iknowthatmagazine.com

WTF??? I say – YOLO!

Dagen derpå, på en strand ved Stillehavet får jeg telefon fra mitt søskenbarn som lurer på hvor det blir av meg…jeg hadde avtalt time. Fuck! Husket hun det? Nå demret det for meg også…dessverre…for det virket ikke like kult i dag…

Gjør du avtaler, eller gir noen et løfte klokka fem på morgenen på et nach i et tatoverings-/piercingstudio, da er det stor fare for at du ender opp med et minne for livet, og ikke av de som er prentet inn i hjertet eller i hjernen, men de som sitter fast på kroppen!

Jeg er voksen, jeg er lærer, jeg er mor – men først og fremst er jeg menneske. Et menneske som tar raske valg, kloke valg, noen ganger dumme valg…men som person; en som alltid holder det hun lover (så sant det lar seg gjøre) !

–        Denne gangen hadde jeg lovet å ta en Micro dermal-piercing. Et løfte er et løfte!

dermal 2

 

Vel, avgårde for å holde løftet mitt. Søskenbarnet mitt som har to, insisterte på at jeg skulle ha et evig minne. Okei!

dermal 3

Evig minne ble det, og jeg syns det ble ganske fint. Jeg fikk mitt evige minne på skulderen. Resten av familien min syns det var ”høl i hue” å gjøre noe sånt, å bruke penger på slikt… og det var bare starten på reaksjonene. Sjefen min gikk så langt som å si at ”nå var han virkelig overbevisst om at jeg fikk for mye i lønn”.  Andre sa: ”herregud, noe så upraktisk”!

Datteren syns det var så ”EMO” og at jeg egentlig var for gammel. Hun er sikkert ikke alene om det.

dermal

Sannheten er at den kostet under hundrelappen, fordi det var en gave fra søskenbarnet mitt, og hun er bestevenn med eieren av studioet. Vanlig pris er vel rundt tusenlappen hvis du gjør det her i Norge.

Eller, sannheten er at jeg ikke trenger å gi noen forklaringer. Det er min kropp og jeg kan pynte den slik jeg vil. Det er min kropp, mitt ansvar. Så lenge jeg ikke plager noen andre, så tenker jeg at man kan få lov å gjøre som man vil! For gammel? Hva er for gammelt?

Når er man for gammel for en tatovering, for å gifte seg, for å hoppe i strikk?

Jeg hørte et uttrykk en gang: ageism – diskriminasjon basert på alder som kan gå begge veier.  Å mene at noen er for gamle til å gjøre enkelte ting? Til å gå med det de vil, eller gjøre hva de vil med sin kropp…WTF??? Har vi ikke lært noe i alle disse frigjorte åra?

Fuck ageism – aldersdiskriminering! YOLO!

 

I ettertid har det gått veldig bra med min dermalpiercing, tross i alle skrekkhistorier. Det må nevnes at det er fare for at den vil gro ut, fordi kroppen vil ikke ha noe fremmed tull som ikke hører til der, men bortsett fra at jeg klødde på den i søvne så den ble litt ”irritert” og rød, så har det gått veldig fint. Det har aldri gjort vondt!

En gang mistet jeg perlen. Jeg hadde klassa så mye på den av frykt for at den skulle dette av, så en kveld var den borte… Klokka var to på natta og jeg krøp på alle fire rundt i huset og ristet tepper og diverse. Hysterisk bombarderte jeg søskenbarnet mitt med meldinger på Facebook, men hun var på fest og skjønte ikke helt alvoret i problemet mitt.

Da jeg omsider fikk roet meg ned og husket på min gode venn Google, så fant jeg ut at jeg kunne få splitter ny perle på superkul.no, så da bestilte jeg ny. Senere fant jeg den gamle kula mi i et hjørne på kjøkkenet.

Praktisk? Ikke så veldig – men må man alltid være så praktisk da?

Comments

comments

Maria er bortskjemt, spesielt med tiden sin, og jamrer stadig om at døgnet skulle hatt 48 timer slik at hun får mest mulig ut av dagen. Hun tar seg ofte en lur på ettermiddagen, som igjen fører til sene netter med skriving, retting av oppgaver, facebooking/spilling, snusing på nye reisemål og ikke minst impulskjøp av klær på nettet. Maria er sosial, ansvarsfull, utålmodig og dumsnill. Mest av alt er hun kjent for å ikke gi seg når hun virkelig vil noe i livet.

7 Comments

 1. Marita

  juni 25, 2013 at 08:26

  Amen!

 2. Maria Terzan

  juni 25, 2013 at 08:29

  🙂

 3. Sonja Durand

  juni 25, 2013 at 09:41

  Helt enig! Vi må få gjøre slik vi vil. Og ja, det er mye ageism ute og går. Et lite eksempel. Bianco (skokjeden, ja) ville ha en egen liten army, jenter som var interessert i mote og som på et eller annet vis skal få være med og påvirke trender fremover i regi av Bianco. Kult, tenkte jeg og meldte meg på. jeg ble ikke valgt ut blant tusenvis. Det er helt greit. Det jeg reagerte på, var at ikke EN av de 60 var over 30 år. Ikke helt tilfeldig, spør du meg. Kan man ikke være fashionable når man er over 30, eller i mitt tilfelle begynner å nærme meg 40? Jeg bare spør….

  • Tove Eggen

   juni 25, 2013 at 10:04

   Haha, sååå enig! Det jeg virkelig ikke forstår meg på er hvordan både klesbutikker og annet ikke skjønner hvem som Egenlig har penger…haha…studente eller…oss?

  • Maria

   juni 25, 2013 at 10:08

   Jo selvsagt, og du går foran som et godt eksempel og med stil! 🙂 Hilsen fast leser av bloggen din!

   • Sonja Durand

    juni 25, 2013 at 13:46

    Å tusen takk Maria og Tove (ikke Tone, ler)!

 4. Pingback: FERIE: Keep calm and love Ayia Napa! - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.