iknowthatmagazine.com

«UNDER THE DOME» – En splitter ny serie!

Har du fått med deg at TV2 har begynt å sende en helt ny serie? Den heter Under the Dome, og skal være en miniserie på 13 episoder (med mindre de plutselig bestemmer seg for noe annet). Serien er basert på boka med samme navn skrevet av Stephen King.

Serien går under kategorien science fiction/horror/spenning og Stephen King selv har vært med under inspillingen. For oss som kjenner til bøkene hans så er serien ganske så «typisk» tidligere bøker, men jeg føler likevel at serien kanskje mangler den siste «snerten.» Klarer ikke helt å sette fingeren på hva. Men serien er både underholdende og tidvis ganske spennende, og man får lyst til å se alle episodene for å finne ut av de store mysteriene i serien. Og her er det ett stort pluss at serien er på 13 episoder (please ikke lag flere! Vi trenger IKKE noen ny serie ala Lost! (~ Amen, Red. Anm) ) Det betyr jo mer spenning og flere avsløringer pr. episode, og man slipper å følge med i mange år for å få alle svarene.

under the dome

En helt vanlig dag i byen Chester`s Mill, ramler det plutselig ned en kuppel som omringer byen. Den er fult mulig å se igjennom, men man kan ikke gå igjennom den eller snakke med de på andre siden. Biler som treffer kuppelen blir smadret til fillebiter, og har du pacemaker bør du holde deg langt unna! Du kommer deg ikke vekk, og når mennesker er under press vil hemmeligheter begynne å komme frem. Hvorfor samler byen på så mye propan? Hva gjør den mystiske fremmede mannen der? Hvorfor får flere av ungdommene epilepsi lignende anfall?

Men det aller største spørsmålet er: Hvor kommer kuppelen fra, og hva gjør den der?

Jeg anbefaler alle som liker sjangeren, og Stephen King å ta en titt på serien. Veldig grei kveldsunderholdning nå på sommeren og utover høsten:)

I farten vil jeg også nevne andre miniserier/filmer som det er verdt å ta en titt på.(Vil du bli ekstra skremt så ta en titt på Toves filmanbefalinger )

 • Dolores Claiborn (Kathy Bates er skremmende i seg selv!)
 • Rose Red (Ett hjemsøkt hus- trenger jeg egentlig si mer?)
 • Storm of the century (En helsikkes vinterstorm og en fremmed som vet alt om de som bor i byen)
 • Misery (Enda én, men Kathy Bates! Du vil virkelig ikke bli reddet av denne dama hvis du er skadet!)
 • Harpers Island ( En familie samles på en øy for å feire ett bryllup. Så begynner de å dø en etter en…)

Ha en fortsatt knall sommer med late kvelder og mye tv titting – ja, det er lov! 😉

Comments

comments

Når Jeanette ikke løper etter en vilter treåring, trives hun best i sofakroken med sin mann, en tv-serie eller ti og ett glass rødvin. Ellers er hun glad i å lage mat - og dele den med gode venner og famile. Hun har dessuten kronisk munndiarè og elsker å skravle!

3 Comments

 1. Lin

  juli 12, 2013 at 18:56

  Hadde ikkje fått med meg denne -Takk for tipset:)
  Eller ble eg Lost av Lost,så er enig med deg,serier som varer evig og ofte ender med nada gidd eg ikkje se.
  Er jo ikkje for ingenting at NCIS og Criminal Minds og CSI Las Vegas har holdt det gående i 9,11 og 13 år.Det er avsluttende og du MÅ ikkje se hver episode for å følge med -selvom eg har nå det da haha

  • jeanette

   juli 13, 2013 at 06:21

   Bare hyggelig:) Serien går forresten 22.40 tirsdager på tv2.
   Alle seriene du nevner er skikkelig gode kvalitets serier som jeg aldri blir lei av å se på!:) Har ikke gått glipp av en eneste episode av NCIS og har nok sett samtlige av CSI 😉

 2. Ag

  juli 15, 2013 at 15:34

  Oooh, takk for tipset!! Elska sånn sjanger!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.