iknowthatmagazine.com

FERIE: EN PERFEKT DAG I BARCELONA

Folk reiser til Barcelona som aldri før, og det er kanskje ikke så rart. Euroen er lav, sola skinner, strandlivet oser og shoppingen avsluttes med fantastiske restauranter i Barcelona by.

Selv har jeg bodd her i 3 år nå, hvis man ikke teller det første året jeg pendla mellom London-Oslo-Barcelona, og byen skuffer aldri!

Jeg skal være ærlig: for en nordmann å bo i Barcelona, er som å være på en evig ferie. Og det er ikke bare denne byen man har tilgang på, plutselig er jo Madrid, Valencia, Alicante, Costa Brava og Sør-Frankriket noen timer unna med bil. Og ikke minst er Ibiza en 30 minutter flytur, eller dagstur med båten unna. YES! I HIT THE JACKPOT!

Mulighetene for hva byen har å tilby er egentlig endeløse, men jeg tenkte jeg skulle prøve å komme på hvordan en perfekt dag i byen kunne vært – så here we go.

parc guell ferie barcelona 4

Selv om man kanskje vil sove lenge på ferie, er Barcelona en fantastisk by å våkne tidlig på. Første gang jeg var her, sto jeg opp kl 7 en morgen og bare vandret rundt i sentrum, uten mål og mening. Byen holdt på å våkne, lufta var frisk og bortsett fra et par gateryddere og folk på vei hjem eller til tidligvakt – føltes det ut som om byen kanskje bare hadde et par tusen innbyggere. På denne turen traff jeg også kjærligheten i mitt liv helt tilfeldig, så man vet aldri hva som kan skje ved soloppgang i Barcelona rett og slett (men det er en annen historie).

Derfor anbefaler jeg at denne dagen starter tidlig, gå deg litt vil i Gothico eller El Borne (hvis du bor i nærheten), og slå deg ned på den mest innbydene cafeen for frokost. Hvis du forviller deg inn i øvre delen av Raval, så anbefaler jeg kjeden Buenas Amigas som er en utrolig fresh cafe med friske retter.

parc guell ferie barcelona 6

Så er det bare å vente til butikkene åpner, så man får gjort unna litt tidlig shopping. På ettermiddagen er byen så stappa full, at det bare blir et mas og jag. Det finnes mange steder å shoppe – så hvis du har en plan over hva du trenger, og det ikke spiller så stor rolle om det er unike plagg, så tar du turen til Portal l’Angel. En kort og fin shoppegate med alle highstreet butikkene du trenger (bortsett fra Primark – den finner du på Diagonal Mar Shopping Center) som går ned fra El Corte Ingles på Placa Catalunya til Catedral de Barcelona (nei, dette er ikke Sagrada Familia…haha).

Er du ute etter litt mer unik shopping så burde du sjekke butikkene som ligger i El Borne. Begynn fra Jaume I metroen, og gå ned skrågata Carrer l’Argenteria hvor butikkene ligger tett, sving til venstre ved kirka og ta til høyre  eller venstre når du treffer passeig de borne. Her finnes det MASSE små butikker med fantastiske ting. Og hvis du er Picasso fan, så kan du jo ta turen innom Picasso Museumet i Carrer de Montcada samtidig. Spis hvor som helst, men jeg er fan av Origens i El Borne, Gracia eller bak universitetet.

Andre områder som byr på morsom shopping er El Gothico og Gracia, blant annet…

I 12-tiden er du nok utmattet fra shopping, så hopp i en taxi til hotellet (en tur i sentrum blir aldri mer en 5-8 euro) hvis du ikke er i nærheten, sleng fra deg shoppingposene og grab strandbaggen som du gjorde klar dagen før. Bikinien hadde du alt under klærne så klart  (no time to waste!)

Så er det tid for stranda! Ok, nå er jo sola høyest, men det betyr egenetlig bare at det ikke går ann å gjør noe annet. Husk beskyttelse minst 30 spf, men 50 spf er å anbefale. Du får sterk sol på deg heeeele dagen, og jeg dauer av hvor mange turister som har brenn-rosa t-skjorte/singlet skiller…au!

BARCELONA STRAND BARCELONA

Det enkleste kan være å ta turen ned til Barceloneta. Går du nærmere hotel W, så finner du både familier, nudister og gays(som er bøffe som fy!), tar du turen til ventstre mot Cuitad Vella finner du MASSE mennesker, strandbarer som tilhører clubbene. Liker du det litt roligere, går du helt til venstre mot Bogatell hvor det også finnes masse strandvolleyballbaner.

