iknowthatmagazine.com

UVENTET STØTTE – KANSKJE ER DET HÅP FOR MOTEVERDEN?

Når jeg skriver om mote og sminke så har jeg kun ett eneste mål – alt folk skal føle og forstå at det virkelig er for ALLE…

Det er på tide med en forandring i motebransjen. Den må slutte å ta seg selv så høytidelig og rett og slett bruke mer sunn fornuft. Dette betyr ikke at man ikke skal kunne bruke slanke modeller eller klær som kanskje ikke er praktiske. Men alt jeg er ute etter er balanse. At modeller og designere vises fordi de er genuint inspirerende, hardtjobbende, nyskapende og dyktige.

Vi skal slippe å bruke ord som realistisk, photoshopfritt, plussize, anorektisk – det er håpet.

Så når jeg får dette leserbrevet gjennom bloggen til Isabella, evigkamp.wordpress.com – tenker jeg at kanskje håpet har en sjanse. Isabella sendte meg en veldig fin, inspirert og ærlig mail om bikinisaken jeg gjorde for kamille.no hvor jeg brukte meg selv forann kamera – det er ingen tvil om at dette er en flott jente. Bloggen er brutalt ærlig for mange; virkeligheten for andre. Tar du turen innom, så les gjennom flere innlegg før du gjør deg opp tanker 🙂

Men uansett, så kan jeg med hånden på hjertet si at du ikke ville trodd at jenta bak denne bloggen – skrev dette:

Kjære Tove Eggen

Verden trenger flere kvinner som deg. Som viser at man er vakker uansett hvilken størrelse i klær man bruker, som ikke gir etter for det hysteriske slankepresset som preger den vestlige verden, som viser kvinner slik kvinner flest ser ut.

Vi blir foret dag ut og dag inn med bilder av “perfekte” jenter, på reklameplakater, i magasiner, på nettet, i klesbutikkene, overalt. Retusjerte bilder av jenter med silkemyk hud, med 10 cm mellomrom mellom lårene, med synlige ribbein – ingen cellulitter, ingen rynker, ingen kviser. Unge kvinner blir påvirket, naturligvis. Dette er jo malen, det er slik man skal se ut. Jeg er ikke i tvil om at disse bildene vi ser overalt er med på å øke statistikken på kvinner med spiseforstyrrelser.

Jeg blir selv veldig påvirket og trigget av disse bildene. “Hvis hun kan se slik ut, så kan vel jeg også det?” At en dyktig photoshopper har jobbet i timesvis med å fjerne hvert minste “overflødige” gram, det glemmer man. 

Om jeg kunne bestemme bare en liten stund, ville jeg hatt DEG på reklameplakater over hele Oslo. Ikke bare deg, men kvinner i alle størrelser. Formfulle, slanke, atletiske, spinkle, runde, unge, eldre, høye, lave. Epleform, pæreform, timeglassform, bananform. Størrelse 34 og størrelse 46. 

Det virker kanskje hyklersk og lite trolig når jeg skriver dette. Jeg som er undervektig, men prøver å bli tynnere. Jeg som syns Victoria Beckham har den vakreste kroppen på jord. Jeg som aldri ville vist meg i bikini på stranden og hvertfall ikke postet bilde av det på nettet. Jeg som har en spiseforstyrrelse. Men mitt poeng er at om jeg hadde vokst opp i en verden hvor kvinner i alle mulige fasonger hadde preget motebildet, ville jeg kanskje ikke slitt så mye med mitt selvbilde som jeg gjør i dag. Kanskje banalt, men jeg tror det er en viss sannhet i det.

Så kjære Tove, fortsett med de fantastiske artiklene dine. Du er virkelig et forbilde, et ideal, noe å se opp til. Som sagt; verden trenger flere kvinner som deg.

<3

Kjære Isabella – tusen takk for dette, som du vet er jeg rørt til tårer og er mer inspirert enn noensinne til å fortsette kampen min om mote for alle! 

Klemmer fra Tove

 

 

 

Comments

comments

Er det noe du burde vite om Tove Eggen, så er det hvor lidenskapelig hun er. Lidenskap er visstnok nøkkelen til livet, jobb, familie, kjærlighet, venner og alt der i mellom. Hun ELSKER jobben sin som makeup-artist, stylist og livsstilsjournalist, og etter 10 år i bransjen (Oslo/London/Barcelona) er hun fortsatt lidenskapelig opptatt av å finne nye måter å formidle mote og sminke. Som tidligere skjønnhetsredaktør i magasinet Woman, makeup-lærer ved 2 makeup-skoler i Oslo og ukentlige mote og skjønnhetsartikler på Klikk Mote og i Det Nye, er Tove opptatt av at leserne skal lære, le og leve godt. Og aldri få dårlig samvittighet!

11 Comments

 1. Lin

  juni 22, 2013 at 22:06

  Nydelige jenten og veldig vakre ord til en annen nydelig jente <3

 2. Maria Terzan

  juni 22, 2013 at 22:07

  Enig med Isabella! 🙂

 3. Isabella

  juni 22, 2013 at 22:36

  Tusen takk, Tove <3

  • Tove Eggen

   juni 28, 2013 at 04:35

   TAKK!- for at du sendte det inn, Isabella <3

 4. Pingback: Tove Eggen – et forbilde | Evig kamp

 5. Sonja Durand

  juni 23, 2013 at 08:02

  Veldig rørende! Og sant! Jeg er selv ingen slank blogger, bruker størrelse 40, og nettopp derfor vil jeg vise frem at alle kan se fine ut, alle kan ha en interesse for klær, med rumpe og lår og litt mage….
  Flott med slike tilbakemeldinger!

 6. Julie Hjermstad

  juni 26, 2013 at 10:45

  For et utrolig fint brev du fikk! Og jeg er helt enig 🙂

 7. Heidi

  juni 27, 2013 at 17:03

  Tusen takk herlige Tove,for at du inspirere oss andre kraftige.gjorde et slik stunt på bloggen min å har fått masse positiv feedback…men også hat Mail og trusselmail har ramlet inn.
  Klem. Luftebobbla.blogg.no

  • Tove Eggen

   juni 28, 2013 at 04:34

   Tusen takk for det, Heidi! Positiv feedack er topp, hat- og trusselmail?? Hvordan er det mulig? Hvilket innlegg er det? Klemmer fra Tove

 8. Ag

  juli 14, 2013 at 21:47

  For et flott brev å få – og et modig brev å sende 🙂

 9. Pingback: ET ÅPENT BREV OM 2013 - iknowthatmagazine.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.