iknowthatmagazine.com

FERIE: Keep calm and love Ayia Napa!

Da jeg fortalte en av mine kollegaer hva jeg skulle i ferien, og jeg sa at jeg bl.a. skulle til Ayia Napa i sommer, så var dette svaret jeg fikk: ” HA HA HA…er du femten år eller?”  Du skal vel ikke på flatfylla?

Ja,  så var det dette med ageism igjen da…hmrf!

Inni meg tenkte jeg… ja, noen ganger føles det slik… er det ikke slik for flere av oss?

Som Frode Grytten sier:

”Det fins inga øvre aldersgrense for å vere ung” – ”Jeg er helt enig med deg Frode!”

Vi går nedover hovedgata i Ayia Napa, og forbi butikkene (ja, det er mange og de er overalt!) som selger t-skjorter med: ”I´m in Napa bitch”, What happens in Napa stays…”, ”Ayia fucking Napa”.

FERIE REISE AYA NAPA

De har klart å gå med seg de siste trendene også (men dratt den litt vel langt?), så ALT er i  neonfarger, noe som gjør at min elsk for tilbehør i neon er i faresonen…det føles som om hjernen og synet mitt blir voldtatt av neonfargene. Jeg fikk overdose på neon rett og slett.

I solsteika svetter vi enda mer når vi ser store horder av gutter og menn ( Ja, det er overflod med hankjønn i Ayia Napp, baby!) i bar overkropp og noen jenter i shorts og bikini.

For min datter som holder på å entre den hormonelle fjortistilværelsen (og jeg som av og til ikke er helt ferdig med den), er dette helt fantastisk. Hun syns sixpack er yummi og at jenter i shorts og bikini på gata er det kuleste som finnes…Mamma, kan jeg også gå sånn? Jaaada! Om ti år!

» Han hadde sixpack mamma, så du det?» Oh yeah, tenker jeg…herlige lille søte og guttegal! Huff, hun ligner på…nei, kan det være det? Hun ligner på meg! HJELP! Jeg tenker nemlig det samme, men sier det selvsagt ikke som den hykleren jeg er, og prøver så godt jeg kan å virke ubemerket alle disse sixpack-kroppene som har alt av, tar helt av, og er ute etter napp.

Når sola senker seg blir ting litt annerledes. Det er sånn at når du går i Ayia Napa på kveldstid, da har du sett det meste. Her er det tivoli, nattklubber, butikker, restauranter, strippeklubber, prostituerte, sixpacker og jenter kun iført bikini og pumps (ja, du leste riktig, rene missekåringen). Nå ser vi også de som ikke har sixpack i gatene uten t-skjorte, familier med barnevogner og pensjonister. Med andre ord: du møter på alt! Hemningene og moralen senker seg i det sola går ned, og alkoholinntaket går opp.

FERIE REISE AYA NAPA 3

Men det er nettopp det som er så fantastisk med denne lille partybyen også, hvor alt er lov og man kan gå i bare trusa omtrent hvis man ønsker det uten at noen vil heve et øyebryn.

Og tross i alt som står i media om fyll og bråk, så går det an å nyte en dag eller en kveld i ”the land of everlasting springbreak”, uten å havne på sykehuset eller i fyllearresten. Det er som med mye annet, hva du gjør det til selv. Her er det familier som kommer for å nyte sol, strender, tivoli og god mat.

Strendene er fantastiske og det føles som man er i Karibien når vannet er så turkist, gjennomsiktig og holder i gjennomsnitt 30 + grader. Det er tross i sitt rykte, et familievennlig sted!  Jeg traff jo Fred Flinstone!

FERIE REISE AYA NAPA 2

Kypriotere er hyggelige, fredelige, hjelpsomme og vakre. Men pass deg når du kjører bil, da blir de kypriotiske psykotiske, og eier ingen tålmodighet eller kunnskap om trafikkregler.

FERIE REISE AYA NAPA 4

Etter noen ferieturer ned dit de siste åra har jeg lært å tilpasse meg, så jeg parkerer hvor det enn måtte passe meg, tuter, roper ut av vinduene og bruker flittig den midterste fingeren. I år gikk jeg også kun i shorts og bikinioverdel helt bort til søppelkassene. Ja, for det er viktig å tilpasse seg kulturen til det landet man besøker.

 FERIE REISE AYA NAPA 5

Om du lurer på å reise dit, men tror det er party hele tiden, halvnakne kropper og fyll; så har du rett. Men ikke glem at det også er kritthvite sandstrender, hyggelige spisesteder, herlige mennesker og SOL hver dag! Du velger selv hva du vil bruke tiden din til  😉

Comments

comments

Maria er bortskjemt, spesielt med tiden sin, og jamrer stadig om at døgnet skulle hatt 48 timer slik at hun får mest mulig ut av dagen. Hun tar seg ofte en lur på ettermiddagen, som igjen fører til sene netter med skriving, retting av oppgaver, facebooking/spilling, snusing på nye reisemål og ikke minst impulskjøp av klær på nettet. Maria er sosial, ansvarsfull, utålmodig og dumsnill. Mest av alt er hun kjent for å ikke gi seg når hun virkelig vil noe i livet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.