iknowthatmagazine.com

SMINKA SOM SITTER HELE SOMMER’N

Det rare med sommern er at vi ofte har lyst til å sminke oss kreativt med forskjellige farger på både lepper og øyne, og skape en perfekt hud – uten at det blir for mye dekk. Huden ser jo tross alt ganske fresh ut!

MEN – problemet er varmen som vi elsker å klage over…

Ofte svetter vi så fort vi kommer ut av dusjen, og på ferie  – vel, vi kjenner alle til rennende eyeliner og flekkete rouge, eller hur?

Selv om det ikke finner en løsning som vil 100% funke for absolutt alle, så har jeg et par tricks up my sleeve som i allefall vil gjøre at sminka sitter så godt som mulig, OG gjør selve sminkeprosessen enklere.

Først og fremst, avslutt alltid med kaldtvann i dusjen. Men – ikke for kaldt heller så kroppen begynner å varme seg opp! Da blir det bare svette-bonanza igjen. Gå alltid rett ut på balkongen hvis du har, finn skygge og en kjølig bris. Fyll opp glasset med kald leske, og gjør deg klar for sminkesession.

(Trykk på adlinks under bildene for mer info om produktene)

For min del, så sminker jeg meg aldri om sommeren uten en liten vifte heller – de er geniale rett og slett!

 

Vent med fuktighetskrem så lenge du klarer. Huden må på en måte få puste ut i bakken først, før kremer, serum og primere går på.

På huden vil vi ha minst mulig sminke. Personlig, syns jeg mineralsminke i tørr form er genialt på sommern, fordi det ikke gjør noe hvis svetta pipler litt i panna etc, så lenge du fortsetter å jobbe med kosten på huden i sirkulære bevegelser. Da blir finishen faktisk enda mer naturlig, fordi det nærmest fungerer som din egne fikserende-spray (litt ekkelt, men sant!).

Jeg dropper gjerne primer, fordi for mye produkt gjør det vanskelig for huden å holde på alt i varmen…MEN, spray gjerne huden med en fikserende spray først hvis du vil.

Hvis du ikke er keen på mineralsminke, begynn med en lett, flytende concealer (eller min favoritt kremconcealer som holder seg utmerket fra Youngblood) under øyne i en trekant form. Det vil si fra indre øyekrok, ned langs nesa til nesevingen, skrått langs kinnben og opp til ytterkanten av den andre øyekroken. Fyll inn hele trekanten lett med concealeren, og blend kantene ut. Her kan du bruke enten kost eller rene fingre, men jobb litt lenger med produktet enn normalt så det virkelig sitter.

Bruk gjerne den samme concealeren på andre områder som trenger dekk i ansiktet, jobb godt og lenge uten synlige kanter, så flipper du foundation helt!

 

Hvis du fortsatt vil bruke foundation, anbefaler jeg å bruke en som en vannbasert, selv om oljebaserte i teorien skal holde bedre i fuktighet. Men disse kan faktisk krakulere nå du blir varm. Cluet er å jobbe foundation godt inn i huden, akkurat som vi gjorde med concealeren og helst med en duo-fiber stipling brush (de som er sorte ved røttene, og hvite i tuppene). Når du bruker denne kosten i sirkulære bevegelser, så holder foundation seg bedre.

Vi skal på med pudder, men ikke helt ennå. Gå over med en fikserende spray, eller toner hvis du ikke har – sånn at foundation trekker seg godt inn.

På bryn er det best å bruke enten bare skygge, eller først en voksblyant og deretter skygge over for å holde blyanten på plass. Hvis du blir veldig varm, og gnir deg på bryna – så vil de «dette av». Så, bare prøv å unngå det – men aldri bruk kun en brynsblyant uten noe over i varmen.

For at øyeskyggen skal holde seg best, bruker jeg litt av foundation med stipling kosten over øyelokket, og legger et tynt lag med gjennomsiktig pudder (a la Prep+Prime fra MAC) over. Husk å ikke bruke for mye produkt, men dette gjør at olje fra øyelokkene ikke trekker seg inn i øyeskyggene som gjør de flekkete eller stripete i løpet av dagen.

Legg øyeskygge som du vil, men bruk litt ekstra tid og jobb skyggene godt inn i huden. IKKE bruk fingrene, da oljer fra fingertuppene kan messe opp teksturen.

Har du lyst på en flytende eyeliner, men er redd for at den kommer til å smelte (selv om det oftest går helt fint, spesielt med gele eller felttip eyelinere) så kan du legge en kajal ved å påføre fra blyanten på en skråkost, tegne opp som du vil ha eyelineren og fiksere den ved å legge enten en mørk eyeskygge over linja – eller et gjennomsiktig pudder. Dette vil holde eyelineren på plass som et talkum.

Maskara sparer vi helt til slutt, og nå er det på tide med pudder (ja, vi må ha det). Spray fikserende vann over hele ansiktet, inkludert øyene (helst lukkede øyne, of course…haha) og vent til sprayen tørker. Gå deretter lett over med et gjennomsiktig pudder. Denne har minst ingredienser i seg, og vil derfor holde seg best. Men hvis du vil, kan du bruke pudder med farge også – bare vær obs på at disse kan «skli» i varmen, så ta med deg pudderet i veska.

Bruk solpudder og rouge som normalt, MEN igjen – bruk litt lenger tid med produktene. Løse produkter, holder seg ofte bedre da de er lettere å jobbe inn i huden. Kremrouge kan du bare glemme…stort sett. De eneste som kan testes er tints som fra benefit som da legges FØR pudder, solpudder – ja, alt som er tørt.

En siste runde med fikserende spray, ansiktisvann eller toner – og huden er «låst inne»…

Så mangler vi bare leppene og maskara. Lepper bruker ikke å være noe problem, en lipgloss er det enkleste.

På vippene kan man så klart bruke vannfast maskara, men hvis man ikke er så fan av det (som meg) er det viktig at man ikke bruker for mye produkt, bøy med vippetang før maskara så man slipper å jobbe med maskarakosten for å bøye de. Legg gjerne litt maskar på de nedre vippene også, men «klem/dra bort» produkter fra tuppene hvis disse treffer huden. Hvis man sliter veldig med maskara under øyene, så kan man droppe det og heller legge en mørke brun øyeskygge i små prikker, tett i tett, langs vippekanten istedenfor.

Og that’s it! Da burde sminken sitte veeeldig bra 🙂

 Les mer fra Tove HER!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

5 Comments

 1. Sonja Durand

  juli 25, 2013 at 17:14

  Takk for tips, Tove, dette trengte jeg! Vil du anbefale den duo- børsen til mineral foundation også, for at den skal sette seg bedre?

  • Tove Eggen

   juli 30, 2013 at 11:04

   Så bra du hadde nytte av den 🙂 Den er veldig fin til mineralpudder som ikke skal smelte – med andre ord; som ikke er Bare Minerals 🙂 finish blir jevnere og fester seg til huden bedre!

 2. Pingback: TO PRODUKTER SOM FAKTISK GJØR DET DE SIER! - iknowthatmagazine.com

 3. Pingback: DAGENS MAKEUP: FARGE-BOOM! - iknowthatmagazine.com

 4. Pingback: FIKSERENDE SPRAY - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.