iknowthatmagazine.com

SOMMERBOKA: ”Kvinnen i buret” av Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen er min nye favorittforfatter! I hvert fall i krim-sjangeren.

 

I lange perioder har jeg lest lite krimbøker. Begrunnelsen har vært litt så-som-så. Jeg tror rett og slett jeg ble litt lei av typen historier hvor en eller flere dør, og så skal noen finne ut hvorfor. Men så leste jeg anbefalingen til Anne Grete Kvernevik og fant ut at jeg skulle gi bøkene en sjanse.

Jussi Adler-Olsen skriver fletta av folk!

Adler-Olsen er en dansk forfatter som etter hvert har blitt godt kjent for lesere langt utenfor Danmarks grenser. Og det med god grunn! Bøkene hans er kjempespennende og inneholder både gode historier, et fargerikt persongalleri og spenningskurven er noe utenom det vanlige.

Vi møter politimannen Carl Mørck som leder for den nyopprettede avdelingen Q som håndterer saker som har gått ut på dato, som man tidligere ikke har funnet løsningen på. Med seg på laget får han en assistent, Assad, som går langt utover vaskeoppgavene han opprinnelig var tiltenkt. Carl er i en klasse for seg, å det er umulig å ikke like den litt surmagete og steile typen.

Enjoy!

Les mer fra Gøril HER!

Comments

comments

Gøril er redaktør for Leselykkemagasinet og har vært en lesehest hele livet. Gøril går inn i ting helhjertet og lever litt etter Pippis ord: ”Det har jeg ikke gjort før, så det går sikkert bra.”

3 Comments

 1. Lin

  juli 16, 2013 at 11:45

  Skandinavisk er jo det nye Hollywood nå. I går gikk første episode av Broen på Amerikansk og gubben sa at den var tro kopi av den Dansk/Svenske
  Så kanskje blir dette sommerens lektyre ;)Thank you Ag og Gøril 🙂

 2. Ag

  juli 16, 2013 at 23:22

  So bra at artikkelen kom til nytte! Viss du linte denne må du bare fortsette… Det blir bare bedre! Lin; The Bridge er vel meint å vere Broen, bare amerikanisert. Skulle gjerne sett den og, men ser også dansk/svenske Broen om igjen. Kim Bodnia = elsk <3

 3. Gøril

  juli 17, 2013 at 10:40

  Jeg er nå i gang med bok nummer tre, og det blir bare bedre! «Broen» var fantastisk på dansk/svensk! Jeg fikk også med meg første episode av den amerikanske utgaven – og jeg likte den og godt! Perfekt med litt krim på sommeren! Både i bok og på skjerm!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.