iknowthatmagazine.com

DERE SPURTE OM SMINKE OG MOTE – HER ER SVARENE!

Ahhh…trodde dere jeg hadde glemt det nå? Nei da – vet jeg er lovlig treig, men jeg har en god unnskylding..jeg lover!

Konkurransenett.no begynte nemlig plutselig å legge ut alle konkurransene våre (som er koolio) og da kom det inn spørsmål på veldig mange gamle konkurranser som var over, daglig! Så – jeg avventa og tenkte hardt (dette er jo tross alt livsviktige greier, det er snakk om MYE sminke å vinne her!)

Men så bestemte jeg meg for at nei, jeg svarer på de som har sendt inn spm på riktig sted. Og så tok jeg ferie.

Haha 😉

Her har jeg stabla premien fint opp for dere – gleder meg til å sende denne i posten!

sminke konkurranse vinn masse

ANYWAYS

Her er svarene på DETTE innlegget – OG vinneren av den geeedigne sminke…baggen (?) blir utrop i løpet av helga…spaanande!

MARION

Bare mineral fundation i pudderform, går det an å “bruke” den som consealer også?

Det gjør det! Alle Bare Mineral produkter har tilnærmet lik formula, og kan brukes på tvers av hverandre. Ta en mindre og flat kost, concealerkost med andre ord og jobb inn den ene siden i pulveret. Smør den litt rundt i lokket, men trenger ikke smelte like godt som når du bruker den som pudder HVIS du ikke har tørr hud. Har du tørr hud burde du jobbe den inn like godt som foundation og ha en ansiktsspray klar til å spraye over hvis du blir tørr alikevel.

ALBA

Hva er viktig å tenke på med hensyn til øyensminken når du bruker briller?

Først og fremst at øynene blir litt borte, så vi trenger mer kontraster – uten at det blir for hardt. Derfor er den perfekte brillemakeupen egentlig en klassisk eyeliner med vinge. Skyggelegg global, uansett om du egentlig vil at det skal se ut som sminke-sminke eller ikke, og få vippene oppover. De trenger ikke være så fyldige. I tillegg kan noen oppleve at sminken lettere smeltervekk fordi lufta samler seg bak brillene, så du kan komme til å trenge øyeprimer etc.

BEATE

Hvordan likte du “sjakkbrikkemascaraen” fra Mac etter å ha tilbrakt kvelden med den? Er alltid på utkikk etter gode vannfaste, så er spent på dommen. 

I forhold til at den var vannfast så likte jeg den greit, men ingen stor vinner! Bruden jeg sminket i går hadde med seg en Sumptuous maskara fra Estée Lauder og den virker ganske god når jeg brukte den på henne. Hun hadde ganske fyldige vipper fra før av.

Ellers er jeg bare ikke vannfast-maskara fan ass…;)

ANINE

Hei Tove! Har det noe å si hva slags sjampo man renser sminkekostene med? Jeg brukte en veldig fuktighetsgivende sjampo på pudderkosten min (av geithår) fra Jane Iredale, og da ble kosten kjempemyk i forhold til hva den var da jeg kjøpte den – er det dumt/feil? Ellers har jeg brukt en rens fra Make Up Store, men den renser kanskje ikke like godt?

Det har akkurat det samme å si som for ditt eget hår. Jeg bruker som oftest rimelig sjampoer slik at kosten ikke skal bli «for» behandlet, også kan de heller få en kur 1-2 ganger i året (weird, i know!). De fleste koster er bedre jo mykere de er med unntak av bare mineral (som må være litt stive for å smelte pulveret) og små øyeskyggekoster til kremskygger. Jeg har ikke brukt make up store sin, men den er sikkert  god 🙂 du kan teste om den like godt ved å etter rens, vaske en gang til med Zalo og sjampo så ser du om det kommer noe mer produkt ut (gjelder spesielt ansiktskoster – øyeskyggekoster renser den nok fint).

