iknowthatmagazine.com

SÅNN SER EN PLUSSIZE FASHIONWEEK-VISNING UT!

Jeg har jobba på Oslo Fashion Week som makeup-artist i flere sesonger, tråla rundt på London, København, Paris og New York Fashionweek som journalist og bruker stort sett Style.com med bilder og info fra alle visningene som research materiale året rundt.

Men jeg har aldri vært på en visning som Zizzi under Copenhagen Fashion Week i August!

Jeg hadde jo heller aldri vært på en plussize visning, så jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente meg. Men i det jeg header backstage en time før visningen starter, utstyrt med kamera, penn og papir – og ser hvordan modellene ler, skravler, sminkes, styles og jeg blir tilbydd salat, suppe, hummus, smågodt eller nachos. Da følte jeg meg som hjemme rett og slett.

Bare for å ta dere litt mer med inn i fashion week verden – så er den preget av stress. Ja, det er spennende, mye moro og action. Men kanskje ikke direkte glede før man er ferdig. Det er ofte veldig mange modeller, mange stylister, hit og dit, fiks makeup, fiks håret, «NEI – ikke sånn, det blir helt feil!»

Men på denne backstagen var det ikke et snev av det.

ivory plussize modell

Heller det motsatte – jeg finner ett av mine intervjuobjekter, superplussize-modellen Ivory May Kalber, i speilet med bare strømpebukse og sort body mens hun selv tupperer håret i et speil på gangen.

«Stakkars, har de ikke hårstylister her?» tenkte jeg raskt – men nei da. Både hårstylister og makeupartister fikser på modellene, men Ivory synes det er greit å gjøre denne delen selv, så får hun være med på å kontrollere sluttresultatet.

For en stor forskjell fra plussize modeller og en gjennomsnittlig (dvs ikke alle) vanlig modell – i mangel av bedre ord, er at jentene skal alltid ta med seg sin egen personlighet og karakter til en hver shoot og visning. «Vi er ikke bare en kleshenger» – som Ivory selv sier.

«Vi er nok lykkeligere modeller. Når vi først har kjempet oss gjennom mye piss, og jobber som modeller – så blir vi jo konstant hyllet for kroppen og personligheten vår. Det er jo lettere å leve med enn å konstant få kritikk på ting du kanskje ikke kan endre på flekken…?»

mat

Jeg hadde også vært lykkelig hvis jeg fikk servert godt mat, snop, massasje fra makeupartisten før sminken!

backstagezizzi on Make A Gif

Etter jeg fulførte intervju med Ivory og Denise Bidot – begge kjent fra realityserien «Curvy Girls» (intervjuet kommer ut snart!), tok jeg plassen på front row og skuet ut over 400 (!) mennesker som hadde bare en fantastisk energi! Alle gledet seg massivt, og på en helt annen måte en jeg er vant til. Det var et hav av journalister, innkjøpere og butikksjefer – men også Zizzi fans. Jenter i alle fasonger som var styla helt villt bra! Ærlig talt, dette høres rart ut – men jeg har aldri sett så mange damer over str. 42 med så mye selvtillit, motesans og glede i hele mitt liv. Mer av dette takk!

Og denne energien smittet over på visningen hvor folk hoiet og heiet – noe jeg aldri har opplevd før, men jeg ble så klart revet med. Hvordan kan man motstå det når modellene strutter og svinger seg ned catwalken, med klær som jeg endelig selv kan tenke «Åh, den må jeg ha!» – og vite at den faktisk kommer til å passe kroppen min som er str. 48-50 om dagen 🙂

Det hjalp også at bandet The Blue Van rocka salen mellom hver kolleksjon, som var på sin plass siden visningen var på det kjente konsertlokalet, Vega i København.

