iknowthatmagazine.com

GODE OG DÅRLIGE NYHETER FOR ROTEHUER…

Jeg annser meg selv som et relativt stort rotehue. Ikke at jeg har lett for å glemme ting, men det virker som om rot bare finner meg 30 minutter etter at jeg har rydda.

Å vise frem hjemmekontoret mitt til gjester som kommer uanmeldt er utelukka. Totalt. Det flyter over av sminke, regninger, klær, speil, kamera, dataer, lysoppsett, Vogue-magasiner, postits med notater fra 2008 – you name it.

Men det slutter ikke der. Jeg har det rotete i alt fra vesker (som jeg da aldri finner noe i), i garderobeskapet, på badet – det omfavner meg rett og slett!

Jeg sverger: jeg rydder! Og jeg har en mann som rydder og vasker enda mer – men, vi får det aldri til å vare lenge.

Jeg har alltid visst at det kanskje ikke er så lurt å ha det sånn, men når jeg leser i The New York Times at organiserte mennesker spiser sunnere og derfor kan forvente en bedre livskvalitet enn uorganiserte sjeler, kjenner jeg at jeg blir stressa.

University of Minnesota har nylig forsket på dette ved å sende en gruppe studenter inn på et ryddig kontor og en annen gruppe inn på et rotete kontor for å tilsynelatende fylle ut noen spørreskjema – men skjemaene hadde ikke noe med testen å gjøre. Da de var ferdige ble de tilbydt et eple eller en sjokolade.

De som hadde sittet i rotet tok oftere sjokoladen, og de fra det ryddige rommet valgte oftere eplet!

Er det virkelig så enkelt?

At jeg spiser så mye shiiit som jeg gjør fordi jeg ikke er ryddig nok? Mæn – dette kan forklare mye!

MEN – forskningen slutter ikke der.

I et annet studie ble studenter på nytt sendt inn i hvert sitt ryddige/rotete rom og fikk beskjed om å komme opp med nye måter å bruke en ping-pongball på (rare folk forskere altså…) – og lo and behold; de fra det rotete rommet hadde langt mer kreative ideer enn de fra det ryddige rommet.

Så hva sitter jeg igjen med?

 • Rydd når du vil være sunn
 • Rot når du vil være kreativ

OK

Problemet er jo at jeg gjerne skulle vært begge deler hele tiden. Er det for mye å be om?

Men, jeg tror det må ligge noe i dette så det er nok på tide at jeg bare skjerper meg rett og slett, organiserer rotet for godt og lar heller bare kontorpulten få flyte litt over når jeg jobber med kreative prosjekter (alltid) – hvor vanskelig kan det være? 😉

Kilder: New York Times

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

5 Comments

 1. Pia F

  september 26, 2013 at 13:53

  Haha, herlig artikkel. Men det er nok mye sannhet i de studiene. Vi har 2 jenter hjemme, og de er soleklart en av her kategori.

  • Tove Eggen

   september 26, 2013 at 16:10

   Haha – da kan hun ene få praktikantplass hos meg, og rydde! 😉

 2. Annelen Kvam

  september 26, 2013 at 17:50

  Det stemmer! Jeg er rotehue, tykk og kreativ:p haha! Da er det ikke min skyld men mine foreldre! Haha:D

  • Tove Eggen

   september 26, 2013 at 19:18

   Haha…Jeg skulle gjerne blitt med på den, men de leser jo datterns magasin hver dag så vidt jeg forstå..haha..ALL MY FAULT!

 3. Pingback: HÅRSTRIKKENE SOM ALDRI GÅR I STYKKER - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.