iknowthatmagazine.com

VI TESTER: Juice-detox!

Er du også en av de som assosierer detox med sulting, utmattelse og bare sånt som modeller og spesielle folk gjør? Haha, jeg og. Men så ble det trend for oss vanlige også og da måtte jeg bare prøve.

Etter en sommer full av god, gresk mat, litt (mye) festing, tusenvis av iskremer og et par ekstra kilo på skrotten, følte jeg det var på tide å rense ut kroppen for alt det jeg hadde puttet i den og virkelig sette fart på en sunn og god start på høsten.

MERK! Jeg gjorde absolutt ikke dette for å slanke meg eller sulte meg, men for jeg har hørt masse bra om å få ny energi og de positive bivirkningene av en liten detox. Kjenner jeg meg selv godt, så trenger jeg den energien for å ikke falle i høst/vinterdvale.

Jeg husker så godt fjoråret hvor høsten besto av masse godis, Sex And The City og depping. Nettopp fordi høsten er en så forferdelig jævlig tid. Neida, den er jo ikke det. Men jeg syntes veldig synd på meg selv som måtte leve med å fryse meg i hjel på vei til skolen, i tillegg til å være skolelei.

SÅ! Nå skal dere få vite hvordan dette gikk for meg da. Jeg som mumser i meg mat annenhver time, for jeg er livredd for å bli sulten og sur. (Ja, jeg forvandles til et monster når jeg er sulten).

Etter MYE research i flere uker om dette her, fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på Jason Vale 5 Ibs in 5 days. Dette er en app som koster 49,-. Den forteller deg alt mulig om detoxingen, før, gjennom og etter detoxperioden. Jason Vale er en såkalt «Juice Master» som er kjent for å lage gode, sunne og gjennomførbare detoxer. Eller som han kaller det selv «Withdrawl».

Skjønte ikke helt hva han mener med uttrykket, men det var noe sånt som at kroppen skal tømmes for raffinert sukker og «kunstig energi».

Handlekurv, bilde 1

Dag #1 på Jason Vales program

Jeg er utrolig spent og våkner en time før jeg må gå, i god tro om at jeg har tid til alle morgensysslene mine. Jeg starter med å få på maska og marsjerer rett mot juicepressa med øynene så vidt åpne. Moren min ville også være med på dette prosjektet, og så lite kunnskapsrik hun var om emnet, tok jeg på meg jobben og lagde juice til henne også. Først skal du ha Ginger Shot. Dette er en liten shot som skal fungere som en espresso og sette fart på dagen. Halvt eple + 2 cm med ingefær. Shwop, ned i juiceren og jeg vekker hele huset. I det jeg svelger den lille desiliteren med juice kjenner jeg at halsen brenner og øynene åpner seg litt mer. Ja, den funker!

Så fem minutter senere skal frokostjuicen ned. Jeg kikker på klokka og begynner å svette på den nydusjede kroppen. «Faen, så lang tid det tar!» Turbo with a kick skal lages og dette er en juice som skal mikses i en blender sammen med en halv avokado så den metter litt mer. Perfekt. Etter denne har landet trygt i magen, må jeg lage lunsjjuicen Natural Energizer. Jeg rekker akkurat å juice både til meg og mor og slenge den i en shaker.

På skolen kjenner jeg meg ikke sulten før i halv-tolv tiden, noe som er veldig uvanlig til meg å være. Den frokostjuicen metter virkelig og jeg drar opp lunsjjuicen. Ikke fullt så god når den ikke er nypresset og kald, men det går ned. Folk i kantina ser på meg rart i det jeg heller ned grønn gugge i kjeften. I det jeg kommer hjem kjenner jeg at sulten begynner å gnage på og jeg kjapper meg å lage en Natural Energizer til. Nam, det er jo faktisk ganske godt!

Til middag blir det samme juice/smoothie som til frokost, fordi denne er litt kraftigere og passer bedre til middag og frokost. Jeg kjenner meg ganske bra og stuper i senga.

