iknowthatmagazine.com

SVAR PÅ MOTE OG MAKEUP DEL II/II

Her kommer siste runde med svar på spørsmålene dere sendte inn HER – også sees vi igjen på onsdag hvor dere kan sende inn nye spørsmål!

SMINKE FOR BRUNE ØYNE

Har du brune øyne, så er du så heldig at du kler absolutt alle farger! I know, kjedelig svar – så fargene som er ekstra fine til brune øyne (som ofte har mye gult og rødt i seg) er lilla og grønt. Da vil øynene virkelig poppe som det heter på..kremt..fagspråket 😉 Men hiv deg på gull, kobber, brunt og blått også – til og med ferskentoner er nydelg, men styr unna grått. Dette vil ikke gjøre noe som helst for øynene…

 

HVORDAN SMINKE ARR ETTER KVISER

I og med at arr er nedsynkninger, er eneste måten å gjøre de mindre synlige på å få de opp. Da kan man legge en lys concealer ned i arret, og kun i arret, med en liten kost og avslutte med et kompakt pudder på samme området. Sjekk denne videoen om hvordan man sminker bort porer og arr!

PRODUKTER MAN BURDE INVESTERE I

Ikke alt må være dyrt for å fungere, men produktene jeg som oftest legger mer penger i er koster, mineralsminke, fikserende spray og øyeskygger (MAC). Mine topp to favorittprodukter finner du HER! Jeg vender alltid tilbake til Strobe Cream, selv om jeg ikke nødvendigvis bruker den hver eneste dag eller på hver eneste fotoshoot, så MÅ jeg alltid ha den med meg – ellers blir jeg helt lost! Haha

DEKKE TØRR HUD ETTER AKNEBEHANDLING- SVAR FRA ELISABETH

Jeg kan anbefale Exuviance sin flytende foundation, den vil dekke godt, samtidig som den gir fuktighet og forebygger acne. Den vil ikke tette igjen porene dine.

KVELDSSMINKE

Enkle og fine kveldssminker finner du HER, HER,  HER, HER, HER og HER J  Det viktigste er at du gjør huden og området rundt øyenen så jevn som mulig fordi vi ofte bruker mørkere farger på kvelden. Flere artikler her på iknowthatmagazine om festsminke kommer!

KJØTTSÅR FRA VOKSING AV BART – SVAR FRA LIN

Kan være du ikkje tåler voks. Gjorde du det selv eller i salong?
Eg fikk sår på bena i salong og min hud tåler ikkje voks. Har prøvd hjemme og samme resultat. Det finnes en kjempefin krem for å fjerne hår i ansiktet som heter Andrea. Ellers er threading også supert

ASIATISKE ØYNE

Selv om asiatiske øyne ikke har globelinje, så kan vi fortsatt plassere øyeskyggene på akkurat samme sted. Når du ser rett inn i et speil, så skal du se en liten linje av øyeskyggen som skal i «global» og formen skal være den samme som du har på vippekanten din mens du fortsatt ser inn i speilet. Jeg skal også gjøre en sak akkurat på dette, så det kommer! J

KROPPSSMINKE

Elisabeth skrev akkurat om spray-on strømpebukse som vistnok funka VELDIG bra – så sjekk den! Ellers finnes det kroppssminke blant annet fra Make Up For Ever og MAC, som heter Face & Body foundation (hos begge merkene) – men den vil kunne gni litt av hvis man er veeeldig aktiv. Hvis du vil dekke veldig mye, så er Dermablend veldig annerkjente for dette. Og hvis du er VELDIG keen på å sjekke ut full kroppssminke, så er det Air Brush som gjelder – det kan blant annet Visage sminkebutikken i Oslo hjelpe deg med.  Kanskje jeg skriver en sak på akkurat hvordan det gjøres med sminke man vanligvis har hjemme?

KVISER – MEN IKKE GRAVID – SVAR FRA LIN

Kan være hva som helst egentlig, alt fra hormoner, stress eller matintoleranse. Forsøk å kutte ut alle produkter som inneholder mineralolje eller parafin liquidium. Prøv å bruke ren jojobaolje for å balansere huden. Salicylsyre er bra for fet hud og til dels akne, men har du egentlig tørr hud er frukt/melkesyre best.

