iknowthatmagazine.com

REDUSERT, RETUSJERT, SJOKKERT?

Julie  sin peptalk med Du skal forgude kroppen din for faen var en skikkelig oppvekker! Jeg VIL forgude kroppen min! Jeg vil, jeg vil, men får det ikke alltid til. – Og det er faktisk ikke bare min skyld…

Har du fått med deg videoen som allerede har blitt sett av mange millioner? Denne forklarer en del om hvorfor det ikke alltid er like lett å forgude kroppen sin!

Jeg må innrømme at noen ganger «lider» jeg av omvendt lav selvtillitt. Jeg går noen ganger ofte rundt og føler meg ganske så fin. Fantastiske meg! Min struttende selvtillitt og jeg har det ganske så fint med hverandre egentlig, helt til det er tid for bilder. Da er vi ikke helt enige, min selvsikre skjønnhet, og det som bildet viser. Da er det litt sånn «What?! Er det meg?» – » Har jeg gått rundt og sett sånn ut i dag?!» Fy f…!

Bilder er skremmende for mange, men heldigvis kan vi se på de med en gang og SLETTE! Jeg kan ikke forstå hvordan vi før overlevde å vente på bildene som kom i papir. Ble det dårlig, så var det ingen vei tilbake. Selv syns jeg det er en sjarm ved dette også da 🙂 Det er jo morsomt å se tilbake og le litt! Trøtte ansikter, skygger over hodet og grusomme outfits…foreviget forever…

275_27925120350_3510_n

Nå derimot kan vi slette, klippe, endre og forbedre bildene våre;  DETTE ER EN GOD TING! Men på godt og vondt…

Det bringer meg nærmere til poenget her…det er ikke vår skyld at vi føler oss stygge, at vi ikke syns det vi er født med er godt nok eller fint nok. At vi får lyst til å endre på utseendet.

Jeg er faktisk over gjennomsnittet fornøyd med meg selv…bare spør min samboer og datter!

Men selv de som kan virke mest selvsikre kan bli usikre.

På videoen under kan du se hvorfor… her kan du se en modell som blir sminket til en reklame. Hun er vakker i utgangspunktet uten sminke, og hun blir kjempefin etter make-up. Sjokket kommer når videoen ikke tar slutt her…den fortsetter…med photoshopping av ansiktet hennes! Det vakre ansiktet hennes med naturlige konturer… HVORFOR?!

Jeg lar videoen snakke for seg selv, du MÅ BARE SE!

Har du sett nå? Forstår du nå hvorfor vi til tider får et forvrengt bilde av oss selv, av hva som er vakkert? Når det vakre ikke er godt nok engang… sukk…

Så når du føler du har en av de dagene, hvor alt er bare AAAAARRHGH! Du føler deg stygg, kvisete, oppblåst og klærne sitter ikke som de skal, først; utelukk PMS 😉 ha ha! Derretter – tenk på at det er ikke din skyld…ingenting er bra nok innenfor enkelte miljøer. Utvendig skjønnhet, hva som er vakkert, hva som er stygt endrer seg –  og blir endret på. UANSETT!

Hva sitter vi igjen med? Oss selv! Vår godhet, omsorg for andre, våre evner og de positive tankene vi har om oss selv og andre! Er ikke det vakkert kanskje?  En person som er er fornøyd med seg selv, vil alltid være vakker! Og det er det ingen som bør få lov å endre på!  Photoshop – ingen adgang!

Det finnes mange Youtube-videoer på photoshop-retusjeringer av kjente stjerner fra Hollywood, vakre og dyktige mennesker…ja, de blir phoshoppa de også…en liten trøst?

En stor trøst vil jeg si! 

Kanskje jeg skal starte en kampanje for å få reklame og motemagasin til å retusjere mindre?

Eller hva sier DU? 

Comments

comments

Maria er bortskjemt, spesielt med tiden sin, og jamrer stadig om at døgnet skulle hatt 48 timer slik at hun får mest mulig ut av dagen. Hun tar seg ofte en lur på ettermiddagen, som igjen fører til sene netter med skriving, retting av oppgaver, facebooking/spilling, snusing på nye reisemål og ikke minst impulskjøp av klær på nettet. Maria er sosial, ansvarsfull, utålmodig og dumsnill. Mest av alt er hun kjent for å ikke gi seg når hun virkelig vil noe i livet.

6 Comments

 1. Sonja Durand

  november 5, 2013 at 19:16

  ja en stor trøst. Jeg er en av de som liker sladreblader mest for å se stjernene usminket, he he, da ser jeg at jeg ikke er så verst selv!!
  Men det er sykt av unge jenter sammenligner seg med noe som er en utopi -kan ikke bli fornøyde da, vet du…det er ille!

  • Maria Terzan

   november 5, 2013 at 19:21

   Ikke sant Sonja! – Det er en slik verden vi lever i i dag, og om ikke vi kan gjøre noe med det, sånn med det første…så kan vi i hvert fall spre budskapet om hva som foregår før bilder kommer på «trykk» 🙂

 2. Lin

  november 5, 2013 at 21:12

  Maria Maria eg ler litt med deg for eg VET hva du mener.
  Vi SKAL forgude kroppene våre og ansiktene våre, men vet du noen kamera ofte ikkje kan fange?
  Personlighet og sjarm og glimt i øye og varme og nestekjærlighet.

  Noen av oss er bare ikkje fotogene, datteren min sier det sammen, mamma du er ikkje veldig fin på bilder. Men eg får faktisk ofte komplementer av villt fremmede , eller kunder på jobb.
  Og egentlig har aldri mitt mål vært å være så veldig pen eller bildeskjønn, for meg er det viktigste at eg er fornøyd og ikkje skremmer vettet av dem som ser meg uten makeup hahahaha

  skjønne du 🙂

  klemmeting

  • Maria Terzan

   november 5, 2013 at 21:16

   I hear you Lin! Det er sant at noen er litt mindre fotogene enn andre…av de bildene som jeg legger ut her…har jeg slettet en god det…jeg tror jeg smiler…men så gjorde jeg vist ikke det…sa kameraet… 😀 he he

 3. Tove Eggen

  november 5, 2013 at 21:25

  Jeg er SÅ med på dette og kjenner meg så alt for godt igjen…har til og med dager hvor jeg strutter blid og fornøyd nedover gata og catcher et glimt i butikksvinduene og bare «what?» – nei, sånn ser jeg jo ikke ut…haha…aner ikke hvorfor! Med andre ord er jeg veldig fornøyd med meg selv så lenge jeg ikke ser meg selv…nei da, men du skjønner hva jeg mener..haha..

  • Maria Terzan

   november 5, 2013 at 21:32

   Absolutetly! Samboer skjønnte også akkurat hva jeg mente og var helt enig…ha ha.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.