEG SJÆL:

DETTE ER SILYA!

Noen ganger så møter man folk, som man har vært helt sikkert på at kommer til å være like åpne, behagelig og kule som de virka – og så bare knocker de sokkene av deg og overgår forventningene dine.

Akkurat sånn var det å møte Silya sist uke. 

Dama som i morgen stiller til finale i stjernekamp, og har levert rå og hjertefølte fremføringer gang på gang høsten igjennom, er noe vi kan være stolte av å kalle et idol. Rett og slett.

Jeg digga henne i Multicyde, og elsker henne som Silya & The Sailors. Og trenger vi nok et bevis på at denne dama rokker brakka?  Hun tok seg tid til et intervju med oss to dager før stjernekampfinalen braker løs.

Og skal jeg være ærlig; svarene hennes har inspirert meg tonnevis allerede og jeg gleder meg til dere får lese de også!

 

IKTM: Shit, Stjernekampfinalen – gratulerer, hvordan er formen før lørdag? Hva betyr denne finalen for deg?

Silya: Formen er bra 🙂 Er spent og nervøs, har ikke helt skjønt det ennå… Det å komme til finalen betyr så ekstremt mye for meg plutselig. Hele denne stjernekampreisen utspillte seg helt annerledes enn jeg hadde trodd først. Har blitt så viktig og en så fantastisk fin opplevelse…

 

IKTM: Hvilket øyeblikk skiller seg mest ut for deg fra Stjernekampopplevelsen så langt?

Silya: Da jeg sang Dylan. Jeg følte meg så sårbar og klarte ikke å «ta meg sammen», men det at folk tok det sånn til seg og plutselig meg gjør hele den opplevelsen så vakker.<3

 

IKTM: En leser spør: Hvor henter du all energien fra?

Silya: Helt ærlig så vet jeg ikke.. Har alltid vært sånn. Tror det er fordi jeg er veldig leken og når jeg får drive med det jeg elsker så får jeg ekstra energi fra indre kammere 🙂

 

IKTM: Du begynte tidelig med musikk, piano i en alder av 8 – hvem inspirerte deg til å begynne med musikk og husker du et spesifikt øyeblikk hvor du tenkte «Jeg skal bli musiker – og ikke noe annet duger»?

Silya: Jeg sang i skolekor og spilte klassisk piano fra typ 8 års alderen og begynte med jazz/streetdans da jeg var 15. Jeg switcha litt mellom å tenke at det var musikk eller dans jeg ville drive med og gjorde en stund begge. Men musikken vant mest til slutt. Selv om jeg elsker å danse fortsatt 🙂 Mine foreldre har alltid vært veldig støttende, men også litt bekymra fordi jeg ikke hadde noen «ordentlig» jobb. Men jeg husker at min bestemor, som var en veldig kul dame, sa til meg når jeg sang i skolekoret at jeg aldri måtte slutte å synge. Og jeg hørte på henne… Og så har jeg hatt veldig inspirerende lærere og mentorer i både musikk og dans. Jeg har egentlig aldri hatt en backup-plan.

 

IKTM: Hvordan ser du på tiden i Multicyde i dag?

Silya: Nå ser jeg på tiden i Multicyde som en læretid og det var på slutten av den tiden at jeg tenkte at dette var noe jeg ville gjøre. Skrive musikk og opptre med det. Akkurat når vi begynte så skjønte jeg ikke hva som skjedde for det gikk så fort. Vi burde jo nesten ha en reunionkonsert 😉 (IKTM: Jaaa!)

 

IKTM: Vi er jo store fans, og for oss er det imponerende hvor «hjemmelaga» du er. Skriver tekst og melodi, jobba beinhardt i mange år allerede – fortell oss litt om hvordan det føles å være en så komplett artist i USA spesielt, i forhold til mange artister som får tekster og låter servert på et sølvfat.

Silya: Jeg liker at dere ser at jeg er «hjemmelaga» 🙂 Det er mye tid og hardt arbeid og jeg er veldig perfeksjonistisk når det gjelder hvordan jeg vil gjøre ting både musikalsk og stilmessig. Jeg har sakte men sikkert funnet ut hvem jeg er og vil være og stoler mer på meg selv. Et av mine favorittquotes er : Life isn’t about finding yourself, it’s about creating yourself. Alt jeg driver med er en livsstil , ikke en jobb. Og jeg gjør konstant noe som har med med det kreative å gjøre. Jeg skriver også musikk for andre artister iblant og hvis det er et samarbeid og vi gjør det sammen og jeg ser at de har litt fire og talent er det moro. Men jeg har også jobba med «artister» som ikke er så talentfulle, har store platekontrakter og er late og ikke skriver noe selv. Da mister jeg all respekt og blir sinna.

 

IKTM: En leser spør: Hva var favorittbandet ditt i ungdomstiden? Og hadde du det moro på Kalvøya i 93?

