iknowthatmagazine.com

ER DETTE DIN HUDSYKDOM?

Ser huden din ut som dama på bildet? Er huden din hypersensitiv?  Blir du knallrød (typ blålilla) i ansiktet etter ett glass vin? Da kan det være du har hudsykdommen Rosacea. (Dont kill the messenger!)

Enkelt forklart en slags betennelsesreaksjon i huden. Det er flest kvinner som blir rammet, (!) som om vi ikke har nok?

Rosacea er en av de vanligste hudsykdommene, den er absolutt ikke farlig, men kan være ganske så plagsom og sjenerende. Sykdommen kjennetegnes ved at huden fort kan rødme, svi, bli varm og hoven.

Noen kan faktisk få kviseliknende utslett (som på bildet over). De som har rosacea er som regel veldig sensitive i forhold til hva slags produkter de bruker på huden.

hvordan sminke behandle rosea

Rosacea har mange grader, fra lett rødme til betent utslett.

I den medisinske verden (GUUU så seriøs jeg skulle være i dag a!) har de ennå ikke fastlagt årsaken til at noen utvikler Rosacea (de har en del teorier, men jeg skal ikke plage dere med det i dag). Noen kan oppleve at rødmen blir verre når de drikker vin, spiser sterkt krydret mat, og blir utsatt for sterk vind og sol. Ved sykdom og stressende perioder kan sykdommen blusse opp. Ved å unngå disse triggerne (Så godt det går an da!) så kan det hjelpe.

Rosacea kan dukke opp når som helst i livet, og kan faktisk brenne ut over tid! Det som er viktig når det kommer til denne sykdommen er bruk av riktige produkter og noen bør faktisk ta kontakt med legen hvis de er hardt angrepet (ved veldig betent tilstand). Da kan det være du trenger medisiner for å få tatt betennelsen.

Men er medisiner fra legen nok? Og vil det hjelpe å unngå alle triggere?  Nei, det er det ikke!!!  Du vil også trenge en god hudpleieserie som vil hjelpe huden, roe ned huden, gi fuktighet og beskyttelse. Dette er så viktig for de som har Rosacea hud, og jeg anbefaler alle kunder å bruke Spf 15 hver dag. ( JA! Til og med når det er overskyet, Uv- strålingen treffer huden da også!)

En hudpleiemerke jeg synes er knallgod og anbefaler alle å prøve,(enten de har hudproblemer eller ikke) er Exuviance. Dette merket er effektivt (gir resultater), mild, (alle kan bruke; til og med rosacea!) og prisen på produktene ligger litt lavere enn andre hudpleie produkter (snill mot lommeboken). I tillegg lukter det så godt (ingen parfyme)!

 

exuviance norge hudpleie rosacea

Gentle cleansing creme og Soothing tonning lotion vil rense huden uten å tørke ut, det er veldig viktig å bruke ansiktsvann, da den vil regulere Ph- verdien og roe ned etter rensing. Bruk deretter Vespera Bionic serum for ekstra fuktighet og beskyttelse, avslutt med dagkremen Multi Protectiv creme, den har spf 15. 🙂

Til kvelden vil jeg anbefale nattkremen Evening Restorative Complex, knall god, gir mye fuktighet og huden blir myk. Er du tørr så anbefaler jeg å bytte ut nattkremen med Ultra Restorative creme. Ved mye betennelser bytt ut rensen med Clarifying Facial Cleanser.

I tilegg til å hjelpe Rosaceahud vil disse produktene også være anti-age, og det er jo ganske så bra!??

Er det noen av dere der ute som har rosacea? Eller føler at dere har det??

Les mer fra Elisabeth Marie HER!

 

Comments

comments

Elisabeth Marie er en hudpleier som er høyt og lavt og med mange ideer i hodet på en gang. Hun elsker friluftsliv, fisketurer med rosa fiskestang (VIKTIG), ski (slalom og bortover-ski) og trening. Parallelt med dette, liker hun å ligge på sofaen å se The Real Housewives-maraton og kose med marsvinene sine, som hun forøvrig har 3 stykker av. De er barna hennes og heter Eldar, Mr. Buttons og Mini.

8 Comments

 1. Lin

  juli 15, 2013 at 12:53

  Uff skikkelig fælt at vi skal slite sånn. Heldigvis slipper eg denne typen problemer.
  Mitt spørsmål er om du tror at LÓreal sin CC cream i grønn er fin til denne typen hud? Den er utrolig lett og helt grønn. Når den smøres på så gjevner den ut alt det røde og du sitter igjen med en lett lett glød på huden.
  Har solgt denne til mange som er røde med enten bare rødlig hud,lett kvisete eller kan være de som har høyt blodtrykk ,de blir ofte veldig røde.
  Resultatet er ganske så wow. For noen ganger blir foundation litt grå på hissig rød hud og spesielt om man trenger bare lett dekk. ka du tror?

 2. Elisabeth marie

  juli 15, 2013 at 13:35

  Litt vanskelig å si egentlig,kjenner ikke til produktet

  • Lin

   juli 15, 2013 at 14:11

   du får teste på en butikk som selger denne VITA eller HM Cubus mm så kan du kjenne hva eg mener 🙂 Det er kun ment som en lett dekk for mange sånne grønne kremer er ofte veldig tykke for å dekke rødheten,denne er flortynn.
   Ellers er jo Excuviance makeupen super,men er ikkje alle som vil ha så mye dekk som den gir.

   Eg ber forresten ofte folk sjekke huden sin hos hudpleier både på jobb og i innleggene 😉

 3. Elisabeth marie

  juli 15, 2013 at 13:38

  Litt vanskelig å si egentlig,kjenner ikke til produktet

 4. Elisabeth marie

  juli 15, 2013 at 13:42

  Hmmm hele meldingen min kom ikke fram til deg lin

 5. Elisabeth Marie

  juli 15, 2013 at 14:48

  Håper hele meldingen kommer nå: Uansett så er det viktig at kremen behandler rosacea hud, og ikke bare dekker over. men denne kremen er sikkert perfekt de som er litt sensitive i huden, det er forskjell fra person til person, så de er bare å prøve seg fram:)

  • Lin

   juli 15, 2013 at 15:34

   Ok ja der gikk vi litt forbi hverandre.
   For meg er ikkje noe merket L’oreal lager som kvalifiserer som hudpleie ( sorry nå får eg sikkert kjeft av mange ,men for å forklare :Lòreal eier MANGE forskjellige serier deriblandt La Roch Posay som ER hudpleie og flere andre, men selve merket LÓreal syns eg er kun kosmetikk ) så denne cc kremen er makeup ,ikkje hudpleie.
   For Roseahud må det jo være spesialpleie som du skriver om 😉
   Glemte å si at det var veldig god info og godt skrevet!!

 6. Elisabeth Marie

  juli 15, 2013 at 15:55

  Jo takk for det;)

  Ja sant det, det er forskjell på kosmetikk og hudpleie:) men noen ganger kan faktisk kosmetikk gjøre nytten også;) Hehe får nok jeg pes også, men jeg synes det er viktig at folk tester litt forskjellig sånn at de finner noe som passer både huden og lommeboken;)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.