Dag #2 på Jason Vales program

Ruby Tuesday, bilde 2

Jeg er dritsulten og har passet på å stå opp i god tid til å lage alt som trengs å lages. Mamma står på kjøkkenet i trusa og prøver å juice en Veggie Power, men får det ikke helt til. Jeg tar over og juicer en Veggie Power til meg og mor. Ginger Shoten har for lengst inntatt systemet. To Ruby Tuesdays er klare og vi stikker av gårde begge to. Den glir lett ned når lunsjtider nærmer seg og jeg føler meg fortsatt good! Jeg var dritredd for å svime av eller bli skikkelig skikkelig slapp i løpet av detoxen for det finnes så mange skrekkhistorier om folk som må bli hjemme fra jobben fordi detoxen tar så hardt på. Puh! Ikke for denna kar’n nei. Enten så er jeg på det perfekte programmet, eller så er jeg bare superhuman og tåler alle slags typer utfordringer.


Sweet beet smoothie, bilde 10I programmet så står det at man skal trene 30 min, to ganger om dagen.
I og med at jeg tar bussen 07 til skolen hver dag, er det veldig lite aktuelt og trene to ganger om dagen, så jeg nøyde meg med en time. I det labbene landet på løpebåndet kjente jeg meg som tjue kilo tyngre. Dette hadde egentlig ikke kroppen lyst til! Jeg gjorde ferdig en time på gymmet og kastet i meg en Veggie Power til middag. I FEEL ON FIRE! Som Jason ville sagt… Det er veldig viktig å legge seg tidlig og sove mye, så kvelden ble tatt klokken ti og jeg sovnet med en gang.

Dag #3 på Jason Vales program

Denne dagen har jeg virkelig gledet meg til for i dag er det BERRY BANANA CRUNCH. Ah, endelig litt bær og nøtter. Nam! Denne går ned på en stor slurk (selvfølgelig etter Ginger Shot) Til lunsj har jeg laget en Green Refresher som passer utmerket i en kjedelig skoledag. Men metter ikke helt, så gleder meg til lunsj nr 2 før jobb. Mor har endelig klart å håndtere den skumle juicemaskinen på egenhånd, så jeg kaster i meg en juice før jobb. Det ble litt lite i lengden merket jeg og sulten tæret på energinivået. Da jeg endelig kom hjem etter fire og en halv time siden forrige juice, var det den sinnsyke BERRY BANANA CRUNCH til middag. Åh gud, englene synger. Denne smakte! Avsluttet dagen med en kamillete og vips, så var det natta igjen.

Dag #4 på Jason Vales program

Minty Sunshine, bilde 7

Kroppen føles bra og uthvilt og jeg har fått sovet i over åtte (!) timer! Det er jo helt utrolig til meg å være. Ginger Shot rant ned den såre halsen(ble forkjølet i løpet av detoxen), etterfulgt av Natures Super Blend. På skolen hadde jeg en Minty Sunshine med masse deilig appelsin-og gulrot smak. Jeg kjente at jeg gledet meg litt til detoxen var over og er litt lei av flytende føde. Det hele toppet seg selvfølgelig da hele skoletrinnet fikk pizza på skolen. Da jeg ankom jobb etter skolen, var jeg virkelig heelt skutt og måtte dytte ned en Minty Sunshine nr to for å klare å fungere og ikke sovne på kassapparatet. Selv etter denne juicen merker jeg at kroppen er syyykt gira på mat, og i tillegg når kollegaen min sitter og spiser pizza i pausen. DA merker jeg at dette er jævlig. Tar noen minutter i garderoben for å pep-talke meg selv og valser ut i butikken igjen. I det jeg kommer hjem lager jeg meg dagens siste juice/smoothie og nyter litt dårlig TV før jeg kapitulerer.

Dag #5 på Jason Vales Program

Frokost, bilde 11!

