iknowthatmagazine.com

Du skal FORGUDE kroppen din for faen!

En artikkel inspirert av Toves kamp om mote for alle…

Ja, nå er det min tur. Kropp har vært et brennhett tema i hele 2013. Er vi ikke alle enige om at det er rett og slett sinnsykt slitsomt og utmattende?

Man prøver seg på dietter, melder seg på treningssentere og lover seg selv å aldri røre så mye som den minste kakebit. Og for hva?!  Så kampen om den diggeste kroppen på stranda blir enda større og mer opphisset? Sånn at andre jenter kan være grønne av sjalusi på kroppen din? Sånn at du kan sitte uten at magen bulker seg? Vel.. Hvor mange er det som slanker seg ene og alene for sin egen del? For å være dønn ærlig, så tror jeg at innerst inne, så er det ingen som vil endre på utseendet sitt kun for sin egen del. En gjør det for å unngå blikk fra andre, unngå å være redd for å vise frem kroppen sin foran kjæresten og å føle seg ”lik som andre”.

FUCK DET

Jeg har fått så nok av sommerkroppen, negativ omtale om seg selv og sitt eget utseende og misunnelse på weheartit-bilder av syltynne kropper som danser rundt på stranda i en minibikini. Når skal dette evige presset om å se bra ut og at allemann skal se like ut, stoppe? For min del, stoppet det i dag. Jeg har blitt påvirket av media og samfunnet, og har lenge hatt et ønske om Rihanna sin kropp. Gudene skal vite, at det er en smokin’ hot body! Men jeg har fått nok av å ville prøve å etterligne den.

For jeg har nå skjønt, at du kan ikke se ut som noen annen person! For alle er født etter forskjellige, unike oppskrifter. Noen er født med slanke ben, noen er født med store hofter mens andre er født med tykke ankler. SO WHAT?! Hvorfor skal det være en ”mal” som sier at SÅNN SKAL DU SE UT! For det går rett og slett ikke an.

Og det bullshittet om at du blir lykkelig av å ha en perfekt (hva er perfekt?) kropp, blir jeg rett og slett sint av å se. Moodboards til jenter hvor det står ”nothing tastes as good as being skinny”, jeg mener liksom, HAHA! Har du aldri smakt godis i hele ditt liv, du eller?!

vær glad i deg selv iknowthatmagazine

Jeg vet ikke om dette blir noe ordentlig tekst engang, for jeg er rett og slett så sykt gira når jeg skriver dette her. Men det jeg prøver å få fram er at alle kropper er forskjellige.

Ingen er like. Noen er tynne, noen er tykke og noen er en fin blanding. Og alle tre er like mye verdt. Jeg vil også forsvare modellene som blir mye hakket på av media, fordi de er tynne. Jeg synes det er absolutt, 100% helt nydelig å være tynn – så lenge du er fornøyd og ikke sulter deg. Likeså med tykke modeller. Stunning! Så lenge en er nogenlunde sunn på innsiden.

Hvordan du føler deg på utsiden, har veldig mye å si på innsiden. Og – hold up! Jeg skal ikke snakke om å bare spise salater og kokosvann! For jeg snakker om det psykiske. Drit i å tenk så alt for mye på hva du putter i kjeften, så lenge hodet og hjertet blir fornøyde. For meg finnes det ingenting diggere å spise på lørdager enn pizza. Da blir jeg glad. Men det finnes heller ingenting bedre å starte dagen på en mandag med, enn en grønn supersmoothie. Da blir jeg også glad!

Hva er vel vakrere enn å se en jente som er fornøyd med bikinikroppen sin? Her tror jeg at jeg har guttene på min side også. For selvsikkerhet, det synes. Og det blir gutta sjarmert av. Det er rett og slett grisedigg med en jente som er selvsikker og fornøyd med kroppen sin.

Så dette er en liten, (streng) peptalk til alle jenter som ikke er fornøyd med utseendet på kroppen sin, om at JO! Det skal du faktisk være. For kroppen din er der for at du skal klare å leve, ikke for at du skal hakke ned på den. Du skal omtale kroppen din, som om det var kroppen til venninnen din. Ville du sagt ”Oi, du har skikkelig store lår”, til en god venninne?  Nei, tror ikke det.

For at vi skal få dette til å bli en bølge av god selvtillit og selvfølelse, må alle ta disse ord inn til seg og virkelig tenke over det. Og selvfølgelig, hjelpe andre til å se at kroppen din er fantastisk, og du skal FORGUDE kroppen din for faen!

Comments

comments

Julie er en pescaterianer med lidenskap for mote og skriving, noe hun får utløp for både her på iknowthatmagazine, Vixen og Stella. Når hun ikke sitter og trykker på macen, er hun opptatt med dyrevern og dyrenes rettigheter. Trening er også en viktig del av hverdagen hennes, men det er ikke alltid døgnet har mange nok timer.

