iknowthatmagazine.com

SVAR PÅ MOTE OG MAKEUP: DEL I/II

Goood søndag folkens og endelig er svarene på deres FANTASTISKE spørsmål om mote og makeup er klare – det vil si, del I er klar!

Hvorfor? Vel, 35 nydelige og noen laaange spørsmål som alle fortjener svar – så da blir det to deler, én  i dag og én i morgen, så kan jeg late som om jeg har et liv på en søndag jeg også 😉 Deal?

Hvis du IKKE sendte ikke spørsmål på DETTE innlegget, anbefaler jeg å lese igjennom disse svarene for det – for her er det MYE å lære for alle rett og slett!

Noen spm er litt like, så denne gangen har jeg samlet de under temaer – og gir fulle svar, med hjelp fra Lin.

Neste onsdag kan dere sende inn flere spm – og ja, vinne en hel haug med sminke ved å legge igjen et spm 🙂

LET’S GET THIS SHOW ON THE ROAD!

 

1. OM MASKARA 

Maskara er vanskelig, fordi det finnes så mange formulaer og vi reagerer forskjellig. Hvis maskara ofte ender opp under øyne i løpet av dagen skal man først teste å legge et gjennomsiktig pudder (a la prep+prime fra MAC) rundt øyne før maskara, helt opp under vippene under og over. Hvis ikke dette hjelper, så dra litt av pudderet over vippene både før og etter maskara som for mange hjelper 100% – da holder pudderet maskaraen på vippene. Husk også å ikke bruke for mye produkt, og kanskje vil en seperat kost som er tørrere enn den som følger med være bedre. Unngå bruk av primere rundt øyet! Disse er fuktige og kan ofte øke fuktigheten i vippene. Vi trenger bare tørre ting. Hvis du ofte renner fra ytre øyekrok, prøv å unngå maskara her! Noen reagerer så ofte på maskara, at de rett og slett ikke kan bruke det…dessverre…Men maskaraer som inneholder mindre vann, vil holde bedre – og unngå maskaraer som inneholder thimerosal – som kan være irriterende. Hvis du vil bruke maskara, og det kommer til å fortsette å smudge – ha q-tips og en concealerkost klar som du lett kan bruke til å touche-up under øyne i løpet av dagen  🙂

Hvis man ikke finner en maskara eller teknikk som funker, bytt til vippe-extensions og livet vil mer eller mindre forandres! Lille Pille i Oslo anbefales 🙂

For å unngå klumper, bruk en maskara som ikke tar med masse produkt og jobb jevnt fra røttene og ut mens du ruller på kosten. Du kan også sikk-sakke, men rulling er hakket mer klumpfritt 🙂

VIDEO OM MASKARA HER!

SMINKE SEG UTEN MASKARA-VIDEO HER!

2. OM SETTING-SPRAY

Setting-spray eller ansiktsspray er et fantastisk redskap for å holde foundation/pudder på plass, friske opp på sminken og gjøre finishen smoothere. Jeg bruker de ofte før foundation, før pudder, og etter all sminke er på plass og i løpet av dagen. Mine favoritter er uten tvil Jane Iredale D2O og Fix+ fra MAC. Men hvis man vil prøve noe sterkere (som de fleste ikke trenger) så er Skindinavia veldig kjent (aldri prøvd selv) og Kryolan DermaColor Fixing Spray (Visage Oslo) skal gjøre alt helt vannfast. Husk å holde sprayen minst 30cm unna ansikt, ellers kan sminken bli ødelagt 🙂

3. OM CONCEALER FOR MØRKE RINGER

Øyepartiet kan være veldig tørt og rynker kommer lett frem ved bruk av concaler, så bruk en fuktighetsgivende concealer, med litt rosa i seg – da slipper du å bruke så mye produkt fordi rosatonen nøytraliserer det mørke. Hvis du bruker en fast concealer (i en pot), så varm den godt opp før du påfører huden. Smelt den mellom finger og baksiden av hånda, eller med en kost i holderen før du påfører – og jobb produktet fra under øyet og godt ned og ut mot kinn og kinnben.

VIDEO OM CONCEALER

4. OM CARDIGAN SOM GIR STØRRE PUPPER

Cardigan kan gi de fleste større pupper – både de som vil og ikke vil ha det, fordi de ofte har en rundt hals (som virker forstørrende) og tildekker brystområdet med en jevn farge,  som derfor virker større (mer om dette kommer). Med stor byste, leter vi derfor etter en cardigan som er ganske kort og stopper på det smaleste stedet på midjen, som vi kan ha åpen istedenfor. Da får vi vist frem midje, og faktisk minsket byste hvis cardigan er mørkere i fargen enn den du har på toppen innafor. Jeg har mange fine cardigans fra Lindex Generous og Kappahl xlnt.

 

5. SMYKKER I BARCELONA

Er du ute etter kule smykker å invistere i fra Barcelona, som minner om stilen til Bjørg så finnes det flere steder å sjekke. Kjeden Tous er veldig kjent, og i Passeig de Gracia generelt vil man finne mange eksklusive butikker. Men selv liker jeg best de mindre butikkene man finner i Gracia (ved Fontanella) eller i el Borne og Gothic. Spesielt i  Gothico så er det masse masse butikker for smykker, både for innkjøpere og salg som burde sjekkes!