Vi fikk en titt på et par kolleksjoner som kommer fremover, og her er det mye fint! Mest imponert er jeg kanskje over buksene og hvor bra de sitter! Og at de faktisk implementerer mote og trender i klærne, som fortsatt er sydd til en plussize kropp. Bort med kjærringklær, med andre ord 😉

jeanszizzi on Make A Gif

Men vår kolleksjonen var også helt fantastisk. Spesielt den hvite dressen blir et must for min del!

vårzizzi on Make A Gif

Så for å oppsummere:

 • Plussize modeller har det veldig bra
 • Zizzi er vel verdt å sjekke ut både i høst og til våren
 • Plussize visninger er fantastisk inspirerende og gøy – håper vi får mer av dette!

Temaet for kolleksjonen til Zizzi er «We will rock your curves» – mission accomplished…

zizzislutt on Make A Gif

Og fordi vi var i hundre etter visningen, og vakre Nastaran fra CurvesandI.com og Danske Rikke fra Stickysweetdanish.com så fantastiske ut, tok vi oss en posing-runde på catwalken – som seg hør og bør 😉

pose on Make A Gif

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

9 Comments

 1. Madeleine

  september 24, 2013 at 15:12

  Det er jo sånn det burde være!

  • Tove Eggen

   september 24, 2013 at 15:15

   Ja, ikke sant? Mer av dette takk! 🙂 Men som alltid, så vil jeg at det skal være rom til flere. Fortsatt kvalitet, hardarbeidende og dyktige modeller – men uansett størrelse. Og noen ganger kan de se småsure ut og andre ganger rockende blide som her. Mangfold er en finfin ting!

 2. Yvette Solem

  september 24, 2013 at 15:32

  Alltids flott med litt store damer. Det er jo også mange mannfolk enige i.:-)

  • Tove Eggen

   september 24, 2013 at 17:26

   Ja, det er flott med alt – egentlig, det tror jeg mannfolkene er enige i 🙂 Noen liker best rumpe, andre øyne, noen hender (eller føtter). Men i moteverden så skal det uansett få handle om…mote…ikke størrelse 🙂

 3. Lovelyliller.com

  september 24, 2013 at 16:47

  «vanlige» visninger kan være like livlige om korografen instruerer at det er det kunden er ute etter. Det har ikke noe med kroppene eller modellene å gjøre så mye som hva visningen ønsker å formidle. Jeg skulle ønske alle designere brukte alle typer kropper i visningene sine – ikke bare en størrelse, look eller hudfarge.

  • Tove Eggen

   september 24, 2013 at 17:25

   Så absolutt – helt enig, håper ikke det hørtes helt sånn ut i teksten?? Problemet er jo hva designerne, merket, markedsavdelingen, produsentene, magasinene etc etc vil ha – ikke modellene… Hvis man bare kun valgt modeller etter hvor flinke de var og hvor perfekt de ville rocket akkurat «det» antrekket, så hadde visninger generelt vært bedre. Tror jeg. Mange bruker ofte feil klær/outfit/str både på de som er str 34, 38, 42 eller 48 – klærne ser liksom ikke alltid nødvendigvis bra ut . Er ikke det litt rart når man da er DESIGNER? 🙁 Så det er akkurat som du sier Christina, ikke bare en størrelse, look eller hudfarge! TAKK 🙂 Klemmer fra Tove

 4. ~Lin

  september 24, 2013 at 18:33

  Ja til mangfold og slutte å slenge dritt om alle som ikkje passer *normen*

  Kvinner er vakre i alle fasonger størrelser og farger også vanlig størrelse modeller altså ikkje anorektiske og heller ikkje plusssize men absolutt alle typer fasong og uttrykk 🙂

  JA TIL MER AV ALT

 5. Kristin

  september 25, 2013 at 18:23

  En gjeng med veldig inspirerende damer! 😀
  Digger spesielt de fine dongribuksene deres.
  Slenger med en forespørsel med det samme jeg.
  Kan du, Tove, lage en guide til hvordan vi med litt ekstra på kroppen kan bruke skinnbukse/skinntights uten at det blir «tacky»?
  Synes det er utrolig kult, men redd for å se ut som en stappa shiny pølse!

 6. Pingback: ZIZZI + IKNOWTHATMAGAZINE = SANT - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.