iknowthatmagazine.com

DØD OVER HUDORM-JÆVLER!

Komedoner, hudormer, makker eller sorte prikker, kjært barn har mange navn? Eller kanskje IKKE i denne sammenheng…U

ansett de aller fleste har de, noen får de i pubertetsårene, andre kan være såpass «heldig» å få de som voksen!?

Ikke særlig pent er det, og noen kan faktisk være så plaget av det at det blir et stort problem for vedkommende. Hvem er disse jævlene? og hva kan vi gjøre med de?!  Jo nå skal dere høre:

Komedoner er talg i huden, og når talgen kommer i kontakt med luften dannes det en liten sort tupp. Noen ganger kan komedoner ses som hvite klumper under huden, de er hvite fordi det ligger ett tynt lag med hud over, og dermed blir det ingen sort tupp. Disse kalles lukkede komedoner.

hudormer

Noen sitter sikkert å tenker at de gjerne skulle kvitte seg med de en gang for alle, men sånn er det dessverre ikke! (Beklager å skuffe dere, men kanskje i en drømme verden) Ingen produkt, behandling eller tryllemiddel kan fjerne komedoner helt og for alltid! Talg er en naturlig del av huden våres, den er der for mange grunner, blant annet ved å beskytte huden. Sorry altså, men dette er sannheten, ikke slutt å les av den grunn, men følg med under:

Det man imidlertid kan gjøre: (Tamtarataaaaaa!!!!!) man kan faktisk redusere de betydelig (JIIPPI), og holde jævlene i sjakk ved å ha gode hudpleierutiner og gå regelmessig til behandling hos hudpleieren. (JUBEL!)

Det mange gjør feil er å stå foran speilet hjemme å knipe på huden til den er rød og hoven, gjerne uten å ha gjort huden klar for utklemming  på forhånd. Dette vil som regel ende i en rød nese ala Rudolf eller sår som ikke er så spesielt pent.

Det man burde gjøre er å bestille en dyprens eller lignende behandling hos hudpleier, der man ved bruk av rette produkter, damp og ikke minst rett utklemmingteknikk får ut talget på en mer skånsom måte. For ja! Den eneste måten å fjerne komedoner (for en vis tid) på er å klemme de ut av huden. Har man i tillegg lukkede komedoner, så må hudpleieren bruke en nål for å åpne de opp før man kan klemme de ut.

Har man ett skikkelig problem med komedoner kan også hudpleieren anbefall riktig hjemmerutine. Noe som vil hjelpe huden å forlenge varigheten av komedonfri hud.

Noen ganger kan en leiremaske være til hjelp, da den kan virke litt blekende på de sorte prikkene. Ukentlig bruk av peeling eller skrub vil også hjelpe, da dette tar bort døde hudceller som ligger og stenger for porene i huden. Dette vil uansett få huden til å se ren og pen ut, og make-up vil jo også legge seg penere på huden.

Og helt på tampen vil jeg bare si til dere der ute som tror hudormer er ekte Ormer i huden, nei de ser bare ut som det, det er ikke ormer. 😉

Les mer om Elisabeth Marie HER!

Comments

comments

Elisabeth Marie er en hudpleier som er høyt og lavt og med mange ideer i hodet på en gang. Hun elsker friluftsliv, fisketurer med rosa fiskestang (VIKTIG), ski (slalom og bortover-ski) og trening. Parallelt med dette, liker hun å ligge på sofaen å se The Real Housewives-maraton og kose med marsvinene sine, som hun forøvrig har 3 stykker av. De er barna hennes og heter Eldar, Mr. Buttons og Mini.

