iknowthatmagazine.com

Vi tester: Nilens Jord Volume Mascara

For noen uker siden var jeg på en impulstur til Gran Canaria  og da får man jo alltid sånne fine kataloger på flyet som heter tax free.

Jeg er ikke den som hamstrer hverken vodka eller parfyme, så jeg blar hurtig til makeup sidene. Fra før av har jeg egentlig min favoritt maskara som jeg alltid handler med meg når jeg er ute å reiser. Det er Dior sin Diorshow – som for så mange andre. Men nå ville jeg prøve noe nytt og så etter merker som jeg ikke hadde prøvd før.

Valget falt på Nilens Jord. Jeg hadde hørt ekstremt lite om merket fra før av, men det var noe med navnet, og det at det er et nordisk merke (Dansk) som gjorde meg begeistra. Selve merket ga assosiasjoner om noe naturlig (fra jorden) og jeg så for meg Cleopatra med sine perfekt sminkede øyne. Eksotisk!

forsidebildet

 

Og prisen var heller ikke dum. 199 kr for 3stk maskara og en fin toalettmappe!

Jeg har nå testet disse i tre uker og er forskjellige kriterier som jeg personlig leter etter i en maskara:

* Den skal være lett å påføre. Ikke for tynn i konsistensen, men heller ikke for tykk

* Den skal gjøre det den lover – i dette tilfelle tykkere vipper

* Den skal ikke drysse (maskaraer som gjør det går rett i søpla hos meg!)

* Den skal for all del ikke føles «klissete» ut etter påføring slik at de øvre og nedre vippene stadig vekk klistrer seg fast i hverandre. *Grøss*

* Den skal tåle lett fuktighet uten å få meg til å se ut som en panda (liker at maskara ikke sverter selv om jeg blir litt svett i ansiktet av å løpe etter 3-åringen jeg har hjemme)

Jeg har testet produktet under trening, på sykkeltur i tåke, og under helt vanlige hverdagslige forhold.

Det første jeg gjorde etter at jeg hadde kjøpt den, var å lese mer om merket på deres hjemmesider for å bli litt bedre kjent med dette sminkemerket som for all del ser veldig…anderledes ut, er vel ordet.

Her er hva de skriver om seg selv:

«Nilens jord er en komplett make-up serie med fokus på kompromissløs kvalitet og målrettet utvikling av nye produkter, spennende nyanser og klassisk skjønnhet.Fargene og kvaliteten er spesielt tilpasset den skandinaviske kvinne. Alle produktene er paraben- og parfymefrie»

Det var det siste der som virkelig fanget oppmerksomheten min. En maskara uten parfyme og parabener –  det kan jeg like! Har veldig sensitiv hud, og tåler dårlig produkter med mye tilsetningsstoffer.

maskara nilens jord

Og selv om jeg ikke er makeupartist, så tenkte jeg det kunne være interessant å se hva vi dødlige ikke-sminkører (Tove er tydeligvis udødelig…) synes om om nye sminkeprodukter også! Eller, det er håpet i allefall 🙂

OK

Det første jeg tittet på var konsistensen på maskaraen og børsten. Konsistensen så akkurat passe tykk ut, og børsten så helt standard ut i grunn.

Påføringen gikk veldig greit, og den dekket vippene fint på første strøk. Dog synes jeg ikke at den ga så mye økt volum som jeg hadde håpet på.

Sånn så det ut etter første påføringsrunde:

 Med ett lag mascara

 

Og her er resultatet etter andre runde:

 

Med to lag mascara

Som dere ser får man litt mer volum ved flere påføringer, uten at vippene ser veldig unaturlige eller klumpete ut. Men bryna kunne trengt en runde med Ukas Produkt fra Tove!

Maskaraen holder seg greit gjennom hele dagen. Jeg har vært ganske svett i ansiktet når jeg har hatt den på, uten at den har gitt meg nydelige ringer under øynene. Den drysser heller ikke, og er lett å fjerne med en ansiktsserviett, eller bare vann og såpe.

Den føles ikke tung på vippene, og er ikke klissete slik at vippene henger fast i hverandre. Det eneste den ikke tålte var sykkeltur i morgentåke til barnehagen. Da så det rett og slett ut som om jeg hadde grint meg gjennom hele sykkelturen. Men igjen så er jo ikke dette en vannfast maskara, så man skal vel være litt forsiktig med å sette for høye krav til hva den skal tåle.

Alt i alt en helt grei og fin maskara til hverdagsbruk. Den er veldig fin til de som er sensitive ovenfor parfyme. Når jeg trenger den riktige wow-effekten, så vil jeg fortsatt være trofast mot Dior sin maskara. Men jeg får absolutt lyst til å prøve flere av produktene til Nilens Jord fremover.

NOEN ANDRE SOM HAR PRØVD DENNE, ELLER ANNET FRA NILENS JORD? WE WANNA KNOW! 😉

Comments

comments

Når Jeanette ikke løper etter en vilter treåring, trives hun best i sofakroken med sin mann, en tv-serie eller ti og ett glass rødvin. Ellers er hun glad i å lage mat - og dele den med gode venner og famile. Hun har dessuten kronisk munndiarè og elsker å skravle!

6 Comments

 1. Maria Terzan

  oktober 15, 2013 at 21:00

  Godt å se et «ekte» resultat. Det ble veldig bra, du har jo fine og tette vipper fra før av.
  Kan ikke skjønne at de fortsatt bruker løsvipper på maskara-reklame på tv….
  Jeg har nettopp kjøpt meg den fra benefit…For real miracle mascara 🙂 Den kom i dag, har ikke prøvd den enda…

  • Jeanette

   oktober 16, 2013 at 10:28

   Jeg heller skjønner ikke greia med løsvipper i mascara reklamer. De reklamerer jo for at det er selve mascaraen som skal gi «mirakelvipper», og da er det jo tydelig at de ikke gjør det siden de må dytte på løsvipper 😛 Du må gi oss resultatet av den mascaraen da Maria! Har hengt meg så opp i standar merker at det er gøy å høre om noe nytt 🙂

   • Maria Terzan

    oktober 18, 2013 at 10:41

    Bra andre også ser det, trodde jeg var paranoid her…Kanskje jeg skal det 🙂 Men jeg har ikke så lange vipper…vel kanskje desto større grunn. Det var «For real» mascara jeg kjøpte, ikke miracle…vet ikke om det er noe forskjell, men den skal være bra 🙂 Kanskje jeg får tatt noen bilder 🙂 God helg 🙂

 2. Tove Eggen

  oktober 16, 2013 at 10:06

  Herregud for noen fine vipper du har! Har du grodd de helt selv 😉 Men serr, veeeldig fine!

  • Jeanette

   oktober 16, 2013 at 10:30

   *rødme* eh ja de har jeg grodd selv 😉 De har alltid hvert sånn, ennå jeg er slurvete med å ta av mascaraen på kvelden.. *venter på en skjennepreken fra sjefsredaktør Eggen* 😛 Takk for komplementet 🙂

 3. claudia wakim

  september 12, 2014 at 07:45

  Hei! Jeg fant siden din fordi jeg skal kjøpe en ny maskara av dette merket. Har brukt Jumbo-utgaven til mascaraen siden i sommer og er strålende fornøyd! For meg som har tykke og relativt tette vipper ser det ut som jeg har vippe-extensions på når jeg påfører denne på helt rene vipper! Den er også dråpefast og holder seg bra, enkel å påføre og en fryd å gå med! Ser at du testet den «vanlige» utgaven – vil på det sterkeste anbefale deg Jumbo-brush (tror jeg den heter). Den er helt RÅ! Mvh

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.