iknowthatmagazine.com

DIY: Skappelgenseren – åja, vi strikker også..ish!

I hele fjor høst siklet jeg på Skappelgenseren, men siden jeg er utstyrt med sviktende konsentrasjon, manglende tålmodighet og pølsefingre ble det med lysten. Men i vinter, da jeg satt kald som en pingvin i stolen min og hutret, klarte mamma å overbevise meg om at dette var noe til og med jeg kunne få til, og lurte meg med i min første garnbutikk.

Der falt valget på en nydelig beige farge. Etter å ha besvimt da jeg dro kortet for å betale i underkant av 900 kroner for garnet, satte jeg straks i gang å jobbe med stor iver og en god del skepsis som ganske fort viste seg å være unødvendig, for etter 14 dager kunne jeg nemlig ta på meg min første hjemmestrikkede genser!

Fjorten dager høres kanskje lite ut for dere som er like lite bevandret i strikkeverdenen enn meg, men da strikket jeg et par timer hver dag. Skappelgenseren er nemlig et perfekt førstegangsprosjekt, da oppskriften er uhyre enkel; du strikker bare rett frem og tilbake (som i et skjerf) og du strikker med to, tykke tråder og tykke pinner, noe som gjør at det går fort.

Jeg fikk riktignok litt hjelp av mamma til å felle, men også dette var relativt enkelt å få grep om.

Genseren ble helt perfekt! Om prisen slo meg i svime da har jeg fått et helt annet begrep på kvalitet; jeg brukte genseren hver dag i hele vinter, det er som å ligge under et deilig pledd – bare at du har pleddet på deg!

Men, genseren kan derfor bli litt tykk under jakker. Jeg ønsket meg derfor en litt tynnere genser og ble anbefalt å sjekke ut Drops-garn. Jeg dro derfor til Strikkedilla og valgte en nydelig mosegrønn farge bestående av Drops ALPACA  (100%) og Vivaldi. (56 % Mohair, 14 % Ull, 30 % Polyamide) Dessverre oppdaget jeg fort at genserne nå ble litt for ”tynn” for slik jeg vil ha den og prøvde derfor å strikke med dobbel Vivaldi. Det ble perfekt og ga akkurat den puseeffekten jeg var ute etter!

Nå sitter jeg altså og strikker foran TV-en hver kveld igjen og koser meg som en gammel bestemor.  Strikking er avkoblende, og faktisk så har jeg merket at jeg har mindre lyst på godteri om kvelden når jeg sitter slik og er opptatt med noe.

Konklusjonen er altså at Skappelgenseren er enkel å strikke og et av mine aller kjæreste plagg. Om du har lyst til å ta fatt på strikkepinnene slik som meg, er det to måter du kan gjøre det på:

 1. Bruke Inka alpakka (tynn alpakka) og Iris alpakka til ca. 850-900 kroner og få en veldig tjukk og varm genser. Det er denne typen Skappel-jentene har brukt og selger gjennom siden sin, jeg kjøpte garnet mitt på Nøstet Mitt. Og ja, jeg merker at denne har litt bedre kvalitet!
 2. Bruke Drops-Garn for en litt tynnere og lettere anvendelig genser. Drops-garn har også et større fargeutvalg. Riktignok kan denne bli litt tynn, et tips kan derfor være å bruke dobbel Vivaldi-tråd sammen med alpakka-tråden, altså 3 tråder. Med enkel vivaldi ble prisen 442 kroner for en genser, regn tohundre kroner ekstra dersom du skal strikke med dobbel tråd slik som meg. Dette er absolutt også god kvalitet!

 CIMG5946

Oppskriften fant jeg på nett. Det er bare å «google» Skappelgenser, så finner du mange. Jeg brukte en Maria Skappel hadde lagt ut på bloggen sin. Den første genseren strikket jeg på pinne 7, men den andre strikker jeg på pinne 6. Grunnen til dette er at jeg strikker ganske ”løst” og gjerne vil ha den litt fastere. (Men da må du regne med å strikke flere runder enn med en større pinne)

Husk; Hvis du bruker Inka/iris-løsningen: Garnet er tungt, noe som gjør at genseren ”siger” en del. En ide kan derfor være å strikke den ørlite granne mindre enn du hadde tenkt til.

Og til slutt kan du bare:

Ta på deg genseren og føle at du ligger under et teppe mens du samtidig ser fin ut. Komfort+mote=hånd i hånd 🙂 Er det for varmt til å bruke den ute, kan du kose deg med strikketøy på flyet, i bilen eller på hytta. Det skal jeg!

 

Og husk: dette er skrevet av en nybegynner for nybegynnere. Jeg er ingen strikkeekspert og deler bare min erfaring om hvordan jeg gjorde det.

Hvis noen andre har flere gode tips eller vil dele noe lurt eller nyttig angående Skappelgenseren er det flott om du deler det med resten av oss 🙂

Les mer fra Caroline HER!

Comments

comments

7 Comments

 1. Lin

  juli 5, 2013 at 15:59

  Eg elsker å strikke!! Og folk blir helt sjokkert når eg står der i full blomst med neglelakk og pyntet til trengsel og sier ja eg strikkar,ka då?
  haha

  Kjempekul påminnelse om at eg FAKTISK har garn liggende. Thank ju spank ju beibe

 2. Caroline

  juli 5, 2013 at 19:48

  Jeg eeeelsker å strikke! føler meg superduperkul når jeg tar brillene på nesa og setter i gang. Tror egentlig jeg er en 79-åring fanga i kroppen til en trettiåring… Og du, fins vel ikke noe mer sexy enn fine damer som strikker vel? 🙂

  • Lin

   juli 5, 2013 at 20:43

   Amen 😉

 3. Elisabeth Marie

  juli 7, 2013 at 20:33

  Å Jeg elsker å strikke! Jeg begynte å strikke i en alder av 30 år, (hvorfor startet jeg ikke før??)og brukte 6 mnd på min første genser! hahaha! Jeg vil starte å strikke skappel genser jeg også!

 4. Caroline

  juli 7, 2013 at 20:38

  Jeg også ELSKER å strikke! Tror det er avhengighetsdannende – jeg klarer ikke løsrive meg og sitter til jeg får krokfingre klokka 01. Haha! Skappelgenseren er gøy å strikke, kjøpte garn for noen dager siden og er allerede ferdig med halve forstykket 🙂 Hvilken farge vil du ha? jeg vil ha enda en – sennepsgul!

 5. Lin

  juli 8, 2013 at 16:29

  datteren min strikket 3 skappelgensre på etpar uker. En tynnere variant i bomull,en tykke som var litt prøvekaninen og en lekker i rosa med mohair. Desverre for meg er hun litt mindre ennn meg så hennes gnesre blir mer BH med ermer 😉

 6. Pingback: DET BLIR IKKE MER FASHION EN STRIKKAGENSERE, VEL? - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.