iknowthatmagazine.com

SJEKK FØFLEKKER PÅ APOTEKET!

Jeg er norsk, har rødt hår og fregner – jeg skal ikke si jeg lever i konstant frykt for hudkreft, men det er absolutt noe jeg bekymrer meg for ofte. 

Spesielt er jeg opptatt av føflekker, og sjekker de jevnlig for å være oppdatert på hvordan de oppfører seg – ja, nesten som en streng føflekkmor!

Da jeg var i Berlin sist uke på europeisk pressetur med Wella, møtte jeg på nydelige skjønnhet- og motejournalist, Tone Skipá fra KK. Når vi journalister møtes sånn, så er det unngåelig at vi skravler om skjønnhet og helse, og denne gangen kom vi inn på en heftig om viktig samtale og hudkreft.

Etter et par Passion Fruit Martinis snøvler sier jeg «Tenk om jeg bare kunne gått til legen og bedt de sjekke meg for hudkreft når jeg ville – så vet jeg helt sikkert!?» – hvorpå Tone svarer: «Men det kan du jo! – bare ta turen på Boots Apoteker så sjekker de for deg!»

WHAT? Hvordan har jeg ikke fått med meg dette (rent bortsett fra at jeg ikke bor i Norge)??

Dette høres jo helt genialt ut, så jeg sjekka med Boots – og ja da, de samarbeider med ScreenCancer. Boots bruker avansert bildeteknologi som ser noen millimeter ned i huden, og sender inn til ScreenCancer-legene som gir deg svar innen to uker.

boots

ER DETTE FOR BRA TIL Å VÆRE SANT? HAR NOEN PRØVD DET?

Uansett er det jo greit å ikke gå helt bananas og hvis man har mange føflekker som bekymrer en, så anbefales det å heller gå direkte til lege.

Men jeg tenker at dette er jo en veldig grei måte å få sjekka ståa, og lette litt på bekymringer – og så klart enda viktigere, catche mulig hudkreft på et tidlig stadie. Norge er, som vi vet, på toppen av hudkreftlista i verden – så det er tydelig at både mer kunnskap og midler er på sin plass.

Hvis du lurer på om en føflekk burde sjekkes, så er det bedre å gjøre det enn å la være, syns jeg, men her er ABCDE-verktøyet som hjelper deg å vurdere følgende: 


A – assymetri
Være oppmerksom på føflekker med uregelmessig form. Dersom du deler føflekken på midten skal begge sidene være noenlunde symmetriske.

B – begrensning
Du bør sjekke om føflekken har en uklar, uregelmessig og utflytende avgrensing mot normal hud.

C – kulør eller farge
Se etter om føflekken har ujevn farge og spesielt om den er svart eller blåsvart.

D – diameter
Føflekker over 5-6 med mer er mistenkelige.

E – endring
Vær oppmerksom på om føflekken forandrer form, farge, størrelse eller om den begynner å klø eller blø.

Testen hos Boots Apoteker koster 350 kr for første føflekk, og deretter 150 per stk.

Og folkens, pliiis prøv å unngå forbrenning i sommer – kroppen trenger sol og d-vitaminer, men det er forskjell på å ta inn sol og å steike på stranda uten beskyttelse 🙂

 

Les mer fra Tove HER!

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

3 Comments

 1. Sonja Durand

  juni 25, 2013 at 09:42

  Å så bra å vite, jeg med min meget lyse hus og utallige solforbrenninger som liten,,,sporenstreks til Boots:)

 2. Lin

  juni 25, 2013 at 11:39

  Veldig viktig tema Tove!
  Damer får oftest føflekkkreft på beina da de krampesoler dem nesten uten SPF fordi de alltid er så bleike.
  Menn får i nakken / skuldrene

  Selvfølgelig sjekke hele kroppen!! men jenter ikkje dropp solkrem på beina,sleng heller på selvbruningsservietter om du føler deg ble men fattet 🙂

 3. Pingback: ET ÅPENT BREV OM 2013 - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.