iknowthatmagazine.com

ROUGE ANATOMY: SÅNN BRUKER OG VELGER DU DEN

Når det kommer til sminke finnes det noen ting som virker dustete vanskelig, som egentlig er latterlig enkelt.

Rouge er en av disse.

Dette er noe jeg får mye spørsmål om; ikke bare under sminkekurs og undervisning, men av dere lesere i kommentarer, meldinger og mailer.

Selv om jeg har et «aha-moment»-svar på dette, så er det ikke så rart at rouge er vanskelig både å velge og legge.

For det første kommer de i så utrolige mange nyanser, men de er jo alle en eller annen form for rosa for det blotte øyet (bortsett fra enkelte røde og brune).

Det ender gjerne opp med at man velger den fargen som er mest tiltrekkende på hylla – den vi synes ser penest ut med andre ord, uten å vite om den egentlig funker på oss.

Ok, for å være helt ærlig så er det faktisk vanskelig å velge helt feil. Man kan alltids få en rouge til å se bra ut, så lenge den har en rosa base – det vil si noe rødt og noe blått. Men det finnes farger som er bedre enn andre, det er det ingen tvil om.

Problemet er som oftest hvordan rougen påføres.

Kald tone rouge

Kald undertone på rougen

80-talls fartsstriper er ikke greit (lenger) og runde dokkekinn i alt for sterk farge, a la programlederen fra Plain Jane blir bare for påtatt. Ikke noe naturlighet ute å går der nei…

Dere som har sett sminkevideoene mine på youtube HER og HER, og på kamille.no har sikkert fått med dere at jeg er stor fan av nøye instruksjoner når det kommer til sminke.

Så mine to formularer for perfekt plassert rouge er:

1. J-FORMEN: Finn midtpartiet mellom øret og nese, og så midtpartiet av høyden på kinnbenet og der hvor det går inn under kinnbenet – DER skal du begynne å legge rougen. Jobb rougekosten (gjerne skråkost) bakover i en J-bevegelse. Da går kosten litt ned og så opp igjen i en rund form og så rett opp – kosten slipper så naturlig taket på ansiktet ved ytterkanten av kinnben. Fortsett J-formen fremover mot eplekinn, og stopp cirka to fingerbredder bra nesevingen. Pass å at retningen på rougen går rett over munnviken, og aldri under – da får man suretrynet. Og det vil vi jo ikke. Med J-formen får du et fint løft til kinnben, nydelig benstruktur og friske kinn – samt symmetriske sider! Passer til dag, men enda bedre til kveld og full-on sminke-looker.

2. EPLEKINN: Den beste måten å legge rouge i eplekinn, er å smile, legge rougen fra midten av eplekinn og jobbe kosten i sirkler sakt men sikkert utover – stopp når du komme mot sidene av eplekinn (der hvor den går nedover – ikke på høyden med andre ord). Hold så hånden stille gjerne med albu på et bord og flikk kosten bakover ved å kun bruke håndleddet. Dette gir en nydelig, naturlig og frisk rouge som passer perfekt til dag, men også til mildere sminkelooker.

EDIT: Og alltid, ALLTID blend ut kantene med enten en pudderkost eller den samme foundationkosten du har brukt, uten å påføre mer produkt. Denne er også topp hvis du trenger å «viske bort» litt av rougen hvis den ble skjev eller for stor 🙂

Med disse to så blir det aldri feil – hvilken form du velger er smak og behag, men test gjerne ut begge.

Så tilbake til fargevalg. Hvis du leser typiske skjønnhetsartikler så står det masse svadaord som egentlig til syvende og sist sier at lys hudtone skal ha lyse rouger, medium hudtoner skal ha medium rouger og mørke hudtoner skal ha mørke/sterke rouger.

Vel, som med så mange andre skjønnhetsartikler så stemmer ikke dette helt.

SHOPPINGGUIDE: FERSKEN FARGET ROUGE

(Trykk på adlinks for mer info)

Igjen; du kan bruke så og si hvilken som helst rouge. Det kommer både an på hvilken hudtone, men også ofte enda mer hvilken type sminke du har i resten av ansiktet.

Kalde øyeskygger (blå, grønn, grå, sort, sølv, lilla) passer ofte fint med kalde rouger (rosa med mye blått) og varme øyeskygger (fersken, bronze, gull, brun, Orange, gul) passer ofte med varme rouger (rosa med mest rødt – fersken, brunlig) MEN – dette betyr ikke at man MÅ gjøre det sånn.

Men så til fasiten: Den fineste rougen til nettopp deg er den fargen du får i eplekinn naturlig når du er sunn; trener eller annet moro…(så ta med deg et kamera)

Den fargen er ofte litt annerledes enn fargen du får nede ved kjeven, i panne og på kinn ved nesa – som er tegn på stress, nervøsitet, sykdom og allergier.

Yes – makeup er mer logisk enn de fleste tror serru!

For eksempel: Jeg som har rødt hår og fregner passer spesielt godt med ferskentoner fordi den naturlige rødfargen i huden blander seg med fregnene og ser ferskentonet ut. Mens de med melkehvit hud har lettest for å bruke klare rosatoner.

MEN – fordi jeg digger kontraster så går jeg ofte for en mild og kald rosa tone. Haha, confusing much?

Med andre ord så er det aller viktigste å legge rougen riktig, bygge fargen opp svakt først og så gjøre den sterkere til du ser at den stemmer overens med hudtonen og øyesminken din.

Og, hvis du fortsatt er usikker er en god blanding av rosa og fersken den perfekte rougen til absolutt alle – uansett hudtone og sminke.

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

2 Comments

 1. ~Lin

  oktober 8, 2013 at 21:30

  Rouge var ALLTID et problem på skolen og når eg har hatt kurs.
  syns at leggingen av rouge som du har vist i videoer før er helt genial.
  Fikk meg til å legge rouge på en annen måte enn eg gjorde før. Selvom eg aldri la hverken 80talls striper er dukkekinn så syns eg rouge var litt tricky

  Hadde faktisk tenk i dag å skrive et lite innlegg om fargevalg på rouge og foundationtyper -noen lure tips som gjør tingene litt enklere og kanskje gjør at man slipper så mange bomvalg.-trust me vi har ALLE bomvalg,,en eg velger sjeldnere feil når eg gjør dette.

  Eller vi kan snakke om det og du kan lage en video eller to? Kanskje du har hatt en lignende ide 🙂

  • Tove Eggen

   oktober 8, 2013 at 21:48

   Så gøy å høre – det er jo topp! Ja, bare send meg forslag du 😉 Mange som sliter med rouge, og jeg skjønner det godt – men når man først får det til så er det umulig å feile; heldigvis 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.