13 Comments

 1. Tove Eggen

  juni 28, 2013 at 06:31

  Yes! Da skal jeg slutte å prøve å poppe de hvite komedonene selv og komme meg til hudpleier asap, takk! Sykt hvordan disse popper frem om sommern 🙂 Hva med en oppfølingssak om hvordan man best kan (hvis man må) klemme ut sorte ormer selv? Eller er det heeeelt fy-fy? Klemmer fra Tove

  • Elisabeth Marie

   juni 28, 2013 at 15:49

   Hehehe! det er jo egentlig fy-fy, men erfaringsmessig så gjør jo omtrent alle det! til og med meg! (HYSJ) Så egentlig er ikke det så dumt med en oppfølingssak på dette temaet.

 2. Lovelyliller.com

  juni 28, 2013 at 06:34

  jeg har en del hudormer, særlig på nesen! :p liker å klemme selv!

  • Tove Eggen

   juni 28, 2013 at 11:20

   haha, da er vi like – det er liksom en instant gradification! men skulle helst vært uten..haha..klemmer fra Tove

 3. Karianne Bjerknes

  juni 28, 2013 at 10:35

  Jeg har hatt enormt med de «lukkede» i mange år. Først startet de på haken, så krøp de oppover på kinnene. Til slutt var det bare så ille og det klør når det blir for mange av de. Jeg har brukt MD Formulations, Decleor og Dermalogica, samtidig som jeg har måtte gå regelmessig til hudpleier for å stikke de opp. SÅ, møtte jeg helt tilfeldig en dame fra Beauty Pacifique som tok en ultralydscanning og viste meg at huden min var i en betennelsestilstand og hadde lite fukt- derfor overkomepnserte den med å produsere talg. Så jeg investerte i Acne-pakken fra Beauty Pacifice og den sterke salongpeelingen, og fulgte alle hennes råd. Nå ca 1 år etter så er huden mye mye finere. Hun anbefalte å redusere Omega- fettsyrer som tilskudd hvis man spiste sunn mat og skippe alt med kakao i…selv den økologiske raw sjokoladen. Super2 Booster, fra BP reduserer talgproduskjonen og er mitt absolutt beste hudpleieprodukt.

  • Elisabeth Marie

   juni 28, 2013 at 15:55

   Så bra! det er alltid gøy å høre om andre som får god hjelp og ikke minst gode resultater. Kan høres ut som huden var dehydrert (mangler vannet) og dermed overproduserer talg. veldig vanlig å få lukkede komedoner da, mange som har det. Fruktsyrer, med gode hjemmeprodukter kan hjelpe mange med dette problemet.

 4. Lin

  juni 28, 2013 at 10:38

  Pleier egentlig ikkje slite så mye med sorte prikker som porer 🙁
  Flink å rense og bruke gode produkter egentlig og tester ut forskjellige ting som hjelper. Ser at i perioder med endel selvbruning kan eg oppleve å få sorte prikker- dvs brune haha 🙂

 5. Julie Hjermstad

  juni 30, 2013 at 17:58

  DISSE ER DE VÆRSTE! Bra sak 😉

 6. Ag

  juni 30, 2013 at 18:48

  Eg hata «svarte prikka» som eg kalla dei, som eg har rikelig av, spesielt på nasa og kinna. Blir bare større og grovare med åra også gitt.. Men no kom eg på at eg må komme meg på apoteket og få kjøpt skalpell til søs som kan få fjerna dei kvite talgjævlane på meg! (For ordens skuld; ho er hudpleiar. Don’t do THAT at home ;))

  • Lin

   juli 1, 2013 at 14:47

   psst Ag Garnier BB cream KAN gi deg kviser og tilstoppet hud bare lite tips -sorry know u love it …..:( men eg ser det ofte at eg må gi beskjed

 7. Lovelyliller.com

  oktober 11, 2013 at 21:16

  jeg elser å stå å klemme XD

 8. Madeleine

  oktober 12, 2013 at 07:48

  Hva med såkalte «strips»? Kjøpte noen fra England som heter Biore, og disse fjernet masse hudormer!

 9. Pingback: ET ÅPENT BREV OM 2013 - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.