Hva du enn gjør så husk å behandle huden først og kvisene for seg selv, med f.eks en kvisepenn – ikkje tørk ut huden og ikkje bruk renskum, eller tonere med alkohol . Du kan bruke litt leiremaske på kvisene/acnen og rense med rene oljer som du finner hos helsekosten eller hudpleier. Det er mange fler som får akne med for tørr hud enn for fet hud faktisk 😉

Du kan event prøve en pensling hjemme, men husk at det blir verre før det blir bedre som oftest. Sukker og karbohydrater gjør ofte at kviser/akne blusser opp sier hudleger.

 

PUDDER SOM DEKKER SENSITIVE KINN – SVAR FRA ELISABETH

Jeg har selv røde kinn, og det som har hjulpet meg er Exuviance sin flytende foundation, den dekker godt, samtidig som den behandler huden.

 

FIN HUD UTEN BB CREAM ELLER MINERALSMINKE

Kanskje er det CC cream du er ute etter her? Spesielt de fra L’oréal er veldig gjennomsiktige og fine. Men mineralsminke burde ikke være for tung? Jeg tyr alltid til Bare Minerals (id) på sommeren, men andre merker som Glow kan være tyngre. Hvis BB creamen din er for dekkende, bland den litt ut med fuktighetskrem – det funker for mange! Ellers ville jeg bare brukt en flytende concealer under øyne og akkurat der hvor det trengs, på med et glødgivende pudder som Wonder Powder fra Make Up Store og litt bronzer og lett fersken rouge i eplekinn. Perfekt!

 

DEKKENDE FOUNDATION TIL KOMBINERT HUD

Selv liker jeg best mineralmakeup I tørr form, så jeg kan ikke egentlig anbefale en flytende mineralfoundation (selv om mange liker det), dog Cosmobeauty og Jane Iredale sine fungerer bra, og MAC sin dekker godt. Favoritt foundation til kombinert hud, som dekker godt er uten tvil Clinique Moisture Surge! Bare synd den er så liten L

 

SMINKE-NYBEGYNNER MED VOKSEN HUD (39)

Så bra du har begynt med sminke, det er jo så gøy! Jeg skal skrive en lengre sak på dette, men det du burde teste ut først er en flytende concealer, eventuelt Ultimate Concealer fra Youngblood som er helt fantastisk! Velg en farge som ligner på hudtonen din eller helst er litt lysere, men aldri mørkere! Så trenger du en frisk rouge, test gjerne en kremrouge – og det kan du helt fint teste hjemme med en leppestift (hvis du har) legge lett i eplekinn og jobbe ut i en sirkel med fingrene. Prøv ut en liten kajal, se video under. Skaff deg en leppeblyant som er hakket mørkere (men bare litt) din egen leppe, og tegn opp leppe og fyll de inn – da blir de straks mer definerte og fyldige! Og så er det på tide med litt øyeskygge, og da kan det enkleste være en god kremøyeskygge som ikke er for mørk (dette blir da til kveld/fest) som f.eks 24 hour color tattoo fra maybelline i fargen Bronze on Bronze. Lykke til og kos deg!

VIDEO FOR SMINKEMAKEOVER

VIDEO FOR KAJAL

VIDEO FOR ROUGE

VIDEO FOR CONCEALER

VIDEO FOR SMINKE SOM GJØR DEG YNGRE

 

VIPPETANG

En vippetang sliter litt på vippene, men ikke så mye at det har så mye å si. MEN, aldri bruk etter maskara er påført, ta deg godt med tid og ikke dra – bare klem. En god vippetang får du hos de fleste merkene, men Shu Uemura er spesielt kjent. Selv bruker jeg en billig fra Depend som funker helt fint! J

 

SERUM

Påføres etter ansiktsrens, før fuktighetskrem i hele ansiktet, ned hals og på dekoltage. Man trenger ikke så mye, en liten ert holder.

