iknowthatmagazine.com

All or nothing – vi snakker om Brazilian Wax…

…som visstnok har utryddet flatlusa ?! Og dermed har gjort de som engang jobbet med oversikten over dem med flatlus i Norge  arbeidsløse! (WOW)

Denne trenden startet de 7 søstrene – Jocely, Jonice, Janea, Joyce, Juracy, Jussara og Judeseia – da de åpnet salongen J Sister  Salon i NY i 1994.

Tanken deres var å introdusere noe nytt og kulturelt  og ikkje pornoaktig (?) – da de i Brazil ofte bruker stringbikini og da kan man jo ikkje stille på stranden med hele Amazonas utover bikinilinjen heller.

Brazilian Wax fikk sin introduksjon via tv-serien Sex og Singeliv da dette ble heftig debattert og flere og flere av både kjendiser og hvermansen fikk sine edlere deler fullstendig rensket til glede for noen og til irritasjon for andre.

For det første er det jo selvsagt et spørsmål om smak og behag og hva man liker og ikkje liker av alt og ingenting down under, ikkje sant.

Trender kommer og går og man skal være glatt her og der eller hårete alt etter hva som er i vinden og hva som er sosialt og kulturelt akseptert. Og selvsagt spiller rase inn da de med lysere hud har lysere og tynnere hårvekst og de som er mørkere hud har mørkere og tykkere hårvekst.

Afrikanere har krusete hår på hodet for å beskytte mot sterk sol blant annet, mens i Norden har vi tynnere hår og lysere hårvekst og dette er for å tåle kulde bedre.

For det andre så har vi jo egentlig hår for en grunn  -eller flere faktisk!

Før i verden hadde vi alle hår overalt – etterhvert om vi utviklet oss har vi mindre og mindre hår på kroppen fordi vi nå har klær, hus og varme istedet. Det betyr at vi utviklet oss til å miste hår vi ikkje lengre hadde bruk for og beholdt kun hår de stedene vi fortsatt trenger det som på hodet, under armene og underlivet.

Noen av oss kvinner sliter jo med mer eller mindre hårvekst andre steder – legger, lår, mage, ansikt og i enkelte tilfeller også armer og bryst.

brazilian_wax

Dette er ofte hormonelt og bør sjekkes ut hos lege for å se om det er ubalanser som kan rettes opp.

Hår under armene skal beskytte den tynne huden der for støt og hindre betennelse i svette porene. På den andre siden er det jo hårenes oppgave å bringe videre din duft til hanner som kan være interessert i dine gener (ja, sånn er vi bygget faktisk – alt handler om reproduksjon  og attraktivitet)

Hårene på hodet beskytter mot UV og hjelper med å balansere temperaturen i hodet.

Og hårene rundt skambenet (Grøsser alltid av det ordet…red.anm) og innsiden av lårene beskytter mot bakterier og infeksjoner, samt skal spre dufter som menn skal tiltrekkes av.

Så siden de fleste av oss er monogame, trenger vi da disse hårene for å sende ut signaler når vi er fruktbare til flere menn sånn at de kan sloss om oss? «Helst ikkje» tenker de fleste oppegående kvinsene av oss, selv om noen finner det søtt med sjalusi.

Dog er ikkje alle leger like begeistret for denne fullstendige skrellingen av alt kjønnshår (ja, eg sa det).

Når du skreller deg nedentil fjerner du nemlig ikkje bare hårene,men også øverste hudlaget. Dette gjør at det blir mye lettere kan bli infisert i området rundt vaginaen eller den senstive huden som klør. Fordi det er vanskelig å bruke skrubb her kan du få inngrodde hår og nuppene er ikkje pene – i verste fall kan du få skikkelige verkebyller som du må få fjernet hos lege!

Så skjeggstubber og småkviser kan lett bli betalingen for din snauklipte oase. Flere leger anbefaler derfor å beholde LITT hår og heller holde dette kortklippet enn å fjerne alt.

Man kan bruke voks, krem eller barbering  – husk å bruke produkter som er ment til disse områdene. Legger og intimbarbering bør ha seperat høvel eller i hvertfall eget blad!

Husk å barbere MED hårene, så slipper du inngrodde hår.

Har du spørsmål om hårfjerning så legg igjen kommentar 😉

Hva mener du? All or nothing? Eller litt? Eller kanskje er du som mange, naken om sommeren og beholder pelsen om vinteren?

Les mer fra Lin HER!

Comments

comments

3 Comments

 1. Maria Terzan

  august 6, 2013 at 22:16

  Endelig en artikkel som sier det som dt er, takk Lin! Men forstår jeg det riktig? Er det slik at det ikke er noe garanti for glatt hud etter voksing av hele området, og at det er sannsynlig med inngrodde hår og betente nupper?

  Jeg bruker Veet på hele området (året rundt), må gjøre det oftere, men er redd for å flerre av huden hvis jeg vokser.

  • ~Lin

   august 6, 2013 at 23:13

   hei Maria glad du likte artikkelen 🙂

   Mange kan oppleve å få glatt og hårfri hud ved brazilian wax-det er helt klart ellers ville ingen gjort det.
   Eg ville bare informere om problemene man KAN oppleve ved å vokse alt -ofte skjer det også ved barbering.Grunnen til det er at når man barberer så kutter man alle hårene i alle vekstfasene og derfor kommer mange hår ut samtidig og alle er avkuttet uten en naturlig spiss som man får ved voksing eller krem.
   Da får en ofte ingrodde hår og kan bli litt byllete eller nuppete.
   Når man fjerner hår på kroppen skrubber man gjerne for å fjerne døde hudceller. Det er litt vanskelig og ikkje å anbefale å skrubbe rundt underlivet. Siden voksen KAN fjerne små biter av huden så kan man få infeksjoner eller smånupper/byller. Viktig med rett etterbehandling sånn at huden er ren og fri for bakterier og hvis det skulle bli småskader på huden så får man ikkje betennelse.
   Husk at man KAN blir FOR ren også,det kan skape andre problemer 🙂
   Vi trenger naturlige baskelusker for å holde oss sunne.
   Andrea Brazilian Wax er en mange liker og det er fordi den fjerner nesten all voksen og ikkje lar noe bli igjen på huden sånn som voksstripsene gjør. Etterpå anbefaler eg unirens fra kondomeriet ( event VITA) eller RSFU Hair Helper.

   Veet syns eg er noe av det bedre både på legger og bikinilinjen ( event resten) den er kjapp og effektiv og ja man må gjøre dette oftere enn voksing,men UTROLIG sjeldent at eg har opplevd noe inngrodde hår.
   Lykke til med å teste voks om du tør 😉

 2. Maria Terzan

  august 7, 2013 at 17:36

  Takk Lin kanskje 😉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.