iknowthatmagazine.com

DET ER LOV Å VÆRE UTRO!

(RELAX: BARE SMINKE)

Jeg er makeupartist på straks tiende året, jeg skriver om sminke, jeg tester ny sminke daglig og ja, jeg underviser i sminke…

Burde jeg ikke være jævlig lei, eller i det minste fått en eller annen hyperallergisk reaksjon by now?

Men nei da – dette fjåsete temaet som ikke gjør verden bedre på noen som helst måte, sånn helt kynisk sett, er fortsatt the love of mye life!

Hvorfor? Mest sannsynlig fordi reglene er vage, ideene foranderlige (dansk) og alt er lov egentlig! Hey – that’s the kind of LIFE I want!

Så at det er mye utroskap i sminkeverden, er kanskje ikke så rart. Makeupartister er utro mot sminkemerker, makeup elskere er utro mot pleierutinene sine og de som ikke har peiling, er utro mot ideen om at de ikke trenger makeup. Pøh…ALLE TRENGER MAKEUP! Men ikke for å leve, seff – mer for å ha det gøy, kose seg med sitt eget speilansikt (duckface) og kanskje, bare kanskje føle seg litt bedre.

MEN

If you’re gonna cheat, do it right (her begynner dagens tema på ordentlig) – og folk blir rett og slett sjokka (mulig jeg overdriver) på sminkekursene mine når jeg viser de hvor mye de kan kryssbruke produkter.

Bare fordi det står rouge på en eske, så må den ikke på kinnbena, eller fordi det står eyeliner på en blyant så kan den ikke brukes på leppene…nei, nei, nei…når det kommer til produkter og hvordan/hvor de skal brukes er det VIKTIG å være utro på en daglig basis.

Ingen trenger 40 forskjellige øyeskygger, og et eget produkt dedikert til hver minste milimeter av ansiktet, og ikke minst går det mye raskere å sminke seg når man kan bruke ett produkt; 4 steder!

Så, without further ado;

 • Øyeskygger er perfekte til highlightere, bronzere, sculpting, pudder, rouge, brynsfarge, eyeliner, pigmentering til lipgloss…DETTE er virkelig multitasking-produktet nummer 1! Hvis fargen og teksturen stemmer, så er det bare å slå seg løs og bruke den hvor som helst egentlig! Dette betyr selvfølgelig visa versa – f.eks: highlight og rouge som øyeskygge…NYDELIG!
 • Leppestifter er topp som kremrouge og kremøyeskygger! De trenger et gjennomsiktig pudder for å holde seg på plass, og i svææært få tilfeller kan noen reagere på det røde pigmentet – men aldri noe jeg har sett eller opplevd selv…
 • Maskara er for mange den BESTE flytende eyelinereren! Bytt ut maskarakosten med en eyelinerkost og go to town…
 • Koster skal man være religiøst utro mot! Øyeskygge koster som highlighter, leppe og scultingkoster? Oh Yeah! Foundationkoster som pudder, kremrouge og rouge koster? Works like a charm!
 • Brynsblyant som kajal – duh
 • Kremrouge som leppestift og kremøyeskygge
 • Lys lipgloss som highlight
 • Falske øyevipper som øredobber….haha..ok, ok – nå jugde jeg…men resten er sant!

Listen fortsetter i det evige egentlig, og er ikke det gøy?

Bildet over for eksempels – øyeskygge som highlight, rouge som bronzer og leppestift som rouge! Sminkevideo på denne looken kommer btw 😉

Det betyr plutselig at du har mye mer sminke enn du trodde, OG hvis du også tar til deg vanen med å blande produkter og mixe fargene sammen – så har du virkelig bygd et eget makeup-atelier! (jepp, mer om dette i en annen artikkel…)

SÅ hva sier dere – på tide å være utro?

Les mer fra Tove HER!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

7 Comments

 1. Ag

  juli 16, 2013 at 23:29

  Gosha meg, det meste går gitt! Men so e det noken av oss som elska å ha maaaaasse sminke gitt… 😉 Testa forresten ut Maybelline 24 hour tattoo kremskygge og ny Isadora gloss i huge fargestiftform idag. Mulig det blir en liten sak på det sammen med sminka som blei resultatet.

  • Tove Eggen

   juli 17, 2013 at 10:14

   Haha, ja DE får bare holde på 😉 MEN, alltid kjekt å vite! Og ja – bare å sende inn bilder og tekst!

 2. Anine

  august 25, 2013 at 14:16

  Jeg kjøpte nylig en kremøyenskygge fra Benefit, og den er helt fantastisk som highlighter! Tror ikke jeg hadde tenkt på det hvis du ikke hadde hatt dette innlegget 🙂 Skal begynne å eksperimentere litt tror jeg!

  • Tove Eggen

   august 25, 2013 at 14:59

   Der kan du se , så godt å høre Anine!

 3. Pingback: SJEKK TRENDENE FOR 2014 ALLEREDE! - iknowthatmagazine.com

 4. Pingback: LEGG BRONZER, ROUGE OG HIGHLIGHT – MED ØYESKYGGER OG LEPPESTIFT (OH YEAH!) - iknowthatmagazine.com

 5. Pingback: ET ÅPENT BREV OM 2013 - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.