Det er lørdag og jeg må sitte og se på at kjæresten spiser egg på brød til frokost. Jeg surmumler hjem og lager en Sweet Beet Smoothie til frokost. Er drittlei rødbet, men ok- det glir ned. Denne dagen må være den dårligste dagen for min del. I følge juicemasteren Jason Vale skulle de to siste dagene gå som en lek og bare ha tonnevis med energi. Jeg er sur hele dagen. Først og fremst fordi det er lørdag og alle spiser god mat unntatt meg og mor, for det andre fordi juicene denne dagen smakte dritt. Mamma oppmuntrer en stakkar som holder på å gråte på badegulvet fordi det eneste hun har lyst på er en skikkelig pastarett eller i det minste litt nøtter! Jeg fortsetter Pear´n´parsnip, bilde 9dagen og prøver å unngå tanken på mat. Pear´n´parsnip er dagens midterste juicer. Den smaker helt ok, men det var veldig positivt med pæresmaken. Jeg legger meg med en eneste tanke i hodet. ”I morgen skal jeg spise dansk rugbrød med egg på til frokost”. Gjett om jeg gledet meg!

Resultater etter detoxen:

 1. Jeg setter mye mer pris på maten jeg spiser! Jeg tygger sakte og virkelig nyter alle smakene.
 2. Jeg spiser mindre enn før, dvs jeg blir fortere mett.
 3. Har gått ned 5 kg på 5 dager. Men man går alltid opp igjen når man begynner å spise igjen.
 4. Jeg har veldig lyst til å fortsette med et sunt kosthold!
 5. Energien har jeg ikke merket ENORME forskjeller på, men jeg føler meg veldig mye bedre.

Så alt i alt, dette har vært en god opplevelse og jeg har et mål å ha en juice-detox hver sesong.

NOEN ANDRE SOM HAR TESTET DENNE?

Les mer fra Julie HER!

Comments

comments

Julie er en pescaterianer med lidenskap for mote og skriving, noe hun får utløp for både her på iknowthatmagazine, Vixen og Stella. Når hun ikke sitter og trykker på macen, er hun opptatt med dyrevern og dyrenes rettigheter. Trening er også en viktig del av hverdagen hennes, men det er ikke alltid døgnet har mange nok timer.

7 Comments

 1. Pingback: Sjekk ut! | Julie Hjermstad

 2. ~Lin

  oktober 14, 2013 at 12:51

  OMG Julie bøyer meg i støvet

  Etter 2 smoothier på en dag er magen sur og og føler seg litt kjølig. Hadde eg måtte kvelve i meg rødbeter og spinat og alt mulig dritt så hadde eg dødd and this is coming from soneone fairly healthy altså!!

  Rødbeter smaker jo rett og slett råtten jord -smakte det forrige dag for å sjekke om mine mskasløker har endret seg siden barndommen -nope! Like inni huleste grusomt som ever altså!

  Eg er imponert og ja man BLIR takknemlig for mat når man er på drastiske dietter. Eg gikk på en detox for immunforsvaret engang.
  For å si det sånn at etter 6 uker med grønn salat og stekt kyllingbryst uten krydder og kvit ris uten saus og varmt eller kaldt vann så er ikkje dette lengre mine favoritter hahaha

  Eg er imponert -ja eg sa det før også,men herlighet godt jobbet:)

  • Julie

   oktober 14, 2013 at 17:53

   Tusen takk for det! Disse smakte faktisk helt ok, de fleste av de 🙂

 3. Linda

  oktober 15, 2013 at 19:40

  Du er jammen flink du 🙂 Stolt av deg og alt du får til. Stå på Juliemor <3 hils alle.. Knuseklem 🙂

 4. Maria Terzan

  oktober 15, 2013 at 21:06

  Ja, så flink. Jeg må bare beundre evnen til å gjennomføre! Får veldig lyst til å prøve…Spes. med tanke på at jeg har lyst til å gå noen kilo slik at jeg kan med god samvittighet ta de på igjen når jula kommer ;O ha ha.

 5. Jeanette

  oktober 16, 2013 at 10:38

  Jeg bøyer meg i støvet gjentatte ganger! 🙂 Dette hadde jeg klart i maks to dager 😉

 6. Lovelyliller.com

  oktober 17, 2013 at 21:34

  Har aldri testet. er for glad og avhengig av mat til å bare innta juice XD

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.