 

6. TYPISK SMINKE- OG MOTE-FEIL

Jeg bruker ikke å dømme eller se på folk jeg møter i forhold til klær og sminke, men det er alltid noe folk spør meg om! haha, men hvis jeg legger merke til feil så er som oftest en for hard kajal, urørte bryn og klær som matcher for mye (smak og behag), eller klær som er for store/for små 🙂

7. OM NEGLER OG NEGLEBÅND – SVAR FRA LIN

Det finnes et par produkter eller ting man kan gjøre for at neglene skal vokse, men husk at kroppen mener vi ikkje trenger hår eller negler og gir ikkje næring til disse når vi er stresset eller syk. Så er du ute av balanse vil heller ikkje hår negler eller hud være på sitt beste. –Trind neglepleie syns eg er supergod (VITA ). Bruk da neglebalsam for næring til neglene og deretter Nailrepair som kommer i flere farger varianter, perlemor, matt, naturlig og rosa. Å file neglene med glassfil istdenfor vanlig fil og  å  pleie neglebånd med krem eller olje som vil stimulere veksten er smart.
Ofte når neglene fliser seg er det fordi de er svake og tørre og da trekker de mer vann hver gang du selv er i vann. Neglehardener gjør ofte neglene FOR harde, Trind gjør neglene mer fleksibel og ikkje helt harde.
Isadora second nail  og Isadora 6 i 1 er også produkter mange liker (VITA, Cubus, HM, Sparkjøp ). Pyridioksin  fra NAF er B6 og fåes på apoteket og disse hjelper hår og negler å vokse. Disse hjelper med å oppta mest mulig næring fra tarmene dine og hjeler da hud,hår og negler.
Eg syns personlig at press on negler hjelper mine negler å vokse selv under ( ikkje de med lim)
For neglebånd er det saltskrubb på hendene som gjelder. Lag enten en selv med salt og litt olivenolje eller honning eller kjøp Allessandro sin saltskrub for hender (og føtter) –  da fjerner du all død hud og huden er mer klar til å ta i mot kremer /serum. Allessandro har også håndserum og krem som passer sammen med skrubben. Finnes i flere varianter. Lukter godt og er veldig gode.

Ellers er Elizabeth Arden en av mine favoritter inne håndkrem – i 8 hr serien. Denne hjelper meg som sliter med atopisk og kontakteksem og gjør at eg ofte slipper å bruke hydrokortizon.
Ingen kremer hjelper om du er veldig tørr og flassete,derfor anbefaler eg en god skrubb. Du kan gjerne massere neglebåndene med oljer fex jojoba eller kokos når du ser tv istedenfor å bite 😉 Da stimulerer du vekst av neglen og holder huden myk og smidig. Jojoba er også vannavstøtende så da blir du mindre tørr. Ultrabalm fra Lush er også et flott produkt,jojoba og rosevoks-genialt til masse .
8. OM PRIMER
Primere brukes til å jevne ut huden, foundation går lettere på og sitter lenger.  En primer brukes etter fuktighetskrem og før hva enn du bruker som dekk, eller alene uten dekk-produkter hvis du bare vil jevne ut teksturen i huden. Bruker du BB/CC cream, så skal primer på før disse
9. SMINKE FOR TUNGE ØYELOKK
Man kan faktisk bruke mye mer sminkelooker enn man tror, når man har tunge øyelokk. Først må kan man teste ut looker som holder seg nærme vippekanten og under øyne, så slipper man bry seg om lokkene. På sommeren er det nydelig med en sjøgrønn farge langs nedre vippekant, og sammen med en glitter eyeliner på øvre vippekant for å virkelig få øynene til å skinne. Men vil man løfte på tunge øyelokk, bruker man en matt skygge i medium til mørk farge i ytterkant av global (tenk en linje fra nesevinge, gjennom pupil og opp på global: DER!) Som vil være med på å løfte blikket. En flytende eyeliner kan være tricky, men er også veldig fint – så den trenger ofte å være lengre eller kortere – vi må bare unngå linja i huden som øyelokket skaper når øynene er oppe. Dette er litt komplisert, så jeg dedikerer heller en hel artikkel (eller flere) til deg og akkurat dettte temaet!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

4 Comments

 1. Inger Anne

  juli 7, 2013 at 19:59

  Supert! Tusen takk 🙂

 2. Christin

  juli 9, 2013 at 07:52

  Takk for svar om maskara. Skal prøve meg fram 🙂

  • Lin

   juli 9, 2013 at 13:35

   eg bare legger til at mascara med gummibørste (vet ikkje hvorfor det er bedre,men flere sier det som har problemer og helst litt liten børste) Noen kan ha vannfast maskara eller sånn 30 dagers maskara fra kolokrem eller depend.

 3. Pingback: LETTERE FORVIRRA AV SMINKE OG TRENDER? - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.