iknowthatmagazine.com

HØST/VINTER-GARDEROBEN 2013: DETTE BLIR TRENDENE

Ok, så er høsten i gang allerede. Men jeg kjenner til minst et par folk som river og henger i siste resten av sommer enda og legger høstferier til alskens sollige land, kun for å ikke ta frem vottene helt enda.

Men let’s face it – dette er Norge; vottene må ALLTID frem…

Vi kunne tillate oss selvforskyldt neglesprett for å se kul ut i 1997 – men ikke i 2013, man er vel for faen voksen tross alt?

Men her er de gode nyhetene: høst og vinter innebærer jo også nye trender, ny unnskyldning til å shoppe – og ikke minst, bruke flere enn tre plagg på hele kroppen. DET er i allefall jeg klar for 🙂

Så, «hva skjer i motebildet?» sitter du helt sikkert å lurer på mens du nervøst biter neglene dine (sarkasme). «Faen, skal virkelig disse horestøvlene frem igjen?» – bekymrer nok mange seg over (fakta), og «hvor mye penger skal jeg egentlig bruke på en parkas som fortyller hele meg inn i bomull» er et reelt nattvåkeemne (first world problem).

Slapp av, her kommer fasit:

høst trender mote 2013

 

HA! Sorry, feil bilde. Måtte bare.

Selv om, kunstnerisk sett (ugh), disse lekkerbiskene (bruker ordet løst merker jeg) fra Honor og Balmain er noe en hver vettug moteredaktør hadde bildetekstet med «Jeg døøøør» eller «I die.OMG» om du vil, så kommer ikke dette til å skje vet du.

Haha…nå lo jeg litt selv, fordi jeg så for meg Kari Nordmann slentre innom Kappahl og plukke med seg en månedrakt i metallisk lilla, med 80-tallssnitt, ridebukselår og bakoversleika hår! Now, THAT I would pay to see!

Nei da, fashion week, designere, trender er til for å inspirere, mer enn noe annet. Det kan ikke være altfor mange hundre mennesker som flyr rundt i samme petroleumsgrønne omvendthavfruedrakter heller – det ville jo blitt fult mayhem!

Så selv om kanskje magasinene fylles opp med 80-talls metall, horebootsa, sexpistols-punk, oversiza ruter i en oransjefarge INGEN kler eller kakemonster pels – så er heldigvis butikkene rimelig gode blitt på å tolke hva folket faktisk vil gå med.

Jeg er ikke anti fashion, design, kunst, søm, avantgardisme eller visninger. Det bare høres sånn ut. Og dette er trend-gjennomgangen for vi som lever her, og ikke der 😉

ANYWAYS!

Gode nyheter: når man så har klart å slalome seg mellom hauger med ubrukelig drit (Kari Nordmann-messig), så er det heldigvis noen utrolige fine og kule trender å slå fingra i denne sesongen!

Her er mine favoritter-looker (både hvordan de funker og IKKE funker), på ordentlig nå. Jeg lover.

RETRO LADY – vi stikker tilbake til 40 og 50 tallet spesielt, med masse inspirasjon fra Christian Diors mest kjente kolleksjon «The New Look». Uber feminint og man får bare lyst til å danse?

40 50 talls trend 2013

…men ikke alle retro-looken er like heldige:

stygg 40 talls 2013

Bytt ut parkasen med en fantastisk kåpe i steden for – trust me; umiddelbar moteløve (på en bra måte):

fineste kåpene 2013

…men gå for de ensfargede og rene for å spare deg mange runder med samme jakke av og på i speilet – artsyfartsy funker bare ikke alltid:

de styggeste kåpene 2013

Maskuline ruter og striper er også på full vei inn – jeg har seriøst våte drømmer om kjolen i midten fra Billy Reid og krysser fingre for at type Primark lager en replica!

ruter kåper 2013

…men det er lov å se litt kvinnelig og classy ut for det, i motsetning til:

 

stygge ruter 2013

Med mindre dette er første turen innom iknowthatmagazine.com så vet du godt at grunge/punk er favorittlooken min for høst/vinter 2013- det er bare så BRA! Og jeg hører på mine 90talls favoritter på repeat igjen. Loves it!

punk grunge trend 2013

…men her er det mange feller å gå i, så tunga rett i munnen folkens:

stygg grunge pumkt trend 2013

Sorbet og pasteller er en deilig farge å bruke på vinteren faktisk, og passer perfekt inn med moteløvenes kåper:

pastell kåper jakker 2013

…men vær smart og ikke sukkersøtt…det blir bare…klissete

stygge pastell kåper 2013

Også har vi pelstrenden da – men den nekter jeg bare å være med på; det blir for dustete:

de rareste pelskåpene 2013

Oj, oj, oj folkens – mye å glede seg til! Og så klart, det kommer mye flere looker enn dette i butikkene fortløpende nå. I tillegg så er noe av det morsomste ved en ny sesong å sjekke hva man allerede har i garderoben som man nå kan bruke på en ny måte enn man kanskje har tenkt på før.

Så slå dere løs, lek dere med trende og ha det gøy med klær – that’s what they’re there for! (Og for å ikke gå naken, men tenkte det var en goes without saying situasjon…)

Har dere funnet noen favorittrender for sesongen enda?

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

5 Comments

 1. ~Lin

  oktober 7, 2013 at 21:33

  mmmmmmmmmmm pokker eg trodde jo at vi alle sku gå i metallic
  futuristisk look i smaragdfarger og rosa kåper med slep og fjuskepeltz

  Lekre lange kåper -åhhh eg savner 8+ tallet kjenner eg 😉

  • Tove Eggen

   oktober 7, 2013 at 22:28

   Haha, ja ikke sant? Mad Bummer!

 2. Maria Terzan

  oktober 7, 2013 at 22:05

  Hahaha omg jeg døøøør av deg asså!!! 😉

  • Tove Eggen

   oktober 7, 2013 at 22:29

   Haha, så bra – eller, hvis du med «døøør» mener at du ler og slår deg på låret? Ellers må vi nesten ringe etter noen 😉

 3. Maria Terzan

  oktober 7, 2013 at 23:42

  Vel, er i det dramatiske hjørnet i dag…går det an å slette kommentarer? 😉 he he

  Jeg har forresten kjøpt meg en kåpe nå…helt vanlig sort med midje og fuskepels på kraven…kjempekjedelig egentlig, men funker for meg og min fasong…og jeg føler meg fin og vel i den.

  Favoritt-trend denne sesongen er store skjerf, sorte liksom-skinn-bukser, og lag på lag… 🙂 joggesko og lue er heller ikke å forakte. Men jeg tror ikke jeg kan gå på jobb i det. PS…aldri før har jeg sett flere jenter med lue i klasserommet, enn gutter. Dette er en sterk trend i hos jentene. For det er jo ikke akkurat kaldt…og dette begynte de med tidlig…da mener jeg skolestart… 😀

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.