iknowthatmagazine.com

En kamp om tronen & tilværelsen + dokumentarserie du MÅ se!

Nå er vi veldig nærme min absolutte favoritt serie(r)! Denne uka er det en serie som veldig mange kjenner til- og som har blitt tv-serienes svar på Ringenes Herre.

Mange har kanskje lest bøkene av George R.R. Martin, og er godt kjent med historien fra før av, men mange har nok valgt som meg – å se serien uten å lese bøkene.  Da sesong 1 hadde premiere, var jeg egentlig solgt før første episode rullet over tv-skjermen. Det er noe med både middelalder og fantasy som får meg til å gli inn i min egen drømmeverden rett og slett!(Ikke at jeg ville hatt livet til noen av karakterene i serien.. Snakk om turbulent liv!)

 

Så plass nr. 2 går til: GAME OF THRONES

Game-Of-Thrones-Season-2-Soundtrack-game-of-thrones-30925915-1280-961

Handlingen foregår i » The seven kingdoms of Westeros» som er et fiktivt kongedømme  under en middelalder lignende tid.

Her kjemper de edle familiene om retten til Jerntronen som de har gjort i mange lange år. Mest sentrale av familiene er House Stark, House Lannister og House of Targaryen. (I allefall i sesong 1. Veldig mange flere familier og karakterer blir introdusert underveis, og hvis jeg skulle inkludert alle blir du sittende å lese til i morgen 😉 )

Alle familiene (eller husene om du vil) har sine hensikter og skumle planer. Den ene er mer barbarisk en den andre, og dette er ikke serien for deg som ikke tåler hverken blod eller nakne kropper.

Serieskaperne har ikke overlatt noe til tilfeldighetene, og de bruker ca. seks måneder på innspilling av hver sesong.  De har skapt ett fantastisk univers som ifølge bokfansen er veldig tett opptil handlingen i bøkene. Ikke er serien bare estetisk vakker, den skaper en spenning som gjør at du sitter på kanten av sofaen og tygger opp siste rest av dine oppsparte negler (dumt å legge manikyr med andre ord!)

En annen ting jeg liker veldig godt med serien er at man får følge mange av karakterene på en utrolig utvikling. Pluss at det er mye sterke kvinneskikkelser som trekker i tråder og sitter på mye makt (We like!) Her vil jeg anbefale å følge med på spesielt to karakterer, nemlig Daenerys Targaryen og Arya Stark. Og en del av seriens beste skuespiller-prestasjoner er det faktisk den yngre garde som står for. Tror neppe noen har fått meg til å føle så mye ubehag og sinne som karakteren Joffrey Baratheon. (Jack Gleeson var bare 19 år gammel når han begynte i serien) 

Så likte du Ringenes Herre, men savnet litt mer barbarisk viking attitude med mye nærgående kampscener og nakenhet, er dette virkelig serien for deg!

Men her vil jeg også komme med en «advarsel» til deg som ikke har lest bøkene før du ser serien. Hvis du setter deg ned i god tro og regner med at alle hovedpersonene og de sterkeste karakterene er skånet fra en tragisk død, bør du vurdere to ganger om dette er noe du vil følge med på. For i denne serien kan alt skje, og senest for ett par uker siden var jeg nær ved å kaste fjernkontrollen i tv’en i rent raseri over hva som foregikk på skjermen min! 😉

Så hvilket av husene «hører» du til? (Long live house of  Targaryen og house Stark!)

Ukas serietitting har sett slik ut:

Nå er det «dødt» på seriefronten! Sommerferie er kjipe greier, men heldigvis er det noen som har premiere da også. Så på mandag kunne jeg endelig se en etterlengtet ny episode av True Blood. Ellers går det jo en del i «daytime tv» (hva skulle man gjort uten?!) og en del dokumentarer på tv. Sjekk ut journalisten Stacey Dooley sine dokumentarer! Hun er bare 23 år gammel, men reiser verden rundt for å sette fokus på de vanskelige emnene. (Dama har bein i nesa!) Som på NRK3 på Mandag hvor hun var i Thailand for å se hvordan de ansatte som jobbet på luksushotellene egentlig har det. Utrolig interessante emner hun tar opp!

Hva har du sett på siden sist?

Les mer om Jeanette HER!

Comments

comments

Når Jeanette ikke løper etter en vilter treåring, trives hun best i sofakroken med sin mann, en tv-serie eller ti og ett glass rødvin. Ellers er hun glad i å lage mat - og dele den med gode venner og famile. Hun har dessuten kronisk munndiarè og elsker å skravle!

2 Comments

 1. Ag

  juni 20, 2013 at 11:16

  Game of Thrones – en av mine egne favorittar! Eg føle at eg nærer et ekte og intens hat mot Joffrey, og Ned Stark er grodd fast i mitt hjerte <3 Det eg lika spesielt godt med serien er at den har ingen spesiell mann som skiller seg ut på vakker-fronten, sånn at eg får hang up på akkurat én karakter. Eg følger serien på Nrk, so har bare fått sett t.o.m. sesong 2. (Pass på at det ikkje kjem spoilers i kommentarfeltet!)Dette er min og pappa sin faste date – å sjå Game of Thrones. Men, skal innrømme at enkelte scener er veldig kleine å sitte og sjå ilag med fader'n (er jo litt nakenhet og det som følger med der ja), men då er det så greit med den unspoken dealen vi har; enten går eg på do eller han henter kaffipåfyll eller noke, så sleppe vi den kleine stillheta 😛
  Idag (også) er eg heime frå jobb pga sjuk. Prøva å sitte oppe litt, og no rulla Poirot over tv-skjermen, og eg har en liten thing for sånne gamle klassikara… OG britisk krim!

  • jeanette

   juni 23, 2013 at 13:01

   Kan skjønne at det kan bli klein stemning av å se på GOT med pappaen sin. Da er det godt at dere har en avtale når de kleine scenene kommer;) Skal selvfølgelig passe på at det ikke kommer noen spoilere i kommentarfeltet!:) Skal ikke ødelegge spenninga for de som ikke har kommet så langt. Sjekk ut HBO Nordic- der kan du nemlig se sesong 3 også:) Klassikere er godt å ha når man ikke er helt pigg og ligger under pleddet på sofaen:) Jeg er svak for gamle sykehus serier som Akutten jeg da 😉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.