iknowthatmagazine.com

REIS SOM EN FILMSTJERNE

Nypoppet popkorn. Bena på bordet, og snurr film.

Spis-Elsk-Lev:

Filmreiser01

Da jeg så filmen Eat, Pray and Love (Spis-Elsk-Lev) der Julia Roberts dro til Italia, India og Indonesia for å lete etter meningen med livet, ble jeg sporenstreks inspirert til å reise til Italia. Noe jeg også gjorde, og fikk med meg både Milano, Venezia, Roma, Sardinia og Sicilia. Ennå er det mange spennende steder og utforske i Italia. Det er bare slik at mange blir inspirert av filmer til å reise til nye, spennende steder. Når et sted blir brukt i en film er det trolig den beste reklamen et reisemål kan få.

Harry Potter:

Storbritannia ligger også høyt på listen. Spesielt filminnspillings-stedene til Harry Potter.  For eksempel Galtvort-ekspressen. Det er firmaet West Coast Railway Company som kjører den samme ruten som i fra Harry Potter-filmene, fra Fort William til Mallaig. Togturen går gjennom naturskjønne områder, og lokomotivet er av samme modell som ble brukt i Potter-filmene.

Filmreise02

Hvor: Togstasjonen Kings Cross, London, England

Når man først er i området, kan en like greit slenge innom dyreparken London Zoo. Det var en av de viktigste plassene i Harry Potters liv, for det var her han oppdaget sine overnaturlige krefter når han begynte å snakke med en av parkens slanger.

Hvor: Reptilhuset, London Zoo, England

Ringenes Herre:

filmreise03

Ringenes herre- filmene åpnet verdens øyne for kiwilandet New Zealand. Trilogien ble nemlig filmet i New Zealand, og tidligere undersøkelser viste at en av ti turister som besøkte landet, kom nettopp dit på grunn av filmene.  Øya har også verdens første underjordiske hobbitmotell. Woodlun Park i Otorohanga byr på hobbit-overnatting under bakkenivå med runde vinduer.

Den Fabelaktige Amélie fra Montmartre :

filmreise04

Det finnes mange filmer som inspirerer en til å reise til evigvakre Paris.  Man føler seg nesten litt sofistikert når man vandrer rundt i gatene i Paris. Moulin Rouge som på fransk betyr Rød Mølle ligger like ved Montmartre, er berømt for den store vindmølleimitasjonen på taket. Det er superenkelt å ta metroen rundt i Paris, og titter du litt nærmere på alle stoppestedene som lyser på veggen inne på metroen, er det faktisk flere stasjoner som heter det samme som meg, nettopp Yvette!

Comments

comments

Yvette er ei spontan Oslodame som er overivrig opptatt av reiseliv, og spesielt Italia. Nå pugger hun italienske gloser på kveldstid. Hun ønsker seg en myk og sterk kropp og har nettopp meldt seg inn i et treningssenter. Dama har studert journalistikk ved Norges Kreative Fagskole og har tidligere jobbet frilans for diverse nettsteder.

3 Comments

 1. ~Lin

  september 30, 2013 at 13:40

  Man bli ofte inspirert av å se filmer. Både til å reise og oppleve og å elske livet med alt innholdet 😉

 2. Yvette Solem

  oktober 3, 2013 at 20:49

  Ja, ikke sant? Tommel opp for filmer som inspirerer! 🙂

 3. Pingback: Top 10 places to visit in Paris

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.