Silya: I ungdomstida var det først rock som Aerosmith, Red Hot Chili Peppers og Faith No more som gjaldt mest. Før 90talls hiphopen tok over ganske mye når jeg begynte å danse og date b-boys og greier 😉 Og – hahah Kalvøya ja. Var det ikke i 92 tru. Det var når Faith No More spilte og jeg var helt foran i moshpiten og husker jeg fikk et kne i hodet og typ besvimte litt og ble spylt på gresset etterpå av en vakt haha. Var tider det…

silya intervju iknowthatmagazine

IKTM: Jeg fikk jo allerde høre noen nye freshe låter under L’oréal mini-konserten – når kommer dette ut? 

Silya: Den låta som er min egen som jeg skal spille på lørdag i finalen kommer også ut på lørdag! Woohoo!!! Den heter «Sucka» og jeg gleder som en unge til å spille den. Så kommer det mer veldig snart. Mye spennende ting som skjer nå:)

 

IKTM: Du er basert i New York – men har vært i Norge mer og mer i det siste…hva er planene der?

Silya: Jeg må omorganisere hodet og livet litt siden stjernekamp ble noe helt annet enn jeg hadde trodd. Jeg kommer til å pendle mye . Blir masse greier i Norge nå fremover, men er ikke helt klar for å dra fra Brooklyn for good helt ennå… Og verden er jo ganske liten egentlig så det er jo litt samma hvor man har basen sin.

 

IKTM: Hva slags musikk hører du mest på selv?

Silya: Kommer helt an på hva jeg holder på med. Er alt fra klassisk til braziliansk bailefunk. Men jeg merker at jeg ofte er på besøk hos den gode gamle soulen og jazzen. Blir mye Dinah Washington, Ella og alle de bra oldschool vokalistene som inspirerer.

 

IKTM: Vi digger stilen din, som vi ser på som en god mix av Rockabilly, 50s Pin-up Glamour og moderne streetstyle – hvilket forhold har du selv til klær og sminke?

Silya: Det er jo en stor del av livsstilen. Og for meg så er det sånn min virkelighet er. Noen har sokkeskuff, jeg har hårtørkleskuff. Jeg pleier også å bruke mye tid på skattejakt i vintagebutikker. Er jo en urban pirate! Jeg syns det er viktig å holde på det feminine og de epokene jeg liker best er ultrafeminine og så blander jeg det med litt røffere elementer. Liker det ikke for søtt… Jeg elsker jo da pinups og rockabillies og tatoveringer og gamle motorsykler og all that good stuff, men går ikke helt fullstendig vintage. Har litt moderne elementer også. Og jeg liker også å gjøre det «enkelt» med hår og sminke. Har blitt så dreven siden jeg gjør det hver dag at til og med på stjernekamp så har jeg hele tiden gjort mitt eget hår og sminke. Er kanskje litt kontrollfreak, men da blir det hvertfall sånn jeg vil ha det og det er så viktig for meg nå som jeg har «created meg sjæl» over så lang tid 🙂

 

IKTM: Hva er det beste ved å bo i New York? Noen gjemte skatter du kan dele med oss? 

Silya: Det beste er energien. Særlig for kreative mennesker. Byen er stappfull av mennesker som vil ting og er der for å få det til. Også er det alltid noe som skjer og det er fantastiske mennesker fra hele verden. NYC er ikke USA, det er eget land. Det jeg pleier å si til folk som kommer på besøk er » Gå deg bort». Da finner du ting som ikke er i reisebøker og alle de typiske tingene som turister gjør. Er mange gjemte skatter, jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne…

 

Låta som Silya spiller i finalen er akkurat den sangen jeg har mast og mast om etter mini-konserten jeg var på, og jeg er OVERLYKKELIG for at dere endelig får hørt den.

Den er bare så fantastisk kul, funky, levende og fresh – noe ganske nytt i en ellers ganske straight-forward popverden… «Sucka» kan for min del GJERNE bli en landeplageglede!

STEM I VEI FOLKENS – MIN STEMME GÅR KANSKJE IKKE OVERRASKENDE NOK TIL MITT GJENFUNNEDE IDOL 😉

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

6 Comments

 1. Lin

  november 9, 2013 at 00:50

  Hun har alltid vært et utrolig kult idiol 🙂
  Digger henne og håper at hun får en fantastisk karriere der hun slipper jobbe seg halvt ihjel og kan snart høste fruktene av all jobbingen <3

 2. Mina

  november 9, 2013 at 11:41

  Så utrolig fint intervju! Jeg var også allerede kjempe fan av Silya – men definitivr mer nå! Elsker det mottoet også…fankern, vi trenger flere sånne damer!

 3. Turid

  november 9, 2013 at 18:41

  Fantastisk dame, musiker og talent – takk for at dere setter fokus på personen når dere intervjuer folk, imotsettning til visse andre magasiner… Jeg heier i kveld! Turid

 4. Pingback: ET ÅPENT BREV OM 2013 - iknowthatmagazine.com

 5. Pingback: MELLOM PLATESLIPP OG KONSERTER – SILYA ER FORTSATT EN FORFØRISK PIRAT! - iknowthatmagazine.com

 6. Pingback: PLATEANMELDELSE: SILYA & THE SAILORS + VINN DIN EGEN! - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.