iknowthatmagazine.com

17 ÅR OG SHOPOHOLIKER…

Kjære alle shopoholikere…

…Jeg føler med dere. For den siste tiden har jeg virkelig funnet ut at det er nettopp det jeg er. En skikkelig shopoholiker. Med en gang jeg har penger på kontoen, er det rett ut i handlegatene i Oslo.

acne

Først Steen og Strøm, deretter Egertorget, så Zara og plutselig har jeg endt opp på Oslo City. Og plutselig var lommeboken tom. Jeg føler meg lykkelig og fattig. Varer i posene, glede i shoppinghjertet, sorg i bankhjertet. Og aldri i verden om jeg forteller pappaen min om disse kjøpene. Han hadde tatt over kontoen min og stengt den. Helt til jeg ble tjue. Men hva kan en stakkar gjøre når det bugner over av vakre, fantastiske, fine, deilige, nye kolleksjoner!?

 

Høst er favorittårstiden min. Jeg har bursdag, det er utrolig pent ute og det er lov å begynne å kle seg lag på lag og male neglene burgunderrøde. Det finnes virkelig ikke noe bedre tidspunkt enn å fornye garderoben. Drastisk. Vinterjakke, nye boots, skjerf, hansker, litt ny sminke kanskje og selvfølgelig en ny veske. Åh, fargene og materialene er så utrolig gjennomført fine. Tykke ullgensere og skinnboots perfekt komponert med en liten dusk på siden. Det virker som at designerne virkelig har gjort alt i sin makt for at jeg skal ende opp blakk som en kirkerotte.

 mka

Forskjellen mellom den gamle jeg og den nye jeg, er at denne sesongen har jeg virkelig tenkt meg om før jeg kjøper noe. På skolen gjør jeg ikke annet enn å kikke etter den perfekte vinterkåpen (som jeg forresten har funnet på Samsøe Samsøe) eller siklet på en liten, lilla, søt veske fra Michael Kors. Denne står høyest på ønskelisten atm! Så da jeg gikk til anskaffelse av mine nye høst/vinterboots hadde jeg virkelig lyst, og jeg gjorde det. Boom! Konto: tom.

Hjerne: Dum  Hjerte: glad. Det siste jeg tenker på er såklart alle de tusen andre tingene i livet som 17-åring som koster penger. Buss overalt, kafébesøk, tyggis, skolesaker og andre nødvendigheter. Nei, da får jeg rett og slett bare leve med et usosialt liv. Fordi denne kåpen fra Samsøe Samsøe slo meg så hardt i bakken, at jeg bare måtte ha den. Takk for det liksom.

 

Men la oss se på den positive siden. Jeg har en jakke som jeg garantert kommer til å ha i mange år. Et par sko som har boostet selvtilliten et par hakk og et par nye bukser som jeg føler meg som Kim Kardashian i. Haha, neida. Men er det ikke lov å unne seg litt luksus? For meg er det virkelig verdt å leve på kjeks og vann, når jeg har kjøpt meg noe som gir meg frysninger nedover ryggen.

 humac

Er det bare jeg som er sånn, eller har flere det på samme måte?

 

Men jeg har skrevet ned noen tips i bakhodet for å huske på til neste lønning.

 1. Invester i kvalitetsprodukter som varer en stund, uten å gå av moten med en gang.

 2. Tenk gjennom og gjør research på hvor du kan få kjøpt ønskeplagget billigst.

 3. Lev shoppinglivet uten anger! Det er ingen skam i å unne deg selv, noe du har jobbet for.

Comments

comments

Julie er en pescaterianer med lidenskap for mote og skriving, noe hun får utløp for både her på iknowthatmagazine, Vixen og Stella. Når hun ikke sitter og trykker på macen, er hun opptatt med dyrevern og dyrenes rettigheter. Trening er også en viktig del av hverdagen hennes, men det er ikke alltid døgnet har mange nok timer.

4 Comments

 1. Sonja Durand

  september 26, 2013 at 08:11

  Jo, jeg har det absolutt sånn! Det er faktisk glede i å føle seg fin, selv om dete r bare en type glede av mange…har faktisk skrevet litt om det på min blogg «When can deep be shallow and shallow be deep».

 2. Alba

  september 26, 2013 at 08:16

  Ikke noe problem å være shopoholikere, så lenge du ikke opperabeidre deg kreditt- og/eller forbruksgjeld 🙂

 3. Maria Terzan

  oktober 1, 2013 at 07:04

  Ganske enig med deg Julie, du er ikke alene 🙂 Blei kjempenysgjerrig på kåpa jeg 😉

  • Julie

   oktober 10, 2013 at 07:58

   Det er en fantastisk god og varm, oversized kåpe fra Samsøe Samsøe 😉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.