iknowthatmagazine.com

IKKE FOR SENT MED FERIE: SARDINIA – EUROPAS SEYCHELLER!

En øy full av sardiner! Dette var min første tanke da jeg satt med verdenskartet foran meg for å peke ut sommerens ferietur, og valget falt på den italienske øya Sardinia.

Denne øya ligger nærmere selveste Afrika enn Italia! Ikke så rart det var tropevarmt! Det går ferje over til mafiaøya Sicilia, Nord-Afrika samt Frankrike. Til og med sardiner er faktisk oppkalt etter denne øya.

Vi (meg, kjæresten, mine og dine barn – 5 i alt) skjønte fort at å reise i midten av juli ble litt i varmeste laget. 35 varmegrader og høy luftfuktighet gjorde at svetten silte så fort man kom ut av hotellrommet. Men det var verdt opplevelsen vi hadde i denne hektiske uken. Vi bodde i byen Cagliari som er hovedstaden på øya og ligger helt i sør.

FERIE REISE TIL SARDINIA ii

reisetips sardinia (555x1024)

Trykk for info om hotel, restauranter og mye mer!

 

Sardinia har en av Italias beste strender. Før trodde jeg at man måtte reise til tropiske strøk som Maldivene og Seychellene for å oppleve krystallklart, turkisfarget vann med hvit fløyelsmyk sandbunn.  Helt utrolig at vi ikke har oppdaget dette stedet før nå! Blir jo sånn når man skal utforske Italia! Bare 3,5 timer med fly fra Oslo, og vips så var man plutselig fremme. Vannet var til og med badekars-varmt! Ikke noe huttemegtu stå med vann til knærne og pine seg i kaldt vann som ofte gjøres på norske badestrender. Her var det rett ut!

KART OVER SARDINIA

Etter to dager på øya trengte vi litt kulturell input. Vi dro ned til havna i Cagliari og leide oss fem elektriske ståsykler som kalles Segway. Slike hadde jeg sett på MTV i ett realityprogram fra California, og bestemte meg for at dette var en av de tingene på min «bucket list» som måtte oppleves så fort anledningen dukket opp.

SardiniaTallinnjuli2013 1058 (1024x768)

Segway fungerer slik at man lener seg forover for å kjøre fremover, og bakover for å bremse eller kjøre bakover. Det hele drives av elektriske motorer og gyroskop som sørger for balansen. Gjett om vi fikk oppmerksomhet der vi kjørte gjennom italienske bakgater og over hovedveier! Vi fikk med oss to guider, en dame bak og en mann foran med headphone-sett slik at sikkerheten var på topp. Disse syklene går i maks 20 kilometer i timen, og ga en skikkelig mestringsfølelse. Vi fikk sett det meste av det viktigste å vite om byen på kun 1,5 time.

Neste gang må nord-Sardinia utforskes. For på Costa Smeralda i nord er ett sted der de rike og berømte holder til. Både Gwyneth Paltrow og Heidi Klum er noen av kjendisene som ofte feriere her. Litt glam må man unne seg!

Comments

comments

Yvette er ei spontan Oslodame som er overivrig opptatt av reiseliv, og spesielt Italia. Nå pugger hun italienske gloser på kveldstid. Hun ønsker seg en myk og sterk kropp og har nettopp meldt seg inn i et treningssenter. Dama har studert journalistikk ved Norges Kreative Fagskole og har tidligere jobbet frilans for diverse nettsteder.

8 Comments

 1. Sonja Durand

  august 26, 2013 at 10:11

  Ser aldeles nydelig ut, godt tips! Elsker Italia!

  • Yvette Solem

   august 27, 2013 at 18:52

   Ja, ikke sant? Italia er et fascinerende land! 🙂

 2. Lin

  august 26, 2013 at 12:37

  Me too,vært i italia et par ganger og sett Piza / før de rettet opp tårnet)Firenze, Venezia og Roma og en liten badeby som heter Forte dei Marmi så italia må nok utforskes mer 😉

  • Yvette Solem

   august 27, 2013 at 19:05

   Ja, Italia har mye å by på. Det har blitt mitt favoritt-reisemål, det er helt klart. 🙂

 3. Tove Eggen

  august 26, 2013 at 12:38

  Wow, jeg ante egentlig ikke at Sardinia var SÅ vakkert! Og det er jo ikke langt unna for meg heller – så turen på absolutt gå hit, ASAP! Takk for tips! 😉 Klemmer fra Tove

  • Yvette Solem

   august 27, 2013 at 19:34

   Bare hyggelig! Dette er en herlig øy som må besøkes flere ganger! 🙂

 4. Cristina

  august 26, 2013 at 14:17

  Gøy å lese! Knallgod artikkel 🙂

  • Yvette Solem

   august 27, 2013 at 19:37

   Tusen takk! Komplimenter er alltids velkomment! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.