MARTE

Hei! Har du nokon tips til å få styr på augevipper som ikkje vil det eg vil? Dei ytterste vippene mine på det eine auget vil ikkje legge seg fint som på det andre, dei sprikar og når eg prøvar å ordne med maskara så bare klumpar det seg. Det hjelp hell ikkje med vippetong, då denne eigentleg bare forverrar situasjonen. Takk 

Dette er en litt sånn lei sak som noen bare har. Men, man kan prøve mykgjørende produkter for vippene, vippeserum eller rett og slett castorolje!

 

ANNE SILJE

Øyenvippene under øyet har fått sin egen mascara fra Clinique nå… men må man ha en sånn? Jeg har tynne lyse øyenvipper under øyet, og sliter med å få mascaraen pen der. Anbefalinger og tips tas i mot med takk!

Nei da, man må ikke det – men jeg synes at man burde ha maskara under øyne og så liker jeg veldig godt da Bottom Lash Mascara fra Clinique selv. Litt av greia er jo også at formulaen som man vil ha på de øvre vippene med å bøye, gi volum og forlenge er ikke nødvendigvis det samme som man vil ha nede?

Men, et triks er også å legge din vanlige maskara på en liten kost og male de nedre vippene med maskara. De gjør vi som oftest alltid på fotoshoot for å få de helt perfekte 🙂

JULIE

Hei! Jeg synes alltid lipglossen forsvinner så fort i forhold til leppestift. Er det noe man kan gjøre for å få den til å vare lenger?

Nei. haha…nei da, men lipgloss vil aldri sitte like lenge som en leppestift nettopp fordi den er glossete, mer fuktig som da forsvinner og glir av på andre steder/ting. MEN, man kan preppe leppene – akkurat som man gjør før leppestift, legge en leppeblyant under for at den skal sitte lenger. Og hvis den ikke er klissete, så kan man legge litt gjennomsiktig pudder over – men det er litt tricky. Eneste måten å få glosse lepper som sitter er de longlasting leppestiftene som har en glossy påfyllsside 🙂

 

ANITA

Hvordan får jeg øyenskyggen til å sitte slik den skal, uten å stripe seg?

Det får du både ved å preppe øyelokket med en primer eller litt foundation+pudder, og ved å jobbe produktene godt inn i huden. Altså, ta deg tid og jobb kosten frem og tilbake flere ganger. Pass også på at huden er helt ren, bruk kvalitetsskygger (mac feks) og ikke bruk fingrene.

MARTINA

Hvordan skjuler jeg mørke ringer under øynene?

Hvis ringene er blå, bruker du en oransjefarget concealer og hvis ringene er rød-blå bruker du en gulfarget concealer, kun der du har missfargingen. Jobb kantene ut så de blir usynelig og bruk vanlig concealer/foundation på retsen og fikser med pudder.

EVA HELEN

Hva er de beste sminkekostene som ikke stikker så mye som Id bareminerals? Bruker Bare Id bareminerals sminke men gruer meg hver gang for å bruke de kostene….sukk

Haha…skjønner deg godt, men bruk bare kabukikosten, den er ikke så har og funker best 🙂 Vask de med zalo og balsam så skal de bli litt mykere. Ellers er favorittkostene mine fra mac, makeup storem make up for ever og monsoon.

 

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

5 Comments

 1. Madeleine

  september 19, 2013 at 19:37

  Åh, dette har jeg ventet lenge på! *spent*

  • Tove Eggen

   september 19, 2013 at 19:45

   Den som venter på noe godt, osv, etc, feks vet du 😉

 2. Anine

  september 19, 2013 at 19:54

  Aww, I want that!! 😛 Takk for svar! Jeg lurte forresten på om du kunne laget et innlegg for sminke til asiatiske øyne? Har en venninne som ikke helt vet hvordan hun skal bruke øyenskygge, spesielt når hun ikke har så god tid (før skolen f.eks) 🙂

  • Tove Eggen

   september 20, 2013 at 21:13

   Du, det står på agenda – skulle bare hatt en «modell» 😉

 3. Maria

  september 20, 2013 at 20:58

  Det absolutt beste for mine mørke ringer er Garnier BB Eye roll on:)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.