iknowthatmagazine.com

HVEM KLER VI OSS FOR, EGENTLIG

«Vi kler oss for oss selv» – hører jeg som oftest. Men, hvorfor har merkevarer da blitt så stort? Det er vel litt fordi vi vil vise oss frem, er det ikke? Når vi er iført et merkevare, er vi liksom identifisert som en del av en gruppe, og kanskje også en gruppe som har råd til denne spesielle merkevaren. Noen ganger er det andre signaler vi sender ut ved måter vi kler oss på, noe som vi vil skal gjenspeile identiteten vår.

Jeg har med økende alder blitt proporsjonalt mer interessert i mote. Også tror jeg kanskje at jeg mer og mer har tillatt den delen av meg å tre frem. Nå tør jeg å si at det er en viktig del av meg også: jeg er interessert i mote, SAMTIDIG som jeg er interessert i selvutvikling, yoga, fag, you name it. Jeg har liksom oppdaget at det går an å være så mange-fasettert (oj, det ble et litt pretensiøst ord, sånt driver vi jo ikke med her da, i tillegg til at orddelingen nok ble feil 😉 –  jeg mener mangesidig).

Da jeg tidligere jobbet i en døgninstitusjon i psykiatrien, måtte jeg liksom passe på at jeg ikke kledde meg opp altfor mye, selv om jeg allikevel ville kle meg sånn jeg likte. Men etter flere kommentarer, fra kollegaer og pasienter, om at de syntes det var så hyggelig at jeg gadd å ta meg bryet med å pynte meg, ble  jeg overrasket. Sånn hadde jeg ikke tenkt på det før. Jeg kan jo godt bli innbilsk nå, og tenke at jeg gleder andre ved å kle meg opp, og tenke at det er til andres beste! Nei, nå overdriver jeg litt, men noen ganger kan det faktisk være sånn at andre setter pris på det også.

hvem kler vi oss for personlig stil

Jeg kan for eksempel med hånden på hjertet si at jeg kler meg også for mannen min, og jeg vet at han setter pris på det. Jeg er glad for at han elsker meg usminket og uretusjert også, men det gleder meg faktisk å glede ham ved å ta på meg en kjole når vi skal ha en hjemme-date også!! For hvilken mann liker ikke at kjæresten kler seg opp for dem, da??? (ok, noen er det vel, men jeg vil gjette på at det ikke er mange!). Jeg er fullt klar over at det ikke alltid lar seg gjøre.

Man tar ikke på seg silkekjolen når man har et gulpende småbarn på skulderen, eller de fineste bootsene når du skal tråkke på jobb i 10 timer (ok, det er ikke lov, forresten, så sjekk opp tariffavtalen!). Men jeg tror nesten jeg skal love et smil på mannens (eller kvinnens, jeg må jo ikke utelate andre former for kjæresteskap her!) munn når du en lørdagskveld tar på deg et skjørt eller et par heler i stedet for go’ buksa som har blitt litt si’ rumpa:)

Hvem kler du deg for? Og nå vil jeg høre litt mer enn…»meg selv».

 

Comments

comments

Sonja Gundersen Durand: Det har blitt sagt mang en gang at Sonja passer så godt som terapeut og som yogalærer, fordi hun har et så rolig og vennlig vesen. Merkelig da, kanskje, at hun har fått så store problemer med å sove om natta. Typisk eksempel på kvinner i dag, muligens? Hun har lyst til å gjøre alt, særlig dersom det omhandler skole eller reising....eller jobb...eller yoga...eller.....:-) Så nå har hun også blitt nyklekket moteblogger og artikkelskribent, for diktene hun skriver blir man ikke rik av:-) Blogger på www.sonjadurand.com

5 Comments

 1. Maria Terzan

  september 17, 2013 at 08:17

  Jeg kler meg for meg selv, men også for andre. Ikke nødvendigvis gutter, men generelt. Dessuten så står jeg foran tretti 16-18 åringer hver dag, så jeg liker å variere og passe litt på at jeg ikke har samme plagg som noen av de. Men mange jenter kler seg veldig trendi, noen veldig voksent…ja de bruker hele spekteret…er en ganske stor skole…så noen ganger er det ikke til å unngå at man kommer i et plagg som elevene har, eller omvendt, at de kommer i noe som oss lærere har kjøpt.
  Hm…
  Jeg liker svært godt å kle meg for kjæresten, han er oppmerksom og sier alltid at jeg er fin når jeg har pynta meg. Noen ganger hvis jeg bommer helt (en sjelden gang bare så det er sagt, he he) så er han fullstendig ærlig også…men det er en annen historie.

  Og når det gjelder lørdagskvelden; helt enig…og smilet blir endra bredere jo mindre man har på seg 😉 vil jeg tipppe… 😉 he he

 2. Anine

  september 17, 2013 at 08:55

  Enig der, kler meg både for meg selv og andre – både gutter og jenter. Er jo egentlig ganske klart at man kler seg for andre, for de fleste ønsker jo komplimenter på antrekket og dermed kler man seg også for seg selv. Pga komplimentene, føler man seg vel i de klærne! 🙂

 3. Yvette Solem

  september 22, 2013 at 18:35

  Guri, for en nydelig kjole du har! Når jeg velger ut dagens antrekk, er det for at jeg vil føle meg vel. Da får man automatisk en bedre utstråling og føler seg fresh. 🙂

  • Sonja Durand

   september 22, 2013 at 18:47

   Takk skal du ha, Yvette, det er faktisk et skjørt og en enkel t-skjorte!
   Enig med deg, å kle seg gjør noe med humøret:-)

 4. Pingback: GET READY – 50 SHADES OF SEXY! - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.