Slapp av og nyt sola og havet, men pass på tingene! Mitt triks er å legge baggen med verdisaker under håndkledet og alltid be en turist ved siden av å holde et øye med tingene hvis alle går i vannet.

Selv om en perfekt dag for meg alltid innebærer en ettermiddagslur, så har vi ikke tid til dette akkurat i dag. Man kan ikke ligge å dra seg på stranda hele dagen heller, så i 15-16 tiden kan du komme deg tilbake til hotellet (med metro  hvis det er en hverdag – taxi blir bare sittende i kø. Er du sulten, så tar du med deg «byens beste burger» fra Kiosko . Ta deg en god og kald dusj, og smør inn kroppen med aloe vera etter dagens steiking, og på med et lett antrekk du kan bruke resten av kvelden.

parc guell ferie barcelona

Nå har du to valg, (eller begge hvis du er effektiv) – ta turen til Gaudi Parken (park Guell) og nyt utsikten, kunsten, musikken og de søte «pepperkake-husene», eller ta turen opp til Sagrada Familia med billetter som du har kjøpt på forhånd på internett (ellers blir du stående i en timeslang kø! Hvis du ikke vil ta turen inn, men er litt sulten, så slå deg ned i skrågata Av. de Gaudi og nyt maten mens du har full utsikt over kirka. Fantastisk sted å sitte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når solen har blitt lavere i 18-19 tiden, er det fantastisk å bare rusle litt rundt i byen. Lyset og fargene er helt nydelig – du skjønner det når du ser det! Alt blir liksom rosa eller fersken…smelt…

parc guell ferie barcelona 5

Slå deg ned på en restaurant i 20-tiden. Det er jo så mye å velge imellom, men hvis du vil holde deg nærme sentrum for tapas, så er Bar Lobo  helt kurrant. Hvis du vil sitte inne og teste gourmet tapas, så bestiller du bord på forhånd på Ohla. Er du ute etter bare eksklusive restauranter i Barcelona, finner du en fin oversikt her.

Hopp inn i en taxi, og ta turen til Placa Espana så du akkurat rekker det kjente musikk/lys/fontene showet kl 23. 00 (går også kl 21. 21.30, 22 og 22.30).

parc guell ferie barcelona 7

 

Så kan du jo velge å ta kvelden med en liten spasertur i byen, en siste drink på en fortausrestaurant i Barcelona sentrum, eller rett ut på klubb! Hvis du er ute etter lounge-clubbing, så er det Board-walken langs Ciutad Vella som gjelder. Vil du på et diskotek i sentrum, så har du en haug på Placa Reial, eller Boulevard lenger ned i Las Ramblas. Vil du teste skikkel clubbing-liv, tar du turen til Razzmatzz som har flere saler med forskjellig musikk, og konserter og kjente dj’er.

Når du ender natta (morningen) er opp til deg, men få gjerne i deg nattmat fra en av de mange kebabsjappene som ofte heter noe med Tyrkia, og bestill en Duru Mixto som er min favoritt (både kylling og kjøtt). MEN, ikke rek rundt i små og mørke gater, spesielt ikke i Raval eller Barceloneta alene. Og helst ikke med folk heller. Dette er tross alt en storby, med alt det har å «tilby». Hold deg til hovedgatene, så går det så fint så!

Da tror jeg du har hatt en hell of a day i Barcelona, og dagen etter kan du jo bare gjøre alt på nytt! Eller…sover lenge, kave deg ned til strande og ta det rolig. Dette er byen som byr på alt, og du bestemmer – det er jo DIN ferie! 🙂

Til slutt, hold på verdisakene, drit i ryggsekk, alltid veska forann deg skrått over skuldern, aldri legg mobil, lommebok, kort på restaurantbordet og ikke la folk stå for nærme generelt i butikker, metro, gata etc.

For flere ting å sjekke i Barcelona, se HER!

NOEN SOM ER KLARE FOR BARCELONA-FERIE NÅ?

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

5 Comments

 1. Maria Terzan

  juli 11, 2013 at 10:59

  Perfekt for oss 🙂 selv om jo dette er på 8 året vi drar da 🙂

  • Tove Eggen

   juli 11, 2013 at 11:50

   Woho! Gleder meg til å hooke opp!

 2. jeanette

  juli 13, 2013 at 16:05

  Barcelona <3 var der i oktober i fjor. Lengter tilbake! Skal definitivt til Barcelona igjen!:)

 3. Pingback: FILMANBEFALINGER: MYE KINO-SNADDER Å GLEDE SEG TIL! - iknowthatmagazine.com

 4. Pingback: HVORDAN ER VÆRET I BARCELONA OG HVA PAKKER MAN I KOFFERTEN? - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.