20 Comments

 1. Lin

  oktober 28, 2013 at 12:49

  Likte spesielt godt at du skriver som *forkjemper* for alle typer kropper. Syns de fleste som skriver om vekt i disse dager så er fokuset på superfit eller skinny og fit eller pluss size
  Er nesten ikkje rom for ALLE typer kropp.For de naturlige slanke, for de som fra naturen sin sidde er litt for tynne, eller for de vanlige med former,eller for de som kanskje føler at de ikkje har former – finnes mer enn nok av dem også som faller mellom stolene når de modelltynne og de formfulle hylles.

  FLOTT innlegg Julie!!

  • Julie

   oktober 28, 2013 at 20:35

   Alle må jo med! Jeg er så lei av kroppsdiskrimineringen!
   Tusen takk Lin 🙂

 2. Sonja Durand

  oktober 28, 2013 at 18:25

  Jeg er så enig med deg, Julie! Det er på tide vi tar tilbake kroppene våre, på tide at vi blir venner med de igjen, uten at andre skal få definere hva som er vakkert. Yoga har lært meg å fokusere på å ta vare på kroppen min, like den, være opptatt av å holde den sterk i stedet for å fokusere på detaljer man kan være misfornøyd med, der er jeg veldig takknemlig for.

  • Julie

   oktober 28, 2013 at 20:36

   Åå, yoga! Det er en stund siden jeg drev litt med.. Kanskje jeg burde plukke opp den treningsformen igjen? 🙂 Kanskje du kan skrive litt om det! Om du driver ofte med det 😉

   • Sonja Durand

    oktober 31, 2013 at 08:32

    ja det kan jeg godt skrive om, yoga er en del av mitt liv nå, og jeg er også utdannet yogalærer. Noen spesiell vinkling du skulle ønske?? Tar imot ønsker jeg vet du:-)

 3. Tove Eggen

  oktober 28, 2013 at 19:36

  Dette er så fuckings rock n roll – love it! Hurra for mote for alle!

 4. Maria Terzan

  oktober 28, 2013 at 20:19

  Veldig bra! Og jeg blir også glad av å spise pizza på lørdager. Jeg lager pizza midt i uka også, stadig vekk…fordi jeg vil! 😀

  • Julie

   oktober 28, 2013 at 20:37

   Selvfølgelig skal man spise pizza når man vil, hvor man vil! 🙂

 5. Mia

  oktober 29, 2013 at 07:19

  Pizza i senga på en tirsdag!

  Kjempeflott innlegg – og to ekstra hellyeah til Tove og Sonja også for deres innlegg 😀 Toves kropp er fantastisk, skulle GJERNE sett slik ut, og den flotte høyden! Og yogaposen og bildet til Sonja – awesome!

  • Tove Eggen

   oktober 29, 2013 at 14:52

   Oh – stop! haha…eller, jeg mener bare tusen takk egentlig 🙂 For vi skal jo ta til oss komplimenter må vite! Er det ikke fint at vi alle er forskjellige og vakre på vår egen måte? Ingen er jo som deg, og ingen er som meg – tenk på det a 🙂

  • Sonja Durand

   oktober 31, 2013 at 08:33

   Takker og bukker! Eller retter sagt, går i bro:-)

 6. groa

  oktober 29, 2013 at 09:24

  God lesing etter en kaffe latter og tre sjokoladetrøfler til FROKOST! 😉
  ( laget avheninghetsskapende tøfler på lørdag…bra det snart er tomt;))

 7. Ajg

  oktober 29, 2013 at 16:19

  Utrolig bra skrevet! Blir helt gira av å lese dette! Spre det rundt og la verden få vite!

 8. Julie

  november 4, 2013 at 19:43

  Du har virkelig mange gode poeng her, kunne ikke blitt mer enig!! 🙂 Det er jo slik at de hyggeligste og kuleste menneskene ikke er syltynne modeller som går på 4 dietter, men derimot mennesker med selvtillit (hverken for mye eller for lite) og som klarer å kose seg…

 9. Pingback: REDUSERT, RETUSJERT, SJOKKERT? - iknowthatmagazine.com

 10. Pingback: GET READY – 50 SHADES OF SEXY! - iknowthatmagazine.com

 11. Monica

  november 10, 2013 at 03:42

  Jeg likte innlegget veldig godt. Det er nesten det samme som jeg skrev på bloggen min. Bare at du har skrevet mer enn jeg har, og du har klart å formulere det på din egen måte. Jeg er ganske tynn, men jeg har endelig blitt fornøyd med kroppen min, og det er jeg meg selv evig takknemlig for. Jeg ser frem til å lese mer av det du/dere skriver fremover.

  Hilsen Monica. 🙂

 12. Pingback: DETTE LÆRTE VI I 2013! - iknowthatmagazine.com

 13. Pingback: HERREJEMMINI – VI FYLLER 1 ÅR OG FEIRER MED GAVEDRYSS TIL DERE! - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.