iknowthatmagazine.com

LESERTIPS: Den perfekt sommerkofferten!

Flinke leser Karianne, sendte sin perfekte ferie-koffert liste til oss – og vi er klare for ferie snart!:

 

Tross mange års erfaring med «sydenturer» (jeg drar alltid til favorittøya mi i Hellas, men det kvalifiserer vel som syden ;)), har jeg som regel alltid prestert å pakke med meg mye mer enn det jeg egentlig har behov for av klær, og såvidt holdt meg innenfor vektgrensa til flyselskapet. I fjor måtte jeg faktisk kjøpe en ekstra koffert i håndbagasjestørrelse for å få med meg gaver og shopping hjem! Snakk om å føle seg som et pakkesel, for ikke å nevne da jeg skulle manøvrere to kofferter, skulderveske og en glovarm kaffe-latte ombord i toget nordover….

Selvsagt liker jeg å ha med nok klær til enhver anledning og jeg vil gjerne ha med tilstrekkelig til å kunne variere antrekkene mine litt, men jeg trenger kanskje ikke å ta meg hele garderobeskapet…..for ikke å snakke om sko! Sko tar plass og veier endel, så det er helt klart at det er en fordel å begrense antall skopar – i den grad det er mulig.

Men i år skal det bli andre boller – jeg har nemlig funnet den perfekte pakkelista for sydenturer! Jeg har i alle fall en formening om at den betyr slutten på å sitte på koffertlokket for å få igjen kofferten, samt å hale med seg ekstra vesker, bager eller kofferter hjem igjen.

Sånn ser den ut:

 •  2-4 bikinier/badedrakter
 • 3 skjørt
 • 3 bukser/shorts/tights
 • 5 kjoler
 • 9 topper
 • 1 strandtunika/sarong
 • 1 cardigan/dressjakkee.l.
 • 3 par sko, f.eks. flipflops, flate sandaler og hæler/wedges til kveldsbruk

 

Med unntak av bikinier, strandtunika/sarong og sko, snakker vi altså om 21 plagg totalt. 22 hvis du kan bruke strandtunikaen din som mer enn et strandplagg.

Hvis du synes det høres lite ut, så tenk på at antallet antrekk – i alle fall i teorien og med litt planlegging – faktisk er 69 stk! Legger du til jakke/cardigan der det passer, har du faktisk enda flere muligheter, pluss at du sikkert kan bruke noen av de plaggene du reiser i og få enda flere kombinasjoner!

Legg til et par statementskjerf, et kult belte eller to og kanskje et skjerf, så kan du variere antrekkene ytterligere.

Under er et eksempel på omtrent sånn som min feriegarderobe ser ut i år – med unntak av bikiniene. Jeg har valgt å begrense fargene til sort, hvitt, muldvarp/beige samt grønn- og blåtoner, både fordi dette er favorittfargene mine og fordi det gjør det enklere å sette sammen antrekk. Jeg har valgt en denimskjorte i stedet for en cardigan eller dressjakke. Og så har me sjølsagt juksa litt – flipflopene er ikke med her, og ikke treningstøyet heller.

PERFEKT PAKKING KOFFERT FERIE

 

Flate sandaler fra Les Tropeziennes kr. 549,-. Sort maxikjole Gat Rimon pour LaRedoute kr. 1399,-. Naturhvit bluse Rules by Mary kr. 599,-. Denimskjorte H&M kr. 99,-. Mønstret bukse Esprit kr. 499,-. Naturhvit kjole Esprit kr. 499,-. Mønstret kjole Jackpot kr. 799,-. Blå topp Esprit kr. 349,-. Sort topp H&M kr. 99,-. Grønn kjole H&M kr. 149,-. Beige singlet Esprit kr 249,-. Sorte cityshorts H&M kr. 199,-. Grønn singlet Esprit kr. 199,-. Lys beige linskjørt Somewhere kr. 299,- (salg). Beige sandaler Laura by Heppo/Footway.no kr 599,-. Lys turkis topp Wellicious/Miiinto kr. 499,-. Olivengrønn singlet H&M kr. 49,50. Hvite stretchjeans Esprit kr. 489,-. Maxiskjørt BikBok kr. 199,-. Kaftan/tunika House of Fraser kr. 620,-. Gullsandaler Lindex kr. 149,-. Muldvarpbrun topp H&M kr. 199,-.

Et annet genialt pakketips skal være å rulle klærne i stedet for å brette dem. Det skal prøves, se bare her hvor mye man kan få plass til: 10 days in a carry-on

HAR DERE ANDRE KOFFERTPAKKING-TIPS? GOOOOD FERIE!

Comments

comments

Iknowthatmagazine.com er stedet hvor ALLE kvinner, jenter, ladies kan ta turen og bare slappe av - le, gråte, lære og engasjere seg. Vi tar oss selv veldig lite høytidlig – men jobber hardt for at dette er magasinet som du faktisk VIL lese hver eneste dag.

5 Comments

 1. Sonja Durand

  juli 2, 2013 at 08:30

  Jepp, rulling er genialt, det har jeg gjort mye, for jeg er som deg, har pakket aaaalt for mye. Dessuten har jeg flyttet over atlanteren er par ganger, og når du skal ha med deg hele garderoben i noen få kolli, lærer man seg noen triks. Men det jeg IKKE kan, er å pakke lett. Skal se om jeg får til det du har gjort i år. Trenger ikke ett par nye sko til hvert antrekk, selv om jeg gjerne vil det:-)

  • Karianne

   juli 3, 2013 at 10:40

   Sonja, da er du jo en veteran! Jeg tror at det er enklere å pakke lett dersom du har en begrenset fargeskala og klær i lette materialer som viskose/rayon, silke, lyocell, tynn bomull og lin. Selv er jeg veldig glad i nøytrale sko i beige/nude eller metallic (ok, kanskje ikke så nøytralt men det passer til ALT), og da kan jeg begrense antall sko jeg pakker i kofferten.

 2. Julie Hjermstad

  juli 2, 2013 at 18:11

  Det er kjempelurt å rulle tøyet! Etter mine erfaringer så vil ikke tøyet krølle seg så mye heller 😉

 3. Tove Eggen

  juli 2, 2013 at 22:25

  Ah, man…hadde jeg bare! Men lærte meg en veldig fin «legg alt flatt uten å brette»-teknikk for noen år siden, og da får man plass til maaaasse masse klær…haha..så jeg har liksom holdt meg til den av ren nødvendighet…haha…men en dag skal jeg bli organisert, panlegge ting g vokse opp rett og slett (kanskje, lover ingengting…nevergonnahappen…) Klemmer fra Tove

 4. Pingback: TAXFREE, HÅRFARGE, TROLL, VEKTTAP OG TRENDER – ENDA EN UKE PÅ IKNOWTHATMAGAZINE - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.