iknowthatmagazine.com

– TENNENE KAN GJØRE DEG SYK!

For en tid tilbake datt eg over Nadine Artemis, en kjent aromakolog og visjonær – vi liker de som tenker outside the box!

Nadine spesialiserer seg på studier av rene ingredienser og intelligensen i blant annet  planter og juice.

Og da igjen hvordan dette påvirker kroppen og hele systemet vårt. Spesielt ble eg fascinert av hennes foredrag om tenner.

Det hun fortalte var ganske anderledes enn det vi ellers lærer om tannpleie, munnhygiene, fluor,  munnvann og alt mulig annet vi kjøper for å få pene tenner og god ånde.

Hun forteller nemlig at tennene våre påvirker vår helse og igjen blir påvirket av vår helse.

Er ikkje det ganske revolusjonerende og utrolig spennende tanke?

In short and sweet sier hun følgende :

Når vi er friske er tennene våre friske og de er pene og glatte og fri for hull og tildels også hvite. Tannemaljen er ikkje som vi alltid har trodd, en hel flate,men mer en porøs overflate som hele tiden  blir *spylt* med spytt innenfra og utenfra  for å holde tennene rene og munnen i balanse.

Når vi er syke derimot blir denne syklusen snudd og tannens emalje blir som en svamp istedet!!

Crazy!!

Altså, helsetilstanden i kroppen og i spyttet blir faktisk sugd inn i selve tannen og fra der går den rundt i systemet vårt. På denne måte forgifter vi oss litt hver dag når vi er syke.

Videre sier Nadine at bruker vi vanlig tannkrem/blekemidler og munnvann så driver vi egentlig å putter giftstoffer inn i blodet vårt hver eneste dag.

Det finnes andre måter som urter og forskjellige kryddertyper som *snakker* med kroppen bla mynte, nellik, tindved,virak og kardemomme. Disse får fordøyelse i gang og hjelper på tannkjøtt og heler av små sår ol.

Funn av gamle gravplasser viser at de som hadde tilgang til disse urtene og krydderene hadde svært lite hull i tennene. Sinnsykt spør du meg!

Hvem i all verden fant ut at å pusse tennene med såpe og skylle den med skumle kjemikalier var en lur ide?

En litt interessant greie er at St. Olavs Hospital i Trondheim aldri sjekker hjertet til en pasient de mistenker har hjerteproblemer, før de har vært hos tannlegen?! Fordi dårlig tannhygiene påvirker blodet og ofte hjertet!

WOW did YOU know? (~ Nei! Red.anm)

 

Så over til det redaktør Tove etterlyste i DENNE kommentartråden, og kanskje noen av dere andre er interessert i også, nemlig fremgangsmåten:

 • Litt natron i en skål og bland med litt eddik rør rundt og dypp tannkosten din i denne pastaen. Det smaker helt inn i huleste grusomt!! Salt og ett eller annet brennede jævelstoff!

Men det funker! Tennene blir super rene! og all peltz og guffe og tilogmed tannsten løsner og emaljen føles fantastisk. Den fæle smaken varer bare et par minutter 🙂

Etter eg begynte med dette opplevde eg at mat og drikke smaker smaker anderledes?!

Har for lenge siden byttet alle tannkremer til de som er SLS fri, men er lite som måler seg med dette. Klart det blir litt styrete på badet, men munnen min er sunnere enn på lenge! JIPPI!

Ønsker du forresten å bleke tennene dine naturlig?

Bland sitron/lime eller jordbær sammen med natron til en pasta og puss i vei 1 gang pr uke da du ikkje skal ha så mye syre – hvite sunne tenner uten giftstoffer how cool is that?

http://www.iknowthatmagazine.com/2013/06/25/og-plutselig-heter-jeg-tone-istedenfor-tove/Eg anbefaler å skylle munnen med vann etter tannpussen med eddik, på den måten er du på den sikreste siden!

Kilder : Tannpleier.no  proteser skal legges i 7% eddik hver natt for å fjerne tannsten

MD-Health.com : pusse tennene med natron med og uten edikk

Birgitte Magnussen fra Comeclean.no

Dr.Oz

Dr Young tannlege: sier ikkje puss tennene etter du drikker eller skyller munnen med eddik pga erodering. Vent 30 min med å drikke/ spise noe søtt

HAR DU PRØVD DETTE? ELLER SKAL DU NÅ? ROP UT!

 

 

Comments

comments

5 Comments

 1. Caroline

  juni 28, 2013 at 08:26

  Høres nasty ut, men må prøves likevel 🙂 Personlig får jeg dårlig følelse når jeg klistrer strips på tennene, for et eller annet inni meg nekter å tro på at det kan være særlig sunt.

  • Lin

   juni 28, 2013 at 10:09

   Sunt er det absolutt ikkje og Dr Oz og flere tannleger sier man kan få sensitive tenner,tannhalser og tannkjøtt av stripsene.

   En annen ting folk tror er at man bleker tennene og emaljen med hjemmestrips. Nope,man kan ikkje bleke emalje,men fjerne build up som kaffe,te,vin,snus,cola,plakk mm
   Har man ikkje naturlige kvite tenner opprinnelig får man det hvertfall ikkje av å svelge hydroperoxide – som er det vi bleker tenner OG håret med… 🙂

 2. Ruth

  juli 1, 2013 at 22:04

  Eg har brukt tannkrem uten fluor og såpestoffer i godt over to år no og skal aldri tilbake til Colgate eller solidox. Det er helt grusomt og helt unødvendig når du skal pusse tennene. Fluor er faktisk ett giftig stoff. Tenk over ka det kan gjøre med kroppen vår på lang sikt.

  • Lin

   juli 1, 2013 at 22:25

   Ruth i årevis fikk vi obligatorisk fluorpussing nedover ørene på barneskolen og heldigvis ble eg så utrolig dårlig og kastet opp så eg fikk slippe -med lapp hjemmefra. Var forresten da eg MÅTTE pusse tennen med fluor at eg hadde mest hull -go figure!

   Har alltid syns at tannkrem er forferdelig og ikkje forstått koffor. Eg pusset ofte tennene som barn med salt for da slapp eg å ha alt skummet i munnen som eg bare følte eg ble kvalt av.
   Da eg senere fant ut at tannkrem innholder såpe ble eg sjokkert og kjempeglad da eg oppdaget såpefrie alternativer 🙂

   har du prøvd natron og eddik?
   genialt!

   • Ruth

    juli 4, 2013 at 10:51

    Nei, men har begge deler i skapet, så det skal eg forsøke ila sommeren (når eg ikkje er på ferie ;-))

    Gremmes med tanken om den faste fluorskyllinga vi hadde på barneskolen…

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.