 

LILLE SORTE TIL BRYLLUP

Jeg syns man kan bruke det meste I bryllup, MEN – man kan alltids høre med bruden først om det er noe spesielt hun ikke vil at gjestene skal gå i (ikke spør om du kan bruke sort kjole, da kan det være vanskelig å være ærlig). Folk er litt for opptatt av det der, MEN – vi har alle rett til våre meninger og det er brudeparet sin dag, så bare sjekk på forhånd (og tenk hva du selv ville syntes). Perfekte bryllupskjoler, syns jeg, er i chiffonstoff – det bare oser bryllup! Og det er en perfekt anledning å bruke en «sweetheart»-utringning uten stropper. Om den er lang eller kort, har ikke så mye å si – men det er en fin anledning til å bruke lange kjoler synes jeg! Kos dere i bryllup!

RØDE LEPPER SOM IKKE GJØR TENNER GULE

Leppestifter med mye blått i seg, gir fine hvite tenner! Gode produkter er Ruby Woo og MAC red fra MAC,  og Jane Iredale sin longlasting «gloss» er fantastisk!

CONCEALER FOR KVISER ELLER HUD

Concealer som skal dekke kviser, burde se litt grålig ut for å virkelig dekke – fordi de er ispedd litt grønt. Ellers kan den være gul i tonen, men aldri rosa. Hvis man er blå under øynene, burde concealeren være ispedd litt rosa. En highlighter pen (spesielt fra YSL) vil aldri kunne dekke mørke ringer eller kviser, de er ment til å tilføre lys og løfte hud – ikke til å dekke J

 

BESTE RIMELIGE FOUNDATIONS

Her finnes det mye, men noen av de har jeg skrevet om HER!

 

MUST HAVE SKO I SOMMER

Sandal-kilehæler i poppende farger, snøring, spiss front – både med og uten hæl og Mary Janes er alle hotte i sommer – og funker til det meste. En sko trend jeg IKKE hiver meg over er lave Espadriller…ugh! Dette skal jeg skrive mer om! haha

 

BLEKING AV PIGMENTFLEKKER – SVAR FRA ELISABETH

Hvis man vil jobbe med både pigmenteringer og fuktighet til huden er det Fruktsyrer eller AHA-syrer du bør se etter. Fruktsyrene jobber med å exfoliere huden og gi fuktighet. En serie som er knall god er Exuviance, den jobber med begge deler på engang. En syre som heter Koijic acid vil også hjelpe på pigmenteringer, da den vil forbygge nye flekker på huden. Gå gjerne innom en hudpleier, sånn at de får sett skikkelig på huden din. Når det kommer til tenåringer så vil jeg anbefale start av hudpleie når de starter med makeup, eller eventuelt når de kommer puberteten og de får problemer med huden, at den blir uren/ tørr/sensitiv. Her må man se litt an, mange serier har egne produkter for ung hud, jeg kan anbefale Pevonia sin, enkel og rimelig.

ANSIKTSMASKE TIL AKNE HUD – SVAR FRA LIN

– Se svaret eg ga til Annelen ang pleie av acne hud som er tørr.

Eg ville brukt Montagne Jeunesse engangsmaske med sheabutter og jojoba. Denne renser, men gir masse fukt, samt balanserer huden og tørker den ikkje ut. Har du oppblussende akne er ikkje skrubb så lurt da kornene kan irritere huden og eventuelt spre bakterier. Emma S enzympeel er fantastisk og kan hjelpe deg i periodene der du ikkje har så mye acne som er hoven og event betent. Det er salisylsyre i denne, men du skal kun ha den på i 1 minutt så det går fint selv på tørr hud. Se gjerne eget innlegg om denne

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

  1. Lin

    juli 10, 2013 at 12:19

    Tips Excuviance på 20% på Blivakker.no og Bare Minerals 199,-!og20% på resten av serien.Sikkert mye annet også,men var disse eg så på nyhetsbrevet;)

  2. Pingback: SPØR OM MOTE&MAKEUP FØR SØNDAG – VINN MASSE SMINKE! - iknowthatmagazine.com

  3. Pingback: LETTERE FORVIRRA AV SMINKE OG TRENDER? - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.