iknowthatmagazine.com

DESIGNERE VI DIGGER: A/BARENESS

Da jeg jobbet som skjønnhetsredaktør i Woman magasinet, var jeg så heldig å finne en fantastisk kollega og venn i stylist, makeupartist og livsstiljournalist Karoline Hestnes.

ABARENESS KAROLINE HESTNES

Jeg flytta senere over til London og hun til Nepal for å jobbe med den annerkjente norske designeren Leila Hafsi – og 3 år senere så er Karoline fortsatt i Nepal og har nå startet opp eget merke sammen med designer og venn gjennom 20 år, Anne-Marthe Fossum.

AbarenessMood4_PhotoSworupRanjit_Medium

Ikke bare er dette fantastisk fine jenter, som har jobbet i Nepal med det Norske Fredskorpset, men de er vanvittig dyktige og hardtjobbende! Og i en moteverden hvor mye handler om bruk og kast, og spesielt smykkemerker blir mer og mer like hverandre, har de klart å starte noe nytt.

Designermerket A/BARENESS gjør for mote, det slow-food gjør for mat; tar deg tilbake til håndverket og dyrking av jorda med etisk sans.

in the making

USHA earrings in the making i Nepal!

Designet er fantastisk; jeg sikler over absolutt alle smykkene – men det stopper ikke der. A/BARENESS er et økovennelig og gjennomsiktig merke – som betyr at de har ingenting å skjule rett og slett. Alt er håndlaget i Nepal og materialer som messing, sølv, cashmere, silke, yak og ull – så kvaliteten er høy, arbeidsforhold etiske og produksjonen miljøvennelig; kan det bli bedre enn det?

MayaUniverse

I tillegg (yes, there’s more) støtter A/BARENESS Maya Universe Academy, som er den første gratis privatskolen i Nepal hvor foreldrene hjelper til på skolen 2 ganger i måneden, mot at barna får gå på skole gratis. Av hvert solgte produkt fra A/BARENESS, vil 5 kroner gå til Maya – som betyr kjærlighet på Nepali, som vil gå direkte til Nepalske vann-prosjekter som de så sårt trenger. Dette vil hjelpe lærerne og folka bak Maya University Academy til å kunne fokusere enda mer på jobben sin, og hele samfunnet drar nytte av de naturlige resursene i området på en bærkraftig måte.

                                      MayaManjil MayaLove

Gratulerer til A/BARENESS, Karoline og Anne-Marthe som gutser til og skaper noe så fint med all integritet i behold. Norge trenger mer av dette, takk! 🙂

MINE FAVORITTER

Jentenes designmantra er intet mindre en det kjente sitatet fra Yves Saint Laurent:

«FASHION FADES, STYLE IS ETERNAL»

For mer info om Nepal og vann-prosjektet sjekk bareness.blogspot.no

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. Sonja Durand

  juli 9, 2013 at 08:25

  Er de endelig ute for salg nå da? Har sett (og skrevet om) smykkene deres før. De er jo så lekre, og jeg liker så godt prosjektet deres. Bærekraftig mote -me like!!!!!!

 2. Lin

  juli 9, 2013 at 13:23

  Fantastisk! drittlekkert og eg bare elskar at det finnes mennesker der ute som får ting til uten å gå omveier og korte ned på etiske prinsipper og moral.Og er oppbyggende istedefor nedbrytende!
  Vann og sol er vel kilden til alt liv. Og knowledge is power,fantastisk prosjekt med å få disse barna på skole. Kanskje skal eg snoke litt og finne meg noe -slenger meg med å sier gratulerer Karoline og Anne-Marthe 🙂

 3. Pingback: DESIGNERE VI DIGGER: A/BARENESS | Placedelamode

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.