iknowthatmagazine.com

Numero uno! Jeg er svak.. Klarer ikke velge!

Som overskriften sier, nå er vi på toppen av min topp fem liste. Men så har det seg sånn at jeg rett og slett ikke klarer å velge mellom to serier som er totalt ulike, men utrolig nyskapende på hver sin måte. Så da blir det rett og slett delt 1.plass

Så førsteplassen går til: (trommevirvel)

MAD MEN og THE WALKING DEAD!

mad-men  The-Walking-Dead

De må dele førsteplassen fordi de rett og slett er to fantastiske serier som jeg aldri blir lei av, og synes fortjener førsteplassen like mye… Den ene sender deg rett inn i en retro drømmeverden av stilige mannfolk, flotte kostymer, og mengder av cocktails. Den andre gir deg intens spenning hvor du sitter på kanten av sofaen stort sett under hver episode.

Mad Men er så unik og forfriskende i stilen sin. Det er en serie som er en fryd for øyet, og som virkelig er en serie for deg som bare vil slappe av å drømme deg bort (jeg rett og slett elsker 60-tallet!)

Serien handler om reklamemannen Donald Draper og hans hektiske liv hvor han sjonglerer mellom  reklamebyrået Sterling-Cooper og familien. Man får også ett innblikk i hvordan dobbeltmoralen sliter på de fleste i reklamebransjen. (Hvordan selge røyk til folket, når du har fått rapporter om hvor skadelig det er å røyke) Sentrale i serien er også den ene av byråets  ledere, Roger Sterling, er en skikkelig skjørtejeger, stordrikker, og røyker som en skorsteinspipe. (Advarsel: Ikke se denne serien hvis du planlegger å legge bort røyken) Den vakre og sterke sekretæren, Joan Holloway (Hipp hurra! Endelig en skuespiller med skikkelig kvinnelige former!), Drapers nevrotiske kone Betty Draper, den usikre kvinnen Peggy Olson som nettopp har begynt og jobbe for Sterling Cooper, og Peter Campbell som er full av ambisjoner og dårlige hensikter.

Hvis du liker 60-tallet – god, avslappende underholdning, stilige menn, flotte kostymer, og rett og slett vil se på noe som er helt ulik noen av de andre seriene som finnes der ute- ja da er virkelig dette serien for deg!

 

Så over til The Walking Dead.

En serie som rett og slett er noe helt annet enn det jeg trodde. Når jeg først leste om serien(som er basert på en tegneserie) tenkte jeg at joda, verdt å ta en liten titt på, for jeg har alltid likt zombie filmer. Men dette var noe helt annet! Zombie delen er faktisk bare ett lite bakteppe av serien. Den handler nemlig mer om hvordan vi mennesker reagerer og utvikler oss etter en stor katastrofe (i dette tilfellet går verden under pga. et smittsomt zombievirus.) Hvordan påvirkes familiesituasjoner? Kan noen gå fra å være en usikker person, til å bli beintøff morder? Hvem stikker seg frem og blir leder? Serien følger en del av de klassiske «zombie reglene» som man kjenner igjen fra filmer og tegneserier, men bortsett fra det (og helt utrolig imponerende sminke effekter) er serien nærmest som en utrolig spennende studie i hva som skjer med oss mennesker i situasjoner vi aldri hadde forestilt oss å havne i.

Her vil jeg faktisk ikke skrive så mye mer enn at serien starter med at Rick Grimes våkner fra koma og finner hjembyen sin rasert og familien hans er søkk vekk. Han må finne krefter han ikke ante at han hadde for å finne kona og sønnen sin igjen..

Ble du fristet nå? Håper det!

 

Ukas serietitting har sett slik ut:

For å være helt ærlig har jeg ikke hatt stort med tid til å se på tv den siste uka. Har blitt mye «zapping» på tv, og halve programmer, men til mandag kommer Dexter igjen- og da skal jeg love deg at jeg kommer til å sitte klistra foran skjermen!

Tenkte jeg skulle få titta litt på noen nye filmer, og kanskje sjekke ut noen nye serier. Blant annet en som er basert på en bok av Stephen King. Har du noen forslag til film eller tv serier du vil høre mer om så rop ut 🙂

 

Comments

comments

Når Jeanette ikke løper etter en vilter treåring, trives hun best i sofakroken med sin mann, en tv-serie eller ti og ett glass rødvin. Ellers er hun glad i å lage mat - og dele den med gode venner og famile. Hun har dessuten kronisk munndiarè og elsker å skravle!

5 Comments

 1. Lin

  juni 27, 2013 at 13:14

  Vanskelig å velge Jeanette, men det aller beste med Walking Dead er….. sleve sleve………..Andrew Lincoln 😛

  • Jeanette

   juni 29, 2013 at 07:59

   Andrew Lincoln er ikke akkurat så ille å hvile øynene på. Han ser ganske så annerledes ut enn han gjorde i Love Actually 😛 Kler å være litt barsk 😉

 2. Tove Eggen

  juni 27, 2013 at 20:28

  Ah, man – ikke bli sinna men har fortsatt ikke sett disse! (Spania sin skyld, of course!) Walking Dead er det så mange som digger nå, at jeg også må revurdere – trodde det var bare zombie-drit (som jeg ikke er fan av)…haha…men, ah..får se om dette blir sommern Tove catcher opp på serier – nå har jeg jo ikke bar 5, men 6 fantastiske anbefalinger fra iknowthatmagazines very own tv og film ekspert! takk!

  • Jeanette

   juni 29, 2013 at 08:03

   Tove! Skjerpings!;) Blir det mye regn i Barcelona i sommer får du bruke fritiden din(ehh.. Har du egentlig fritid? 😉 )til å se deg opp på litt serier 🙂 å har jeg begynt å sjekke ut noen nye serier også, så spørs hvor mye farge jeg får på kroppen i sommer 😛

   • Tove Eggen

    juni 29, 2013 at 15:49

    haha, det har regna mer enn før hittil så vi får «håpe» på det!! 😉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.